DÖRT OLMAZ BİR ARAYA GELDİ VE...

              Dünyada Ümmetin, ülkemizde milletin iç ve dış düşmanlar tarafından eşi görülmemiş bir şekilde sıkboğaz edildiği şu günlerde, içimizi rahatlatacak bir gelişme şehrimizde (Konya’da) yaşandı. Milli takımımız EURO 2016 yolunda son engel olan İzlanda’yı yenerek aştı.

             Son günlerde milletimiz, aylardır katil, kanlı,vahşi örgütün döktüğü kanların oluşturduğu kasvetli bir havayı teneffüs etmekte,  ABD ve RUS uçakları çekinmeden ümmet diyarlarını bizzat bombalamalarının getirdiği  hüzünlü mevsimin  içinde kıvranmakta...  Onlar dışardan katliamlar yaparken, yerli işbirlikçilerin, muhteşem maziye dönme yolunda önemli adımlar atan TÜRKİYE yi bu kutlu yürüyüşten  vazgeçirmek için yaptıkları ihanetlere şahit olmakta. İhanetlerden habersiz gafil, şaşkın, cahil bazı grupların yaptıkları çalışmalar, eyleme koydukları  propagandalar hepimizi üzmekte. Ankara’da gerçekleşen hain ve menfur saldırı halkımızı ümitsizliğe itmekte...

                İşte Türkiye - İzlanda maçı, böyle bir atmosferde başladı. Zaferimiz ülkenin üzerine çöken karanlık bulutları bir nebze olsun dağıttı.

               Aynı anda 4 (dört) büyük hadise gerçekleşmesi lazımdı:  

  1. Türkiye’nin kazanması gerekiyordu                            KAZANDI
  2. Kazakistan’ın deplasmanda kazanması gerekiyordu    KAZANDI
  3. Ukrayna’nın kaybetmesi gerekiyordu                           KAYBETTİ.
  4. 4-Hollandanın kaybetmesi gerekiyordu                         KAYBETTİ.

          Yani dört beklenen olağan üstü hadise aynı anda gerçekleşti. İnşallah bu gelişme milletimizin talihinin dönmesinin bir işareti olur. 

                                   YEŞİL BEYAZ   KIRMIZI BEYAZ

                Bu tarihi anı dün gece Konya Büyükşehir Torku Arenada 42 bin seyirci ile birlikte yaşadık.Stada girdiğimde gördüğüm manzara beni çok duygulandırdı.Zemin sanki bütün Türkiye'ye trübünler ellerinde albayraklarla adeta  millete dönmüştü. Açılışına gittiğim bu stadın seyirci ile dolu olduğu, pırıl pırıl ışıklarla aydınlandığı,yemyeşil zeminin etrafında on binlerce Al bayrağın, çalınan mehter marşı eşliğinde dalgalandığı manzarayı görmek,  gerçekten görülmesi, duyulması, yaşanması gereken bir manzara idi.Maç başlarken Albayrağmızla haç işareti taşıyan İZLANDA bayrağının yanyana gelmesi tüm seyirciler gibi beni de maziye götürdü. Benim için bu manzara sanki 1389 Kosova'ydı, sanki 1526 daki Mohaçtı.

                 42 bin vatandaşımızın içinde bulunduğu heyecan o kadar yüksekti ki TORKU ARENADA biriken pozitif enerji önce Konya, sonra tüm ülke semasını coşkuyla doldurdu. Yeşil, beyaz, kırmızı renklerin, gözleri; “ Ceddin deden, neslin baban” marşı ile “ Ya Allah Bismillah Allahü Ekber, Şehitler Ölmez Vatan bölünmez… “ sloganlarının kulakları doldurduğu bu manzarayı halkımıza yaşatan herkese millet olarak teşekkür ederiz. Herkes derken tabandan tavana kadar tüm yetkili ve sorumluları kast ediyorum. Böyle büyük ve muhteşem binaların yapılabilmesinin ekonomik ve teknolojik zeminini hazırlayan başta cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan olmak üzere tüm yetkililerden Allah razı olsun.  (  Marmaray , YHT, İHA , 3. Köprü, 3. Havaalanı…  Kıbrısa su götürmek , ATAK HELİKOPTERİNİ, ALTAY TANKINI, yerli  İHA ları üretmek, Göklere GÖTÜRK adlı uyduyu fırlatmak… Yapılan okullar barajlar hastaneler yollar ….Hep bu ortamın meyveleridir. )    Dün gece bu muhteşem stadda, bu muhteşem seyircinin önünde harika bir sonuç alan Milli takım oyuncularımıza da millet olarak teşekkür ediyoruz. Başta PKK olmak üzere tüm şer odaklarının milletimizin ve vatanımızın üzerine uğursuz baykuşlar gibi üşüştüğü karanlık geceleri, ALLAHÜ EKBER sesleri ile dağıtan KONYALI HEMŞEHRİLERİMİZDE  her türlü övgü ve saygıyı hak ediyor. Küfürsüz, kavgasız, nizasız bir halde bu kadar insan bir araya gelip, vazifesini yapıp, kazasız belasız dağılması da bir başka olumlu gösterge.

                                        Stad Milletin Özeti Gibiydi 

                  Öfkemizin tavan,  moralimizin taban yaptığı bir atmosferde, kadın – erkek, çoluk -  çocuk, yaşlı- genç, örtülü açık, sakallı sakalsız insanların tribünleri doldurduğu, en içten manevi duyguların gölgesinde Milli Takımı, onun şahsında tüm milletini desteklediği bu manzara ve bu muhteşem netice Milli birliğimize önemli bir katkı sağlamıştır. Elde edilen büyük zafer önce Konyalı hemşerilerimize, sonra Tüm Türkiye’ye, sonra da son yıllarda hem mağlubiyetler yaşayan, zillet çukurunda çırpınıp duran, düşman karşısında zafere hasret kalan ümmete armağan olsun. Yaşasın millet, yaşasın ümmet. Yaşasın Türkiye, Yaşasın Konya. Tebrikler Milli Takım, tebrikler Fatih Terim. Alkışlar ve tüm övgüler stadı dolduran ve bu zafer de büyük pay sahibi olan başta GONYALI hemşerilerimiz olmak üzere tüm seyirciler.

                Yarınlarda daha büyük zaferlerde buluşmayı Rabbim bu ümmete, bu millete nasip etsin. Allah’ım! Başımıza ülkeyi, milleti, ümmeti düşünen, adil, cesur, çalışkan;  mazlumdan yana, zalime karşı olan yöneticiler gönder. Gönder ki o şanlı mazinin parlak ışıkları hem ülkemizin hem de dünyanın semalarını tekrar aydınlatsın. Ey yüceler yücesi Allah’ım, Dünyayı 350 sene adaletle idare eden bir ceddin torunlarını, Ümmeti Muhammedin(sav) yaşayan mensuplarını, Türk – Kürt, Arap, Acem,  Alevi, Sünni, Selefi gibi ayrımlardan kurtararak, mazideki o muhteşem asırları  yaşatmayı tekrar nasip et! Âmin! Âmin! Amin…      

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum