Dünün Mazlumu Bu Günün Zalimi

         Tarihe baktığımızda görürüz ki dünün mazlumları bu günün zalimleri olmuş. Daha düne kadar acınacak durumda olan ezilen dışlanan ülkelerinden kovulan sömürülen insanlar ve kavimler  gücü ele geçirir geçirmez dünlerini unutarak zalimleşmişler,  katilleşmişlerdir

         Mazlumlar, dün zayıfken dün çaresizken gaddarların cebbarların zulmünden çok çekip mahvolurken  iş tersine dönünce, yani kendileri güçlü, rakipleri/ düşmanları zayıf olunca zalimlik zırhını giymekten asla geri durmamışlardır.  Bu “KABİL HUYU”, her dönemde, her coğrafyada, toplumsal veya bireysel, cemiyet veya devlet bazında değişmeyen bir durumdur.        

         Hristiyanların, Babillilerin,  Romalıların zulmüne, baskısına uğrayan, sürgünler yaşayan YAHUDİLER, hem tarihte hem günümüzde görüyoruz ki güçlenir güçlenmez mazlumluktan zalimliğe hızlı bir geçiş yaptılar, yapıyorlar. İsraillilerin Filistinlilere yaptıklarına bir bakın. Asırlardır Yezid in zulmünü yeren, lanetleyen, Hz. Hüseyin (ra) Efendimizin ve Ehli Beyt masumlarının Kerbelada uğradığı zulme ağıtlar yakarak “ah Hüseyin Vah Hüseyin” diye masumluk edebiyatı yakan mezhep mensupları, (şia ve onlarca kolu) güçlenir güçlenmez Yezidin yaptığı zulmün, Yezidin yaptığı katliamın binlerce kat büyüğünü rakiplerine, düşmanlarına uyguladılar uygulamaya devam ediyorlar. “Sağ yanağına bir tokat atılırsa sol yanağını da dön…”diyen Hristiyanların, Hz İsa’dan sonra, hem milyonlarca Hristiyan’ı (1. ve 2. Dünya savaşlarında 50 milyona yakın Hristiyan’ı yine Hristiyanlar öldürdü) , hem de milyonlarca Müslümanı öldürdüklerini unutmayalım.

                                     SİCİLİ TEMİZ OLAN YOK 
        Dünyadaki savaşları, katliamları, zulümleri dine bağlayan bu yüzden dinlere savaş açan Marksistler, komünistler, sosyalistler, solcular… Sürekli ezilmekten, sürekli emperyalizmin kötülüğünden, devamlı halkların kardeşliğinden, barıştan, hoşgörüden, kardeşlikten bahsettiler bahsetmeye de devam ediyorlar. Kapitalizmi, Faşizmi, tüm dinleri, “savaşçı”,” zulmün kaynağı…” gören ateist bu düşünce, devlet olur olmaz( SSCCB ‘de, Çin de, K. Kore’de, Küba’da, Kamboçya’da, birçok balkan ülkesinde) tam bir zulüm makinasına dönüştü. Halen Komünistler Kuzey Kore’de ve Küba’da bu zulümlerine devam ediyorlar. Komünistler insanlığı güya Kapitalistlerin, Faşistlerin ve dahi tüm dinlerin zulmünden baskısından kurtaracaklardı. Kendileri devlet olur olmaz, gücü ele alır almaz kınadıkları zulmün, yerdikleri adaletsizliğin yüz katını uyguladılar. PYD nin Kobaniyi ele geçirir geçirmez şehrin adını değiştirmesi, insanları  sürgün etmesi daha güncel bir örnektir.
           Hristiyan’ı, Yahudi’si ve az da olsa Müslümanı, Komünisti, Faşisti, Kapitalisti, Asyalısı, Avrupalısı, Afrikalısı, Beyazı, Siyahı, Sarısı… fark etmiyor; Eski çağda yaşayanı, Modern çağda hüküm süreni değişmiyor… Gücü ele alan, devleti ele geçiren, kişiler, gruplar, cemiyetler, devletler, liderler  gaddarlaşıyor, cebbarlaşıyor.

                    PEYGAMBERİMİZ İNSANLIĞA MİSAL VERMİŞTİR.

           Demek ki bu hal insanlığın ortak paydası. Bu halin istisnası var mı? Elbette var. Mesela peygamberimiz (sav)  gücü ele geçirdiği halde, kendisine onca kötülüğü, zulmü, işkenceyi, sürgünü revan gören Mekkelileri, Mekke Fethinden sonra karşısında tir tir titrerken gördü. Onlara istediği cezayı (ölüm dâhil) verebilecek durumda iken ;” “Ben size Yusuf’un kardeşlerine dediği gibi derim: ‘Bugün size hiçbir kınanma ve ayıplanma yoktur.’ Gidin, hepiniz salıverildiniz, hepinizi affettim...” dedi.Aynı affı çok sevdiği amcası HAMZAyı katleden VAHŞİ içinde yaptı. Fatih Sultan Mehmet de İstanbulun fethinden sonra aynı sözleri önünde secdeye kapanan Papazlara söylemişti.
          Demek ki hayatın gerçeği neymiş? Şuymuş: İnsanlar, Kabilden ve Habil soyundan gelmişlerdir. Ve maalesef dünyaya çoğu zaman KABİL soylular hakim olmuştur ve olmaya devam ediyor. Gücü ele geçiren insanlar, devletler, mezhepler, ideolojiler…Bir zamanlar mazlum olsalar bile HABİLLİKTEN KABİLLİĞE, Mazlumluktan zalimliğe, Hüseyinlikten Yezitliğe transfer oluyorlar.
Rabbimiz tüm insanlarla beraber biz mazlumları, güçlenince değişmekten, zalim olmaktan, katil olmaktan kurtarsın(amin)  

 

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.