Emperyalizmi “sandıkta” hatırlayanlar!

Bugün bir Müslüman eğer emperyalistlerin, kapitalistlerin ve küresel derin devletlerin plan ve tezgâhlarını ağzına alıyorsa örneğin AB ve BOP gibi senaryolarla kendisini derin bir kuşatılmışlık içerisinde görüyorsa, beşeri sistemler tarafından üretilen demokrasi ve özgürlük gibi kavramları hareketi ve ilkeleri adına dışlıyor ve bu kavramlardan ürküyorsa, dahası referandumu bütün bu nedenlerden ötürü gereksiz hatta bir oyun gibi görüyorsa bana göre böyle bir Müslüman kendine olan özgüvenini yitirmiş, devrimciliğin daha ne olduğunu özümseyememiş, doğrusu insanı da henüz çözememiş zayıf Müslüman’dır. Ve böyle bir Müslüman’ın bırakın insanlığa kendisine bile bir faydası dokunmayacaktır. Hala emperyalizm diyen kapitalizmin tehlikelerinden bahseden, korkak bir yeryüzü Müslüman’ı varsa düşünmek lazım doğrusu… Suçu sürekli batının omzuna yükleyerek korkmaya, ağlamaya, dertlenmeye devam edin demek lazım bu tür Müslümanlara.

 

 

 

Bugüne kadar bir tane alternatif değer üretemeyen, kapitalist ülkelerin cep telefonunu, bilgisayarını, otomobilini kasıla kasıla kullanan ve kullanırken bir kez olsun ilkeleri ve devrimciliği aklına gelmeyen, kapitalizmin faiziyle ev, araba, arsa satın alan Müslümanlar, nedense kapitalizmi, emperyalizmi ve senaryolarını, önümüzdeki hafta bizim Türkiye’de kurulacak olan bir referandum sandığında hatırladılar. Bu bir tezgâhmış! Değişen bir şey olmayacakmış! Beşeri sistem el değiştiriyormuş! Tevhid ve adaletin şahitleri olma görevlerine zarar verecekmiş bu oylama! Ne kadar hassas bir durum öyle değil mi? Bugün Türkiye’de söz konusu referandumda hassasiyetlerinden ötürü boykot kararı alan bir Müslüman’ın kapitalizmi ağzına almaya hakkı yoktur. Bu kadar devrimci, ilkeli ve özel hassasiyetlere sahip bir Müslümansanız gidin mağaralarda yaşayın o zaman…Atın cep telefonlarınızı elinizden, Mercedes’in otobüslerine ayağınıza atmayın,bankaların kapısından içeri bile girmeyin,facebooktan kaydınızı silin..İnin ciplerinizden, faizlerle aldığınız evlerinizi terk edin.İlkeli olmak bu değil mi? Hem kahrolsun kapitalizm hem de oh ne güzel hayat!

 

Kapitalizmden bu kadar nefret eden, yaşadığı topraklarda ümmeti sürekli kuşatma altında hisseden bir devrimci Müslüman, önce alternatifini koyar ortaya. Müslüman’ı faizden bile kurtarmayan bir Müslüman baştan aşağıya devrimci olsa ne yazar! Birde boykot edeceklermiş. Küresel sistemin el değiştirme sürecinde ilkeli bir duruş sergileyeceklermiş. Yesinler! Bin tane Müslüman’ı bile ikna edemeyen bu ilkeli tutumlarıyla dünyayı değiştirmeyi umuyorlar. “HAYIR” çıktığında bu ülkenin insanına şimdiki durumdan daha beter bir hale getirecek olan bir sürece daha şimdiden sessiz kalıyorlar. Beşeri sistemmiş! İnsanlara zulüm ederlerken de sessizliğinizi koruyacak mısınız? İnsanların hakları daha çok gasp edilirken bunda katkınız olduğu için vicdanınız sızlamayacak mı?

 

Demokrasi, yüzyıldır  insana seni kim yönetsin diye soruyor.. Hangi rejimde insana soruluyor bu soru. Ve sizin bu soruya verdiğiniz cevap; beşeri sistem! İlkelerimize aykırı! İslami hareketimize zarar veren batı kavramı! Hani sizin sorularınız nerede? Hani adaletiniz? Hani özgürlük değeriniz? Hani kavramlarınız? Neden insanları peşinizde sürükleyemiyorsunuz? Bu insanlar neden inanmıyor size? Hz. Muhammed’in (A.S.) ikna ettiği insanları siz neden ikna edemiyorsunuz?

 

Hayatı yön veren yaratıcı düşüncedir. Yeni düşüncelerdir. Projelerdir. Hani nerede? Boykot kararınızı nasıl izah edeceksiniz bu insanlara. Devrimcilikle mi? Bakın size bir sır vereyim. Bu vakitten sonra batının ürettiği değer ve kavramları tümden reddederek dünya insanlarına benzersiz bir kurtuluş reçetesi sunmak artık çok zor. Bırakınız demokrasiyi reddetmeyi bugün demokrasinin de ötesinde yeni bir anlayışın öncülüğünü yapmanız gerekirdi Zamanın ve çağın ötesinde yeni kavramların peşinde emek sarf ediyor olmanız gerekirdi. Ben devrimci Müslüman’ım demekle olmuyor bu işler. Ne kendinizi kandırın nede saf Müslümanları…

 

Bana alternatif koyun, peşinizden gideyim. Bana bu çağın insanının tüm taleplerini karşılayacak yeni kavramlar, projeler getirin peşinizden gideyim. İnsanları sevmediğiniz ve bir türlü kavrayamadığınız kapitalizmin sömürüsünden kurtaracak bir formül ortaya koyun size kendimi feda edeyim..Asıl devrimcilik bu değil mi? Kapitalizm tüm unsurlarıyla peşinizi bırakmıyor mu? Hele siz önce bir onu bırakın da! Bu komploculuk yedi bitirdi Müslümanları.. Boykot kararınız beşeri sistemim hüküm sürdüğü bir dünyada hayırlı olsun..Hayırlı traşlar efendim..

 

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum