Aslan DEĞİRMENCİ

Aslan DEĞİRMENCİ

CHP’ye yeni darbe-minatör kadro

Gezi fezlekesinden çıkan, Reyhanlı iddianamesine girmesi an meselesi olan CHP, Mısır darbesi ile de oylarını artıramayınca yeni bir yöntem geliştirdi. Parti yönetiminin çalışma programına göre alacağı kararlara ve yapacağı uygulamalara yardımcı olmak üzere istişari mahiyette çalışmalar yapacak olan bir kurul oluşturulmaya karar verildi.

İktisat, Teknoloji ve Bilim alanları ile Sosyal ve Kültürel alanlarda araştırmalar da yapacak olan kurul üyelerinin ayrıca ‘darbe için uluslar arası arena nasıl ikna edilir?’, ‘hangi kaos eylemleri ile ülke iç savaşa sürüklenir?’, ‘medya nasıl kullanılır?’, ‘kaos eylemleri sonrası hangi yapılardan destek alınması gerekir?’, ‘Ordu kışlasından nasıl çıkarılır?’, ‘darbe yapan ordudan yönetim nasıl alınır?’ şeklindeki sorulara da cevap bulmak için yoğun çaba sarf etmeleri bekleniyor.

Özellikle dezenformasyon yöntemleri üzerine partililere özel bilgiler sunacak olan ekibin kimlerden oluşacağı ise çok gizli tutuluyor. Ve anlaşıldığı kadar da hiçbir zaman bu kurul deşifre olmayacak.  Bir nevi Yüksek İstişare kurulu gibi işlev görecek olan yapı üzerine biraz kafa yorunca, farklı kulisler ile karşılaşılıyor. Kulislerde kurulun başkanı olarak Mustafa Koç’un ismi konuşuluyor. Tabi Cem Boyner ve Arzuhan Doğan Yalçındağ’da listenin başında yer aldığı öne sürülüyor.

CHP’nin Gizli Yüksek İstişare Kurulunda bulunması muhtemel olan isimler…

*Türkiye'nin sorunlu olduğu her dönemde ortaya çıkan Alman Yeşiller Partisi Eşbaşkanı Claudia Roth.

*Ergenekoncuların dostu, ABD’nin eski Türkiye Büyükelçisi Neo-Con’cu Ross Wilson.

*Türkiye'yi karıştıran senaryoların yazıldığı Hudson Enstitüsü gönüldaşı Zeyno Baran.

*Çözüm süreci ile maskeleri düşen ve yeni inşa sürecinde kendilerine yer bulamayınca gezi trenine binen Cengiz Çandar, Hasan Cemal, Ruşen Çakır, Ece Temelkuran, Nuray Mert ve Amberin Zaman.

*Gezi Parkı eyleminin öncülerinden olan oyuncu Mehmet Ali Alabora.

*Darbeci Baro!” yaftasıyla anılır hale gelen İstanbul Baro Başkanı Ümit Kocasakal.

* Ününü Duvar'a Karşı filminde oynattığı porno yıldızı Sibel Kekeli’ye borçlu olan Fatih Akın ile kapitalistler için parmaklarını tuşlarda gezdiren Fazıl Say.

* Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek’in ajan provokatör ilan ettiği BBC Spikeri Selin Girit ile Taksim olaylarının canlı yayını sırasında stüdyoya telefonla bağlanan Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın başdanışmanı İbrahim Kalın'ın "Aynı saldırıların Beyaz Saray'a yapıldığını hayal edebilir misiniz?" demesi üzerine "Program bitti" diyerek, Kalın'ın konuşmasını yarıda kesen CNN International'ın ünlü haber sunucusu Christiane Amanpour.

* Akdeniz Oyunlarının Kreatif Ajansı olan ve 'Gezi Parkı Protestoları'nın sponsoru olduğu iddiasıyla eleştirilen Öykü Ajans’ın sahibi Necati Özkan.

*Mısır’daki darbeye gerekçe üreten liberal(!) yazar Şahin Alpay.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.