Nigar ALMANGIZI

Nigar ALMANGIZI

Ermenilerin 24 nisan oyunu

            Son bir ayımızı Ermenistan- Türkiye sınırlarının açılacağı telaşıyla geçirdik.Doğrusu Azerbaycan da millet hala bu telaş içinde yaşıyor.Doğrusunu söylemek gerekirse en baştan beri bu sınırların açılacağına inanmıyordum. En azından Türkiye’nin Ermenileri bizim kadar tanıdıklarını biliyorum. Bu Karabağ sorunu olmasa da sınırların açılması meselesinin hallolacağına inanmıyorum. Çünkü ; ermeni öz Ermeniliği ile büyük Ermenistan hayallerini hayata geçirmeye çalışıyorlar. Doğrusu Rusların yardımıyla bugün kendilerine Ermenistan devletini kurdular. 1800 li yıllardan başlayarak Azerbaycan topraklarına ayak basan bu Ermeniler İrevan (Revan) hanlığının topraklarını ele geçirip bu yer benimdir dediler. Doğrusu buna güçleri yetmezken, asırlar boyunca yanlarında olan Ruslar onlara yoktan bir devlet kurup verdi . Aslında bu yazımı 24 nisan sözde soykırımda yayınlamayı düşünüyordum . Ama Azerbaycan başkanının Rusya ziyareti arefesinde biraz Azerbaycan biraz da Türkiye kamuoyunda muhtelif şekilde yazılan mevzulara değindikten sonra o yalancı soykırıma değineceğim.

 

            Bugün pek çok kimse İlham Aliyev’in ve Azerbaycan yönetiminin Rusya’ya yakınlaşmasından konuşmakta. Ben ise bunun mümkün olmayacağını düşünüyorum. En azından bu böyle olması durumunda İlham Aliyev’in Azerbaycan a hıyanet etme durumunda olacağını açıkça söyleyebilirim. Fakat eminim ki İlham Aliyev en azından Ermenileri tanıdığı kadar Rusları da çok iyi tanıyor. Rus ermeni ve fars yönetiminin hiçbir zaman Azerbaycan ve genel olarak Türk devletlerini sevemeyeceğini çok iyi bilir. Bazıları belki de kendi kendine neden acaba diye sorabilir. Amma bunlar hakikatlerdir. Bu hakikati biraz açarsak tarihin sayfalarına bakarsak görürüz, bir zamanlar Azerbaycan toprakları Tebriz den tutun şimdiki Ermenistan arazisini kapsayarak Derbende kadar olan arazidir ve elimizden alınmıştır. Şöyle ki iran-ermenistan-rusya bizim güçlenmemizi ve Türk dünyasının birliğini istemez. Bunlar yetmezmiş gibi ellerinden ne geliyorsa da yapıyorlar. Bu gün Rusya ve İran tarafından finanse edilen Azerbaycan da yayınlanan çoğu muhalefet ve özgür basının Türkiye ve Azerbaycan  arasındaki olmayan rahatsızlığı dillendirerek gündemi bu kadar meşgul etmesi bu dediklerimi tasdik etmektedir. Ben tarihçi değilim. Fakat mesleğimden dolayı ve dedelerimin şimdiki Ermenistan doğrusu ise Batı Azerbaycan dan olması topraklarımızın ermeni esaretinde olması benim vatanımın elimizden nasıl alındığına dair araştırmama sebep olmuştur. Bu yüzden zaman zaman buna bağlı araştırmalar yaptım. Sadece 1800 lü yıllarının başlarında batı Azerbaycan da şimdiki Ermenistan da halkın %73.8 ini Azerbaycan Türkleri %26.2 sini de Ermenilerden oluşmaktaydı.1818-26-28 ci yılda sadece İran dan bu memlekete 18 bin ermeni aile göç ettirildi.1830.cu yıla kadar Kafkaslara muhtelif yerlerden bunlardan 40 bini İran dan olmakla birlikte 144 bin ermeni göç yoluyla gelir.Bu Ermeniler de Erivan hanlığının Göyçe, Dereçiçek,Serderabad,Abaran,Kernibasar,Seyidli,Axsaklı,talin,Derekend,Parcenis,Sürmeli,Saadli,Derelayaz,Serur,Vedibasar,Zengibasar,Kırkbulak gibi yerleşim yerlerinin 522 köylerine yerleştirilmişlerdir. Bundan sonra da 310 kişiden fazla Azerbaycan Türk ünün olduğu köyler zorla boşaltılmıştı.1827-1829.cu yıllarda 100 binden fazla Azeri Türkü Rusların işkencelerine dayanamayarak ata yurtlarını terk etmişlerdir.

 

            Bundan başka o zamanda Erivan şehrinin şimdiki ermenistanın başkenti 10 bin halkın 7 bini Türk’tü Bu Erivan da Hansaray,Mavi mescit, Pazar mescidi, gibi sekiz adet büyük mescit vardı.Genel olarak bakıldığında 1831 yılından bu yana son yüz yılda batı Azerbaycan da mevcut olan 2310 köyün 2000 i Azerbaycan Türklerine aitti.Bu konu hakkında daha pek çok tarihi gerçekleri  yazabilirim fakat okuyucuları yormak istemiyorum .Rusların yardımıyla Ermenilerin Ermenistan devletini kurmasına ilişkin bir şeyler söyleyeceğim.Sadece 1854-1856 yıllarında Ruslar Türkiye de yaşayan Ermenilerin yardımlarıyla Erzurum u işgal ettikten sonra Anadolu ya baskınlar düzenlediler.Lakin Türk ordusunun hücumlarına güç getiremeyince  geri çekilmek mecburiyetinde kalıp geri çekildiler.bu dönemde 10 binden fazla ermeni Türkiye den Erivan a göçerek Rusların yardımlarıyla oraya yerleştirildiler.1887 yılında Ruslar yeniden Osmanlı imparatorluğuna karşı savaşa başladılar o zamanda 25 bin ermeni Osmanlı ekmeğini yiye yiye Ruslara yardım ettiler ve bunun sonucunda 100 bin Türk vatanını terk etmek zorunda kaldı.rusların yardımlarıyla Ermeniler sadece Azerbaycan topraklarında değil Türk topraklarında da zaman zaman katliamlar yaptılar.1892-1893 yılında Türkiye nin doğusunda Ermeniler Türklere ve Kürtlere karşı katliamlar yaptılar.1895 yılında Zeytun ve Van şehrinde 20 binden fazla Müslüman ı vahşice katlettiler.1904 yılında Andranikin komutanlığında Van a yeniden hucum eden ermeni komitacılar 10 binden fazla Müslüman ı bir günde katlettiler.O zaman Ermenilerden ise toplam 200 kişi öldürülmüştü. 1915 yılında Ermeniler yine Van da isyan ettiler ve 7 gün içinde bu şehrin demek olur ki 3 yaşayanından biri yoktu.Tarihçiler yazıyor ki aynı zamanda Ermeniler diğer yerlerde olduğu gibi Van ve Bitlis şehirlerinde kadınları çırılçıplak soyup ağaçlara çivilediler.Tek kelimeyle yardıma muhtaç ahalinin kadın çocuk yaşlı demeden hepsinin başına olmaz belalar getirdiler.1915 yılında Rusların yardımıyla Ermeniler doğu Anadolu yu ve Kars ı işgal ettiler. Bundan başka 1919 yılında da İngilizler Kars şehrini işgal ederek nankör Ermenilere teslim etmişlerdir.Tek kelimeyle Türkiye de Osmanlı devletine kimin nefreti varsa onu Ermenilerin yardımlarıyla hayata geçirmişlerdir. Türkiye de  ve Azerbaycan da yaptıkları soykırımlarla ilgili yüzlerce misal verebilirim.Bunun için Kemal bey Habername yi bir yıl bize vermesi gerekli.Yine de düşünüyorum da Habername olarak kimin kim olduğunu en azından Ermenileri savunan sınırları açılsa ne olacak diye düşünenlere çok şey anlatmış olacağız.

 

            Bugün 24 Nisan. Ermeniler hala kendi isimlerini bizlere takarak soykırım davasını güdüyorlar ve iddia ediyor ki o gün Ermeniler katledildiler. oysa ki o günün bir tarihi var. ister Azerbaycan da isterse Türkiye de Türk, Kürt,Arap,ve diğer Müslüman gruplara kafa tutan kızlarını kardeşlerinin gözleri önünde aşağılayarak başlarına bin bir oyunlar açan Andranikin ceza olarak kulağının kesildiği gündür.Bunu tarihi az çok araştıran ve o devirde Anadolu da bulunan tarihçiler de doğrularlar. Nedense Ermeniler bu sapığı ve özellikle de hamile kadınların karnından çocukları hançerle çıkarmayı yapacak kadar vahşi ve cani olan Andraniki milli kahraman ilan etmişlerdir. Doğrusu onları kınamıyorum.Çünkü;onlar için bir Türkün ölmesi düğün bayram olarak kutlanmaktadır. Ve yaşadığı müddet içinde Türk öldürmeyen ermeni onların inancına göre öbür dünyada cehenneme gidecek diye inanılır. Bunu bütün nesillerine bu şekilde aşılıyorlar. Ha 24 Nisan yalancı ermeni soykırımı pek çok devlette gündeme gelecek. Buna eminim.Enteresandır ki 17 yıl önce Azerbaycan topraklarında yapılan katliamı kimse hatırlamıyor.1918 yılının 31 martında azerbaycanın başkenti Baku de Kuba da Şamaxı da, Karabağda yapılan katliamlardan kasıtlı olarak söz etmedim. Sadece çok uzak olmayan tarihe Hocalıya ve Karabağa baktım. Daha ben 1988 yılının Aralık ayının 7 sinde ermenistanda olan depreme yardım etmek için giden Azerbaycanlıların uçaklarının havada bomba ile infilak ettirilerek öldürülmesini, ermenistanın spitak şehrinde Fransız askerler böyük boruların içine yüzlerce Azerbaycan Türkünün yıkılarak kaynak edildiğini , hepsinin orada boğularak öldüğünü gördükten sonra ermenistana yardım etmekten vazgeçip orayı terk ettiğini söylemiyorum. Tek kelimeyle yeryüzünde Ermenilerin çıkardıkları vahşiliği kimse yapamaz. En azından bu gün emenistanı savunan devletlerin temsilcileri bu katliamları gözleri ile görmüşlerdi.ne garip biz Türk ve Müslüman olduğumuz için soykırıma maruz kalabiliriz ama Ermeniler hayır.ona göre ki onların Fransız İngiliz ve rus gibi dayısı var. Amerika gibi yandaşları.Bu yazılanları en az benim kadar bilen biri daha var İlham ALİYEV. Ve o kendilerini bize dost gösteren Ruslarında bizleri nasıl sevdiğini çok iyi bilir. En azından bunu Türkiye de biliyor. Nihayet fikrimce hiçbir yanlışa mahal vermeden ikiz kardeş olan Türkiye ve Azerbaycan bundan sonra da bir olmalı ve bütün kararlarda birlikte olmalıdır. Aksi takdirde kendi kendine düşmanmış gibi karar veririz  Rusya nın ve Amerika nın oyununa geliriz bir 70 yıl daha ayrı kalırız.Şuna eminim ki tarih sizleri asla affetmez.iki kardeşi ayırmayı Allah ta affetmez.sözün özü bir olalım bir olursak eğer kimse bizi yenemez biz ancak birlik olursak ermeni ve rus soykırımını dünyaya tanıtabiliriz. Belki doğrudur bize kimsenin soykırım adı altında vereceği sadaka lazım değil. Allah bize her şeyi vermiş zaten. Topraklarımızın altı da üstü de servettir. Kimseye ihtiyacımız da yoktur.

           

Ermeni-rus-fars birliğine karşı birlikte olalım . O zaman Amerika ve Avrupa bize vız gelir.

 

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
36 Yorum