Dünya Şampiyonunu Zevkle İzledim

Futbol Dünyayı kasıp kavurup, son yıllarda neredeyse en büyük sektörlerden biri haline gelmesine rağmen, süper güç ABD'de ilk 4 spor arasında bile değil.  ABD Futbolu, baskebol, Basebol ve buz hokeyi ABD'nin ilk dört sporu.

Soccer dedikleri futbol ise ancak 5. sırada. Özellikle Güney Amerikalı göçmenlerin hızla artmasıyla, ABD'de futbola merak hergeçen gün artıyor.  Hemen heryaz birçok ülkenin milli takımları ve Barcelona ve Real Madrid gibi kulüp takımları özel maçlar yapmak için ABD'ye geliyorlar.

Bu çerçevede A Milli Takımımız da geçen yıl ABD'ye gelmiş ve 3 özel maç oynamıştı. C.tesi günü ise son Dünya ve Avrupa Şampiyonu yenilmez armada İspanya ABD Milli Takımının karşısına çıktı.

Liverpool'un ABD'li sahiplerinin aynı anda Amerikan Futbolu ve Futbol stadyumu olarak kullanılan Massachusetts Eyaletindeki 80 bin kişilik Foxborough Stadındaki bu tarihi maçı izleyen muhtemelen tek Türk gazeteci idim.

Devasa stadda çoğunluğu İspanya taraftarları olan tam 64,121 kişi vardı. Foto muhabiri arkadaşım Ayhan Dudu ile maç sonrası hem ABD'li hem de İspanyalı oyuncularla görüştük.

Maç sonrası yapılan basın toplantısında İspanya Teknik Direktörü Del Bosque'e aynen şu soruyu sordum. Bildiğiniz gibi Real Madrid'te şu anda üç Türk oyuncu var. ve 2-3 sene içerisinde en az 10 Türk oyuncu olcağını ümit ediyoruz. Bu sizin için bir problem teşkil eder mi? Ayrıca İstanbul'u ve Beşiktaş'ı özlediniz mi?

Tercümanı vasıtasıyla kulüp takımları hakkında herhangi bir yorum yapamaacağını ve İstanbul ile Beşiktaş'ın mükemmel olduğunu belirtti.

Basın toplantısında başta ESPN,FOX TV olmak üzere, onlarca ABD,Kanada, İspanya ve Çin dahil birçok ülkenin teleyizyonları vardı.

Bursaspor'da oynayan Altidore ile maç sonrasında yapmış olduğum görüşmede kendisine önce bu formayı tanıyormusun diye sordum hemen TRABZONSPOR dedi. Peki şampiyonluk Trabzonspor'un hakkımıydı sence dediğimde önce cevap vermek istemedi sonra F.Bahçe büyük takım dedi. Ayrıca hedefinin İspanya'da oynamak olduğunu belirtti.

Çaykur Rizespor'lu Adu ise otobüse erken bindiğinden kendisiyle görüşemedik. Ancak hem onlarca basın mensubu ve onbinlerce seyirci ABD A milli Takımının iki oyuncusunun Türkiyede oynadığını bir kez daha öğrenmiş oldular. Bu açıdan Bursaspor ve Ç. Rizespor'u tebrik etmek lazım.

İspanya'lı futbolculara Nuri Şahin ile Hamit Altıntop'u sordum. Heyecanlı olduklarını söylediler. Biryıl önce Dünya şampiyonu olmuş ve Dünyanın en büyük iki kulubü olan Real Madrid ile Barcelona'da oynayan futbolcularla uzun uzun görüşme imkanı bulduğumuz bu tarihi günde darısı bizim milli futbolcuların başına dedik.

kb-stad.jpg

Maça gelince; ABD'yi üçü ilk yarıda olmak üzere 4-0 gibi nett bir skorla yenen İspanya, öyle görünüyorki hem gelecek sene Avrupa Şampiyonasını ve hemde 2014 Dünya kupasını kazanacak. 35 yıldır futbol izleyen birisi oalrak ben böyle tek pas yapan bir takım görmedim. Ayrıca Torres'i izlemek müthiş birşey. Bu arada İspanya kaptanı kaleci Casillas maçın son 20 dakikasında oyuna görerek 100. milli maçına çıkmış oldu.

***

Futbol Federasyonuna ve hükümete bir çağrıda bulunmak istiyorum. Lütfen internet medyasına üvey evlat muamelesine son verin. Bendeniz www.habername.com adına ABD'de en büyük stadlarında kolayca akredite ediliyorum neden ülkemde Trabzonspor'un, Bursaspor'un, Samsunspor'un maçlarını habername.com adına takip edemiyorum?

stad.jpg

 

habername.com-banenr.jpg

 

del-bosque.jpg

 

torres.20110606075043.jpg

futbolcuyla.jpg

Karşı kıyıdan selamlarımla

 

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum