Cevap Ver Paşam

Genelkurmayda yaşanan skandalların ardı arkası kesilmiyor. Her gün yeni bir iddia, her gün yeni bir ihanet belgesi ve ocaklara düşen onlarca şehid haberi toplumun Genelkurmaya olan güvenini sarsıyor.

Bütün bu olanlara rağmen Genelkurmay Başkanlığı’ nın sessiz kalması, üstüne üstlük Ergenekon sanıklarını destekler mahiyette açıklamalarda ve eylemlerde bulunması bu milletin öz evlatlarını derinden yaralıyor.

Evet, “derinden” yaralıyız, ancak diğer yandan bizi sevindiren gelişmeler de yaşıyoruz.

Seviniyoruz, çünkü; sözümona ayrı bir devlet kurma amacıyla malum odaklarca kurulmuş 3-5 çapulcudan ibaret PKK terör örgütünün 35 yıldır neden bitiril(e)mediğini, bu çapulcu gürûhunun TSK’ yla dalga geçercesine eylemlere ve baskınlara devam etmesinin altında başka şeylerin aranması gerektiğini, ordu içerisinde terörden beslenip terörü besleyen hain bir yapılanmanın olduğunu, mevcut yapı ve zihniyetle bu terör örgütünün asla bitirilemeyeceğini söylediğimizde paranoyak, ordu düşmanı hatta vatan haini gibi sıfatlarla itham edildiğimiz günler son bulmuştur.

Artık toplumumuzun her kesimi, 35.000 tane memleket evladının canına ve yüz milyarlarca TL’ lik kaynağımızın hebasına sebep olan bu “terör tiyatrosunun gerçek aktörlerini görebilmekte ve bu hainlerin kirli oyunlarına itibar etmemektedir.  

Bununla beraber her kesiminden vatandaşımız, kalemimiz yettiğince cevaplamaya çalıştığımız aşağıdaki sorulara Genelkurmay tarafından tatmin edici cevaplar verilmesini beklemektedir.


S1-TSK nın  askerî gücü ne kadar?
C1-Yaklaşık 1 milyon 200 bin.


S2-PKK terör örgütünün sayısal mevcudu ne kadar?
C2-Türkiye sınırları içerisinde 2000-3000, toplamda da 5.000 civarında.


S3-Terörist PKK yapılanmasının konuşlandığı meşhur dağların her birinde kaçar tene terörist olduğu konusundaki resmî rakamlar nedir?
C3-Resmî verilere göre bu sayı her dağ başına yaklaşık 150-200 terörist.


S4-Peki bu dağları korumakla görevli Mehmedçik sayısı kaç?
C4-Her dağın eteğinde, yamacında vs olmak üzere yaklaşık 15.000.


S5-Bu 15.000 askerin profesyonellik durumu nedir?
C5-Ne yazık ki çoğu daha sağa-sola dönmesini bilmeyen 3-5 aylık askerlerdir.


S6-Peki TSK bünyesinde profesyonel anlamda savaşabilme yeteneğine sahip özel askerler mevcut mudur?
C6-Varlığıyla iftihar ettiğimiz “Özel Kuvvetler” imiz mevcuttur. Özel Kuvvetler bünyesinde, “Bordo Bereliler” diye nam salan her şartta ve koşulda düşmanı yok etme kabiliyetindeki seçkin askerlerimiz de hazır kıt’a beklemektedir.


S7-Bordo Berelilerin savaş kabiliyetleri ne ölçüdedir?
C7-Bordo Berelilere yok edilmesini istediğiniz hedefi göstermeniz yeterli olacaktır. Örneğin terör yatağı olmuş bu dağlara, 10’ ar kişilik Bordo Bereli timleri gönderdiğinizde çok geçmeden PKK’ lı teröristler etkisiz hale getirilecektir.  


S8-Madem böyle askerlerimiz mevcut, o zaman neden Bordo Bereliler dururken daha sağa sola dönmesini bilmeyen 3 aylık askerler cepheye sürülüyor?
C8-Bu soru hakkında tatmin edici bir cevabı biz de hararetle bekliyoruz.


S9-Teslim olan PKK’ lı bir terörist, kendilerini İsraillilerin eğittiğini itiraf ediyor. Biz ise İsrail’ den silah alıyor, İsrailli katil komandoları Hakkari dağlarında eğitiyor ve İsrail’ le ortak tatbikatlar düzenliyoruz. Bu durumun izah edilebilir bir tarafı var mıdır?
C9-Elbette yoktur. Bir ordunun kendi silahını üretememesi ve silah ithal etmesi kabul edilemez ve utanılacak bir şeydir. Kanaatimiz odur ki; silâh üretmesi gerekenler ordu evlerine giren başörtülüleri fişlemekten silah üretmeye vakit bulamamaktadır. Ayrıca İsrail’ in katil komandolarının Hakkari dağlarında TSK tarafından eğitilmesi, eğitilen bu komandoların PKK’ lı teröristleri eğitmesi ve yine bu katil İsrail komandolarının Mavi Marmara baskınında görüldüğü üzre ellerine geçen ilk fırsatta silahlarını vatandaşlarımıza doğrultmaları izah edilemez, kabul edilemez bir şeydir.


S10-Yakın zamanda barakadan bozma karakollarımıza saldıran ve onlarcasını şehid eden teröristeri “çoban zannettik” diyerek kabul edilemez bir çıkış yapanlar; piknik yapan masum köylüleri terörist zannedip öldürenler hâlâ nasıl görevinin başında oturmakta, oturtulmakta ve nasıl olur da terfi ettirilmektedir?
C10-Burası sözün bittiği yerdir. 


S11-Karakol baskınına gelen teröristlerin uydu fotoğraflarında çok net  saptandığı ve bu hâl üzerine gerekli birimlerin uyarılmış olmasına rağmen tedbir alın(a)mamasının izah edilebilir bir yanı var mıdır?
C11-Burası da sözün bittiği yerdir.

…    


Beynimizi kemiren ve peşine onlarcasını da ekleyebileceğimiz bu soruların cevap mercii Genelkurmay Başkanlığıdır. Mevcut Genelkurmay Başkanı havada kalmış bütün bu sorularda tatmin edici cevaplarla toplumu aydınlatmalıdır.

Ergenekon Davası kapsamında sanık konumunda bulunan muvazzaf askerlerin yargıya teslimi konusunda her türlü kolaylık sağlanmalıdır. Aksi takdirde zaten büyük yara almış Genelkurmayın toplum nazırındaki itibarı daha da büyük yara alacaktır. 


kenanozmen@gmail.com


Hediye: İnşallah bu aydan itibaren her ay 3 okurumuza Mustafa İslamoğlu beyefendinin Meal-Tefsirini hediye edeceğiz. Bu hediyeden faydalanmak isteyen Türkiye sınırları içerisinde ikamet eden okurlarımız ad, soyad ve adres bilgilerini kenanozmen@gmail.com adresine göndermeleri  durumunda hediyeleri kendilerine ulaştırılacaktır.      

 NoT: Sevinç Meryem Uludağ (Ankara), Ekrem Doğan (Kayseri) ve Nilay Bulut (İstanbul) kardeşlerimizin adreslerine hediyeleri gönderilmiştir. Hayırlara vesile olması dualarımızla...

 

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.