Teslime Gülsen NURDOĞAN

Teslime Gülsen NURDOĞAN

DERİN GÜÇLER

Nerden başlayacağımı bilemiyorum. Değerli okurlarım yazılarımın arası uzar oldu. Geçen seneki gibi sık yazamıyorum. Halbuki yazmak ne güzel bir eylem, ne tatlı bir eğlencedir benim için.

 

Elbette klavyeye dokunduğumda cümlelerin ardardına sıralanacağından Allah'ın izniyle eminim. Fakat olmadı işte, olmuyor; bazan çok isteseniz de olmuyor!. Bunun adı 'NASİP' Geçmişlerde bir okurum: ''Gündeme dair yaz!'' derdi. Bense gündemle ilgili yeterince yazıyorlar, diye cevap verirdim..

 

Öyleyse gündemden mi konuşalım?..

Neler oluyor ah, neler oluyor!.. Kamuoyu köylü teyzemin ayran yayığı gibi çalkalanıyor. Usta eller, tecrübeli köklü bir geçmişe sahip yazarlar ve veya sıradancıklar(!) da yazıyor. Eh ben de o sıradancıklardanım; fikrimi, zikrimi her vatandaş gibi acizane dile getiriyorum. Böylece de, herkesin görüş ve fikirleri birleşince kocamann bir istişare sofrası oluşuyor. Facedekiler, twitterdekiler, sokakdakiler, yazarlar, çizerler herkes herkes konuşuyor. Tabi bunların içinden sırf laf olsun diye konuşanları çıkartıp atarız. (Fakat laf olsun diye konuşanların da cümlelerini inceleyin, içinde kıymetli şeyler bulabilirsiniz..)

 

Fethullah Gülen cemaatinin perdesi yavaş yavaş aralanıyor, bu perdenin arasından epey bir şeyler görür olduk. Fethullah hoca çok öfkelendi, bedduayla veryansın etti. Beddua olayı cemaati çok şaşırttı, tabi bizi de.. Allah ıslah eylesin.

 

Gerçekten Fethullah cemaati bir yolsuzluklar cemaati mi?..

Bunu görüyoruz, belki daha da göreceğiz. Yalnız şurda bir düzeltme yapayım; cemaat içindeki masum hizmet ehli kardeşlerimizi saf dışı tutalım.

 

Diyorum ki; Cemaat içinde cemaat mi var? Yani derin cemaat?.. Derin devlet gibi.. Öyle de olsa, böyle de olsa Fethullah Gülen'in basına yansıyan söz ve görüntüleri İslam adına yenilir yutulur bir şey değil. Çok zikrediyorum bağışlayın ama rahmetli Es'ad Coşan'ın şu sözlerine değinmeden geçemiyeceğim. Es'ad Coşan o zamandan uyarmış fakat hala gaflet ile yaşanıyor.

 

''Dünyada pek çok millet ve devlet var. Bütün insanlar kardeş olduğuna göre, birbirlerini severek, yardımlaşarak yaşamaları gerek. Ama gerçekte işler böyle gitmiyor. Büyük menfaatleri yakalamış, zenginleşmiş ve başkalarını gaddarca sömürerek semirmiş ve güçlenmiş bazı devletler, hatta bunların yönetimini ele geçirmiş bazı küçük zümreler ve gizli teşkilatlar, büyük çoğunlukların aleyhine çalışıyor, zulüm yapıyor, hakları çiğniyor, özgürlükleri engelliyor, masum ve mazlum hakları çok mağdur ediyor, cihanı fesada veriyor; binlerce, milyonlarca insanın canına kıyıyor.

Ne yapmak lazım? Düşman zengin, düşman kuvvetli, düşman uyanık, düşman teçhizatlı, düşman gizlenmiş, düşman büyük idarî, askerî imkânlara sahip; düşman usta hırsız misali yaygaracı, velveleci, farfaracı, reklamcı, kandırıcı, aldatıcı, saptırıcı, hilekâr ve madrabaz... Ortada gözükmüyor, ele geçmiyor, kendini belli etmiyor, perde arkasında duruyor, ajan kullanıyor, milletleri içinden idare ediyor, birbirlerine kırdırıyor...Prof. Dr. M. Es'ad Coşan (Rh.a)
Kadın ve Aile Dergisi Başmakaleleri - Ağustos-1997''

 

 

Bakıyorsunuz çarşaf yırtan CHP bile cemaatçi oluvermiş. Bakın CHP'li Belediye başkanı Sefa Sürmen'in başörtüsüyle nasıl alay ettiğine..

 

 

Kötüler her zaman birbirinin dostudur. İyiler de her zaman birbirinin dostudur. Allah bizleri sevmediği insanların arasına koymasın.

 

Herkes hak ve özgürlükten bahsediyor, herkes yolsuzluktan bahsediyor, kim ak kim kara belli değil. Allah doğrularla beraberdir. Buna inanırız. Ve bu yüzden er ya da geç hak ile batıl birbirinden ayrılır diye ümit ederiz Mevladan.

 

Basın- yayın da çok güvenilen bir güruh değil.Tokmak orda, davul burda. Bazıları şer güçlerinin adamı; yazarıyla, çizeriyle.. Milletvekili kimliğiyle, amir-memur kimliğiyle... Halbuki müslüman her zaman hakkı tutmalı, hakkın yanında olmalı, başının kopartılacağını bilse gerçeği söylemelidir. Ne güzel bir hadistir: ''En büyük cihad zalim sultan karşısında hak sözü söylemek'' Böylelerine selam olsun. Allah onların makamlarını yüce eylesin. Sayılarını çoğaltsın.

 

Fitneler yeryüzünde her zaman var olacaktır. Müslüman müslümanın kardeşidir. Birbirinin kanı, ırzı, malı birbirine haramdır. Ümmetin yetmiş üç fırkaya ayrılacağını, bunlardan sadece Kur'an'a ve sünnete sımsıkı yapışan güruhun cennete gireceğini Peygamberimiz Efendimiz aleyhisselam bildirmiştir.

 

Allah bu ümmete zeval vermesin. Allah İslamın en güçlü kalesi olan Türkiyemizi her türlü madrabazlardan korusun. Allah ülkemize, milletimize zeval vermesin.

 

Kafirler güruhuna karşı bize yardım et Allah'ım! Sen bizim Mevlamızsın.

 

 

 

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum