Çorum’da İyilikleri Çoğalttık

Deniz Feneri Ankara Şubesi’nden arkadaşlar Çorum’da gönüllülerimiz, bağışçılarımız ve sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri ile bir araya gelmek üzere bir organizasyon yaptıklarını haber verip beni de davet ettiler. Geçerli bir mazeretiniz yoksa davete icabet esastır.

Çorumluyum. Annem kardeşlerim ve diğer akrabalarımızın çoğu orada yaşıyor. Deniz Feneri’nin gerçekleştireceği davete icabetle nice hayır kapılarının açılacağı ümidini taşıyarak yola revan oldum.

Çorum için yola çıkacağım saatler öncesinde Cuma akşamı İstanbul’da radyo programım vardı. Zeytinburnu’ndan Bağcılar’daki Bizim Radyo’ya iki buçuk saatte ulaşabildim. Sol dizimde ağrılar, sancılar başladı ve yol bir türlü bitmek bilmedi.

“İyilik Olsun” programında Mirasımız Derneği’nden Genel Başkan Muhammed Demirci ve Dernek Koordinatörü Numan Balcı’yı misafir ettim. Programda, Kudüs ve Mescid-i Aksa’ya son günlerde şiddeti artarak devam eden İsrail saldırılarını konuştuk.

Diz ağrılarım devam ederken Çorum yolculuğum başladı. Şimdiye kadarki en uzun, uykusuz ve yorucu yolculuğumu yapmış oldum. Bir yeriniz ağrırken uyuyamıyor ve ağrınız dışında bir şeyi düşünmeye muktedir olamıyorsunuz.

Çorum’da Ankara Şubemizden Hamit Kunt, Yusuf Tüzün, Nur Hanım ve Hamit Mor ev sahiplerimiz arasındaydı. Asıl ev sahipleri ise Çorum gönüllülerimizin koordinatörü Yasemin Eyvazlı ve etrafındaki fedakâr gönüllülerimizdi.

Çorum’un iyiliksever insanları Afrika’ya ve Filistin'e şefkat ellerini uzattı. Belediye Başkanı Muzaffer Külcü’nün eşi Hatice Külcü ve Çorum gönüllüleri 6 Filistinli çocuğa nakit yardımlarıyla sahip çıkma kararı aldılar. 
Çorum Ensar Vakfı, Çorum İnsani Değerlere Hizmet Platformu ve Çorum TÜGEÇ ise Afrika’da 3 adet su kuyusu açıyor. 
“Filistin Yetim” ve “Su Medeniyettir” projelerinin tanıtıldığı toplantımıza Çorum Belediye Başkan Yardımcısı Zeki Gül, Vali Ahmet Kara’nın eşi Mesude Kara, Çorum sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri ve gönüllülerimiz katıldılar.

Deniz Feneri Ankara Şube Koordinatörü Hamit Kunt görüntüler eşliğinde kısa bir dünya turu yaptı. Gittiği ülkelerdeki açlık, susuzluk ve yoksulluğa dair önemli paylaşımlarda bulundu ve projelerin tanıtımını yaptı.

Ben ise yaptığım konuşmada Hamit Kunt’la tekrara düşmeden ülkemizin insani yardım kuruluşlarının dünyanın dört bir yanında yaptıkları destansı faaliyetlerin önemine dikkat çektim. Geçen yıl kurban görevlisi olarak gittiğim Yemen’de ve bu yıl gittiğim Sri Lanka’da Müslümanların Türkiye’deki gelişmeleri nasıl yakından takip ettiklerini, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Başbakan Ahmet Davutoğlu ve ekipleri için nasıl dua ettiklerini anlattım. Türkiye’nin büyümesi, gelişmesi ve güçlenmesi, binlerce kilometre uzaktaki bir Müslüman topluluk tarafından adım adım takip ediliyor. Dünyanın öbür ucundaki bir Müslüman Türkiye’nin yıldızının daha da parlaması için dua ediyor.

Bu durum omuzlarımızdaki ağır yükün ifadesidir. Mağdur ve mazlum coğrafyalarla ilgimizi devam ettirdikçe daha çok dua alacağız. Bir o kadar da tökezlememiz, düşmemiz, dağılmamız hatta yok olmamız için planlar, tuzaklar hazırlanacak. Ayakta durmakta zorluk çeken, IMF kapılarında borç dilenen zayıf bir Türkiye’ye karşı kimse tuzak hazırlama ihtiyacı duymaz elbette.

Korkulan ve önü kesilmeye çalışılan Türkiye, ekonomide yüzde 5 büyümesini devam ettiren ve mazlumların, çaresizlerini sığındığı ve umut kapsısı olmuş güçlü ve merhametli Türkiye’dir. Halkına zulmeden bir Türkiye dışardaki “dost” ülkeler için tehlike arz etmemektedir. Mısır’da Sisi’nin Batıdaki dostlarını rahatsız etmemesi gibi.

Çorum’da iyiliksever insanlarla Cumartesi günkü buluşmamız bereketli, verimli ve güzel geçti. İki gün sonra da Deniz Feneri gönüllüsü bir grup hanımefendinin istişare toplantısına misafir oldum. Onlarla Deniz Feneri hikâyelerinden bazılarını paylaştım. Kısa bir süre önce Hakk’ın rahmetine kavuşan Prof. Dr. Salim Öğüt Hocamızın eşi Seher Hanım da rahmetli eşi gibi bir Deniz Feneri dostu ve her iki toplantımıza da katıldı. Merhum Hocamızı ve bütün geçmişlerimizi rahmetle yâd ettik

Çorum’a neredeyse her gidişimde beni misafir eden Çağrı FM’in kıdemli emektarı Abdülkerim Tiryaki’nin konuğu oldum. Bir saatlik özel yayında Deniz Feneri faaliyetlerini anlattım. Elvan Şimşek dostumuzun Kanal 19’daki özel yayınına ise Yasemin Eyvazlı Hanımla birlikte konuk olduk.

Memleketim Çorum’da bol bol sılayı rahim imkânı buldum. Dostum Mustafa Hekim Çorum’a indiğimde başlattığı ilgisini hep hissettirdi üzerimde. Sevgi dolu yuvasında dostlarla hasret giderdik. Dizimin ağrısı dönüş yolculuğunda da devam ediyordu, bir nebze azalmış olarak. Geride ise muhabbetle dudakları kıpırdayan annem, kardeşlerim, akrabalarım ve dostlarım vardı.

Gazetemiz Milat 4. yılına girdi. Milat ailesi olarak Cuma akşamı Üsküdar’da nezih bir mekânda sevincimizi paylaştık ve “nice yıllara” dedik. Dostum Ali Adakoğlu ve ekibini bu zorlu yolculuktaki kararlılıkları ve azimlerinden ötürü tebrik ederim. Doğruları ve gerçekleri sonuna kadar söylemeye devam. Gelecek yıl 5. yaşına girdiğimizde hem ülkemizden hem de gazetemizin merkezinden daha güzel haberler paylaşmayı diliyorum.

 

recep.kocakk@gmail.com

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.