Prof. Orhan ÇEKER

Prof. Orhan ÇEKER

DOPİNK GÜÇ KEMALPAŞA BOZKURT

Kardeşim Kemal Konya'ya geldin AMA sanki gelmedin. Bu kadar kısa hem de en telaşlı programlar arasında gelmen hem sevindirdi hem de sitem içerisinde bıraktı. Kısacası sana doyamadık. Acelene ne oldu be kardeşim. Olmaz böyle. Bir daha geldiğinde ayağını denk al yani programını güzel ayarla.

Benim gördüğüm Kemal tam da beklediğim gibi dopink enerjisinden hiçbir şey kaybetmemiş. Enerjisinin gereğini de tam tamına yerine getiriyor. Hayretle bekliyorum daha neler becerecek bu yağız oğlan diye. Yarın birgün Obama'nın yardımcısı olarak görürsem hiç mi hiç şaşmayacağım. Hatta şimdiden öyle görür gibi oluyorum. Düşünün ki Kemal buradan ABDye gittiğinde % 5'lik ingilizceyle önce bir kütüphanede memur olmuş. Kemal'ın oraya memur olması ABD'ye kapağı atması demektir.

Sonradan neler olmuş, benim gibi siz de hayretle bakın. Önce noter olmuş. Hukukçu olmayan Kemal nasıl oldu da noter oldu ben bi türlü anlayaMAdım. Bu işin sırrını Kemal'den sorarsınız. Sonra da noterliğin yanısıra belediye seçimlerinde delege, derken bilmem nerenin belediyesinde bilmem hangi birimde yönetim kurulu üyesi. Bunları nasıl becermiş en iyisi kendisi Habername'de yazsın ayrıntılı da diğer kardeşler de ibretle öğrensin. Kısacası 3 günlük dünyada 8 iş derler ya tam da öyle. Bu arada şunu da ekleyelim : Türkiye'de Kemal uzun yıllar okumasına rağmen ne ingilizce ne de arapça öğrenemedi AMA ABD'de her ikisini de öğrenmiş. Benimle konuşurken sanki TV kanalı değiştirir gibi bi ingilizce bi arapçadan yayına giriyor. Maşaallah deyin hemen.

Kemal sendeki o enerji o beceri gerçek müminde beklediğim enerji ve beceridir. Bu enerji ve beceriyi niyetini hiç değiştirmeden ALLAH rızasına yönelik tutmada devam ettiğin sürece dünyalık ikramın yanısıra ALLAH sana ibadet sevabı da yazar. Bunu hiç mi hiç unutma. Herkesin bulunduğu yer ve konumda bu ince ve ulvi noktayı unutMAMAsı gerekmektedir. İşte o zaman hayatın tümü ibadete dönüşür, o kişinin hayatında mubah diye birşey kalmaz. Mübahlar sevab kazandıran makineler haline döner. Bu kişinin uykusu, gezip tozması, yemesi, içmesi... hülasa herşeyi ibadet olur.

Aslında mübahları hayattan silip atmak her müminin vazifesidir ve mümin bundan mutlaka ama mutlaka hesaba çekilecektir. Hayatından mübahları silip atan ve hayatını tümden ibadete çeviren müminlere ne mutlu. ALLAHa emanet olun. Selam

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
3 Yorum