Aslan DEĞİRMENCİ

Aslan DEĞİRMENCİ

CHP Göreve…

 degirmenciaslan@gmail.com

Twitter: @aslandegirmenci

 

SP ve BBP'nin 28 Şubat döneminin baş aktörlerinden olan Çevik Bir'in isminin Buca'daki Meydandan kaldırılması için yaptıkları başvuruları CHP'li Buca Belediyesi gündemine almayarak, kamuoyunun tepkisini çekiyor.

Şuanda Sincan cezaevinde bulunan Çevik Bir'in isminin değişmesi için belediyeye yapılan başvuruların neden değerlendirilmediğini ve bu konu da bir çalışma yapılıp yapılmayacağına dair sorularımız ise CHP'li Belediye Başkanı Ercan Tatı'yı fazlasıyla rahatsız ediyor.

Kendisine ulaşmak ise ayrı bir sorun...

Önce özel kalem...

Özel Kalemden verilen cevap: Sizi hemen Başkanlık sekreterine bağlayayım.

Ardından Başkanlık Sekreteri: Hımmm. Konu hakkında sizi basın danışmanlığımıza aktaralım.

Konunun tüm detaylarını alan Basın Bürosu: Bir dakika sizi aşağıya bağlayayım.

Aşağı nereyse oraya bağlarken de telefon düşüyor.

Tekrar ararım; Başkan Bey toplantıda...

Tekrar arayarak 'bir belediye başkanına ulaşmak bu kadar zor mu? Burası 3. sınıf bir ülke mi?' der kapatırım telefonu...

Bu kovalamacadan sıkıldığım anda ise telefonum çaldı.

Buca Belediye Başkanı Basın Danışmanı Macit Sefiloğlu...

Tabi ben önce sitemlerimi ilettim. Sonra süreci sordum. Ardından Başkan Ercan Tatı ile ivedi görüşme talebimi ilettim.

Başladı Macit Sefiloğlu anlatmaya: Çevik Bir meydanının isim değişikliği konusu bu son dilekçeden daha önce bir kez daha gündeme gelmişti. Bu gözaltı ve tutuklama sürecinden çok önce… Meclis gündemine konu alınmış ancak reddedilmişti. Sizinde belirttiğiniz gibi geçen ay yapılan yeni başvuru var. Henüz gündeme alınmadı. Konu meclise gelir mi bilmiyorum. Ama sizi Başkan Beyle görüştüreyim...

Elbette bizim de derdimiz Başkan Ercan Tatı ile görüşmek...

Başladım beklemeye...

Ve kısa bir süre sonra Macit Bey yeniden telefonda…

Macit Sefioğlu: Başkan Bey kısa bir açıklama yaptı. Şunları söyledi: Çevik Bir ismi bizim zamanımızda meydana verilmedi. Şuan meydanın isim değişikliği gündemimizde yok.

Yani beklediğimiz ama hoşumuza gitmeyen cevap geldi.

Hemen araştırdım…

Meydana Çevik Bir adı Cemil Şeboy'un DSP’den Belediye Başkanlığı yaptığı 1997 yılında, Çevik Bir Buca'lı olduğu gerekçesiyle verilmiş.

O dönem DSP’li olan Cemil Şeboy daha sonra Ak Partiye geçmiş…

DSP ve AK Parti’nin dışında Cemil Şeboy ANAP’ta da siyaset yapmış.

42 metrelik boyuyla Türkiye’nin en büyük dünyanın ise 10’uncu büyük rölyef projesi olan Atatürk dağında da Cemil Şeboy’un imzası var.

Konumuza dönecek olursak…

Belediyeden azda olsa ümitliydim ama Çevik Bir’in isim değişikliğini gündeme almayacaklarını anladıktan sonra, yönümü CHP Genel Merkezine çevirdim.

Parti uzun süredir açılım peşinde…

28 Şubat'ın gerçek mağdurunun merhum Erbakan olduğunu belirten, eğer bu ülkede biri darbe yapacak olursa tankın karşısına çıkacak ilk kişi olacağını ilan eden Sayın Kılıçdaroğlu, sesimizi duyar mı diye düşündüm…  

Bence duymalı…

Darbelere karşı dik duruş sergilemek geçmişle yüzleşmeden olmaz.

Post-Modern darbenin mimarı olan emekli Orgeneral Çevik Bir'in ismi Buca meydanından silinmeden, İzmir bu utançtan kurtarılmadan ve halkın bu yöndeki talepleri dikkate alınmadan; millet iradesine sahip çıkılmaz.

Madem Sayın Kılıçdaroğlu’da 28 Şubat darbesinin en büyük mağdurunun merhum Prof. Dr. Necmettin Erbakan olduğunu belirtiyor, o zaman bir girişimde bulunarak ismini Buca meydanın da yaşatmayı düşünemez mi?

Evet bence CHP bir açılım arıyorsa işe buradan başlamalı.

Çevik Bir’in isminin Buca’daki meydandan kaldırılmasını ve aynı meydanın isminin ‘Prof. Dr. Necmettin Erbakan Meydanı’ olarak değiştirilmesini sağlayan Kılıçdaroğlu, milyonların duasını alır.

Ve Kılıçdaroğlu, dua almanın gücünü maddi ve manevi dünyada hisseder!

Türk Telekom ne kadar hızlı?

Not: Kendi tanıtımını "sektöründe lider bir firma olarak, kullanıcılarına ihtiyaçlara göre özelleştirilmiş, ulusal ve uluslararası iletişim çözümleri sunar" şeklinde yapan Türk Telekom yetkililerine bir hatırlatma da bulunmak istiyorum. 7 gün oldu internet aboneliğimizi açmadınız.  İletişim çözümlerini bu şekilde mi sunuyorsunuz?  Çalışanlarınız tarafından elimize modem tutuşturuldu, abone sözleşmesi yapıldı, daha sonra sizin aboneliğiniz gözükmüyor denildi. O zaman bize modemi kim verdi, elimizdeki abone sözleşmesini kim yaptı? Daha sonra yaptığımız 2. müracaatımıza 'teknik bir hata' cevabı verildi, ancak halen internetimiz açılmadı. Umarım müşteri hizmetlerinize yaptığımız şikayeti dikkate alır ve gereğini yerine getirirsiniz.

MİLAT GAZETESİ 

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.