Cemaat: Sorular, Cevaplar ve İntihar

Cevaplara soruları çözmeden ulaşamayız. Bugün biraz soru sorup tefekkür etmeye çalışalım. Ama soruları da doğru sorma gayreti gösterelim. Zira, doğru sorunun sayısız yanlış cevabı olabilir ama yanlış sorunun birtek doğru cevabı olmaz.

Cemaat bir terörist organizasyon mudur? Değilse, neden ileri kompleks terör yapılarını andıran bir tepkisellik sergiliyor, böyle tepkisel bir yaklaşıma itiliyor.

Haşhaşilik benzetnesine kızıp küplere binenlere kötü bir haberim var: Bu yapı verdiği tepkiler özelinde ve devlet idaresine sirayet etme usulleri bakımından haşhaşiliğin daha gelişmiş ve modern bir versiyonu gibi duruyor. Öyledir demiyorum ama dışardan öyle gözüküyor. Ama bu tepkilerden arındırılmış olarak düşünülürse haşhaşilik ithamı oldukça ağır kaçar. Nitekim amacını aşan bir benzetme. Ama şimdilik... Korkarım aradaki had açığını cemaat hızla dolduruyor.

Umarım, haşhaşilik gibi küresel bir infaz hareketine girişip tıpkı her fırsatta dinden aforoz ettikleri El Kaide ve Taliban gibi terörist kategorisine düşürmezler cemaati. Maalesef cemaati böyle bir tehlike bekliyor. Ve bu tehlikeyi besleyen birinci ana unsur yine cemaatin kendisi.

Cemaati terör organizasyonu kategorisine kaydırmanın; cemaate, Ak Partiye veya her ikisininde sinesinden çıktığı bu ülke ve onun kutlu değerlerine herhangi bir faydası var mıdır?

Yoktur... Tabiki yoktur. Peki bu gidiş neden?

Cemaatin terör örgütü listesine eklediği şahıslar ve örgütler gerçekten terör örgütü müdür? Mesela, İHH..? Mesela, Selam Terör Örgütü..? Yada Ergenekon Terör Örgütü’de böyle naylon fatura olarak mı birilerinin önüne konulmuştur? Naylon fatura ise eğer intihara varan sonuçlar doğuran bu hareketin vebalini muhafazakar kesimin sırtına sarmak, inançlı insanlar için bu kadar kolay olmasa gerekti..!

Gelinen noktada, cemat veya Ak Parti toptan suçlu veya toptan suçsuz mudur? Her iki yapıda pir-ü pak mıdır? Her ikisininde suçlu, her ikisininde haklı olduğu yerler yok mudur?

Halbuki, böyle bir aklama ve paklama hem bu haraketlere ihanettir, hem milletinen dalga geçmektir. Sosyoloji bilimini inkar etmek manasına geldiğinden de ayrıca gülünçtür.

Cemaat, muhafazakar kesim içerisinde neden yalnızlaştığını, bugün yanında olanların dün karşısında olanlar olduğunu ve bunların ilk fırsatta kendisini kör kuyuda boğacağını idrak etmekten gafil midir?

Her olumsuz olayda öyle veya değil, bütün kafaların kendilerine dönmesi, cemaatte bazı şeylerin ters gittiğini ispat etmez mi? Ve sadece bu yüzden cemaatin kendisini iyi bir çek etmesi gerekmez mi?

Cemaat gibi sosyal bir yapının, en tepesindeki adamın, sorgulanabilirlik makamından uzak zannedilmesi ve bu tür taleplerin küstahlık olarak görülmesi, sosyoloji bilimine ters değil mi? Nerede cemaatin Ak Partiye akıl veren sosyal bilimcileri?

Cemaat neden mide bulandıran adamlarla sıkı fıkı olmaktan çekin miyor? Ki bu adamlar cemaat ve Ak Parti düşmanı olarak nam salmış olalar!

Cemaat neden Ak Parti veya başka bir siyasal hareketin kendisini normal şartlarda seçmene götürerek imtihan edilmesini imkansız kılmaya çalışıyor? Ak Parti’ye kesilebilecek en büyük cezada onu normal şartlarda seçime girmeye zorlamak değil midir? Eğer milletin Ak Parti’ye verdiği idareyi ve idareyi idare etme iradesini gasbetmeye çalışırsanız bu eyleminiz hırsızlıkların efendisidir! Gölgelerin gücü adına hemde! Hemde Amerika’lı uzaktan kumandalı gölgeler!

Ak Parti ve cemaat ne birbirlerinin zıddı, ne de türevleridir. Kulvarları karıştıran ve yetki gaspına yol açanlar bu gelinen noktada cemaati terörize ettiklerinin farkındalar mı?

Farkındalarsa bu büyük bir ihanet değil midir?

Değilse, size gafletin tatlı kolları..! Bize kurşunlar...

Hiç bir zaman Ak Parti’yi desteklemek zorunda değiliz ama sizin bu gidişinize dur demek zorundayız dostum. Onun için ‘Durmak yok yola devam’ diyoruz. Tâ ki emanet sahibine teslim edilene kadar. Ondan gerisine o zaman bakarız.

Anliysan mı?

Anlamiysan işin zor dostum!

Bu iş Tuskon kongrelerinden ülkenin iktidarını dolaysız tehdit etmeye benzemez. Adamdan bunun hesabını sorarlar. Bu yaptığınız darbeye tam teşebbüs değilse bende şimendiferim! Sahi darbeye tam teşebbüs suçunun cezası neydi?

Uzaktan kumandalı tuzaklara, ve ellerindeki kozları millete takoz olarak kullananlara 30 Mart akşamı millet cevap verecektirde siz Allah’a ne cevap vereceksiniz? Hani siz cemaatsiniz ya, söyleyin belki bizede lazım olur!

Hem sahi, siz neden gemileri yakacak kadar gemi azıya aldınız ki?

Pensilvanya’ya selam, yola devam.

 

E Mail : akpinartahsin@hotmail.com

Twitter: @akpinartahsin 

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.