İbrahim KONURALP

İbrahim KONURALP

NEDEN 'BOZKURTLAR'A YOL VERDİ?

 

 

Öncelikle, Nureddin COŞAN, imzasıyla 1 Haziran 2011 tarihinde iskenderpasa.com sitesinde yayınlanan bildirinin (BAKINIZ: www.iskenderpasa.com) ayrıntılı tahliline girmek isterdim ancak seçimlere sayılı günler kala, geniş tahlillere  vaktimiz yok. Konu acil olduğu için, bu açıklama metninin belli başlı özelikleriyle ne anlam ifade ettiğini birkaç cümle ile görmemiz yeterli olacak sanırım:

Bu metin bir hitap metni, yani topluluğa sesleniş metni olduğunu bilmeliyiz. Metin, çok olağanüstü ve olağandışı bir durumda, meydanlarda toplanan kalabalıklara (Türk Seçmenine) edata bir komutan edasıyla, emirler yağdırıyor. Bütün paragraflar, emir kipinde ve alıcıyı harekete geçirme işlevinde kullanılmış kısa, öz ve anlaşılır cümlelerle sona eriyor. Fakat bu emirler o kadar zarif ve naif bir şekilde söylenmiş ki emirden daha çok istek olarak algılanıyor. Adeta sizden çok önemli isteklerim var, der gibi. Metin insanların kafa konforunu bozmaya, insanları yeniden düşünmeye sevk etmeye yönelik olarak hazırlanmış ve Aklını Kullan,  cümlesi başlık olarak seçilmiş. Metindeki cümlelerin büyük bir bölümü, Türk Milletine sesleniş şeklinde ve Türk Milletinin bugünden geçmişe, geçmişten bugüne yaşadığı ve yaşamakta olduğu süreçleri anlatıyor ve bu süreçlerden uygulanan siyasetlerin doğruları ve yanlışları gözler önünü seriliyor.

İskenderpaşa Cemaati Lideri Nureddin COŞAN’ın bu açıklaması, Türk Siyasetçisine ve Seçmenine doğruları-yanlışları, görevleri-sorumlulukları yeniden hatırlatan, insanların ‘kafa konforu’nu bozan, yapılacak tercihler ve seçim sonrasında yapılacak işler konusunda, özgür düşünme eyleminin yeniden harekete geçmesini isteyen bir içerik taşıyor.

NEDEN YAYINLANMIŞ OLABİLİR?

Bu açıklamanın Türk Siyasetinde açtığı yeni pencereleri ve bu pencerelerin boyutlarını, Böyle bir  metin niçin yayınlanmış olabilir? sorusuna açıklık getirerek başlayalım:

1.Prof.Dr.Mahmut Es’ad COŞAN’ın 5 Mayıs 1990 yılındaki konuşmasından itibaren İskenderpaşa Cemaati, seçim dönemlerindeki siyasi tercihlerini, gerekçeleriyle birlikte, kamuoyuna açık açık ilan ediyor. Siyasi Partiler ve Hükümetlerin icraatlarıyla ilgili uyarılarını da yine kamuoyuna açık ilanla yapıyor ve Türkiye’de uzun yıllardır bu şeffaf tavrı benimseyen tek cemaat olarak tarihe adını yazdırıyor. (BAKINIZ: http://www.timeturk.com/tr/makale/kemal-ozer/iskenderpasa-cemaati.html)

2.Nureddin COŞAN’ın yıllardır üzerine vurgu yaptığı ‘Kritik Analitik Düşünme’ eylemini Türkiye’deki yetişmiş meslek sahipleri, münevverler, eğiticiler, mütehassıslar, tüccarlar, sanayiciler, aklı eren iyi niyet sahibi insanlar, öğrenmiş olsalardı, böyle bir açıklamanın yayınlanmasına ihtiyaç duyulmazdı. Çünkü böyle bir açıklama, açıklamanın muhataplarını değil, en çok Nureddin COŞAN’ı zor durumda bırakır. Çünkü Nureddin COŞAN, herkesin kendi aklını kullanarak, kendi kararlarını verebilecek durumda olduğunu bu açıklamasında da söylüyor.

3. Nureddin COŞAN, bu açıklamayı yaparken, hiçbir siyasi parti ile temas kurmuyor, onlarla herhangi bir pazarlık yapmıyor, herhangi bir menfaat de beklemiyor. Dikkat edilirse, Nureddin COŞAN’ın açıklamasını herkes şaşkınlıkla karşılıyor, MHP’ye yakın yayın organları bile hiç beklenilmeyen sürpriz destek mesajı (!) olarak niteliyor. (BAKINIZ: http://www.yg.yenicaggazetesi.com.tr/habergoster.php?haber=51369)

Bu öylesine açık ve net ki İskenderpaşa Cemaati mensupları ağırlıklı olarak AK Parti’de yer buluyorlar, bunu HAS Parti, BBP ve Saadet gibi partiler takip ediyor.

NEDEN MHP’YE OY VERİLECEK?

1.Art arda patlayan kaset skandallarıyla, parti içindeki karışıklıklar ve parti dışından müdahalelerle iyice bunalan Devlet Bahçeli, 12 Mayıs 2011 tarihinde, seçim otobüsünde giderken Milliyet Yazarı Aslı Aydıntaçbaş’a verdiği röportajda şunları söylüyor:  (BAKINIZ: http://www.aktifhaber.com/bahceli-yine-gulene-yuklendi-439564h.htm) (Not: Bu röportajın Milliyet’in internet sayfasından kaldırılmış olması dikkatimi çekti.)
 

 “…TV’lerde esas bu konular üzerinde konuşması gerekenler konuşmuyor. Devletin ilgili kurumları sessiz” diye başlıyor söze: “İkincisi, ilahiyat fakültelerinin bilim insanları sessiz. Üçüncüsü, Anadolu’nun her alanında görebileceğiniz Allah dostu, mümtaz şahsiyetler var. Özellikle bu ikinci ve üçüncü grup, medya-siyaset-cemaat üçlemesiyle ne gibi fayda-zararın oluştuğunu değerlendirmeye ehil insanlar… Gülen’in faaliyetlerinin ne kadar doğru, yararlı olup olmadığını değerlendirebilirler.”

Bizim geleneğimizde, alimler, siyasetçilerin, sultanların ayaklarına gitmezler ve onlardan bir talepte bulunmazlar. Siyasetçiler ve iktidar sahipleri alimlerin ayağına giderler. Yine bizim geleneğimizde, devlet adamları, memleketteki alimlere bir çağrıda bulunurlarsa, alimlerin o çağrıya cevap vermesi elzemdir. MHP Lideri Devlet Bahçeli’nin ‘Allah dostu, mümtaz şahsiyetlere’ yaptığı çağrı, İskenderpaşa Cemaati Lideri Nureddin COŞAN’ın açıklamasıyla karşılık bulmuştur.

 

2.Allah bilir, Bu siyasi toz duman içinde, bilerek ya da bilmeyerek, isteyerek ya da istemeyerek, belki de itilmek istendiği illegal sürecin önünü kesmek adına, Türkiye üzerine oynanan büyük oyunu gören ve bu oyuna karşı tek başına mücadele eden siyasi parti MHP olduğu için, İskenderpaşa Lideri Nureddin ÇOŞAN’ın manevi desteğini almıştır.

3.İskenderpaşa Cemaati Lideri Nureddin COŞAN, açıklamanın son geniş paragrafında, hem AK Parti Liderine hem de MHP’ye çeşitli uyarılarda bulunuyor ve onları gerçekleri görmede ve memleket menfaatine doğruları yapmada birleşmeye davet ediyor. Bu paragrafın satır aralarında, 12 Haziran’da AK Partinin tek başına iktidara geleceği, 2,5 partili tahterevalli siyasetine geçilmemesi için, ‘özgürlüklerin dağıtılacağı yeni anayasanın inşası’ sürecinde MHP’nin de Meclis’te olması isteniyor. MHP’ye barajın altında kalmaması için oy verilmesi gerektiğini söylenirken, MHP’nin Meclis’te olmasının, temel hak ve özgürlüklerle ilgili sözlerini yerine getirmeyen AK Parti’ye de son bir destek ve son bir fırsat olacağına vurgu yapılıyor.

Önceki ve Sonraki Yazılar