Seçkin İSLAMOĞLU

Seçkin İSLAMOĞLU

Evrim Teorisi Allah’ı İspatlamaktadır, Ergenekoncuların İtirafı

SÖZÜN ÖZÜ (KISA KISA) - 7

 

Evrim Teorisi Allah’ı İspatlamaktadır

 

Sayısız canlı türünün kendiliğinden ortaya çıktığını iddia eden evrim teorisi, üzerinden 150 yıl geçmesine rağmen ispatlanamamıştır; yani biyolojide evrim teorisi vardır fakat “evrim kanunu” yoktur. Canlılar veya varlıklar ise ya kendiliğinden oluşmuşlardır veya bir başkası tarafından oluşturulmuşlardır yani yaratılmışlardır. Evrimciler (veya inkarcılar) canlıların kendiliğinden oluştuğunu iddia edip evrim teorisini ispatlamaya çalışsalar da, bu teori kanun olmadığı sürece Allah’ın varlığını yani yaratılışı ispatlamaktadır. Mesela bu yazı ya kendiliğinden yazılmıştır veya bir yazarı vardır; kendiliğinden yazıldığı teorisi ispatlanamadığı sürece de bir yazarının varlığına tanıklık eder. Aynı şekilde canlılar da varlıklarıyla ve evrim teorisi gibi inkarcı yaklaşımların yanlışlığıyla Tanrı’ya tanıklık ederler. Yine evrim teorisi insanlık ve bilim adına utanç verici bir varsayımdır. Nasıl hastasına ilaç yerine zehir veren doktor meslek ahlakından yoksunsa, muhataplarına gerçeği anlatmak yerine hikaye anlatan (veya “bilmiyorum” diyemeyen) bilimadamları da bilim ahlakından yoksundur. Evrim canlılarla ilgili inanılmaz bir hikayedir, bir mittir, yani evrim teorisi biyo-mitolojidir. Canlılar ve canlılık ise son derece karmaşık bir yapıya sahip olup, kendiliğinden ve rastlantılarla meydana gelemezler. Canlılar yaratıldığı gibi elbette yaşadıkları mekan da yani kainat da yaratılmıştır. Tek başına ekoloji bilimi yani canlılar arasındaki ilişki ve doğal denge bile evrimci iddiaları yalanlamaya yeterlidir. Evet ey insan, şüphesiz seni Allah yarattı; öyleyse Allah için yaşa. O’nun sana verdiklerini O’nun yolunda yani yerli yerince kullan, O’na karşı değil.

 

Komplonun İtirafı ve Muktedirsiz İktidarı Komploculukla Suçlama Gafleti

 

Malum ergenekoncular (veya postalseverler veya bunların sempatizanları veya bunlarca aldatılanlar), Ergenekon Terör Örgütü ile ilgili iddiaları ve ortaya çıkan birçok kanıtı (darbe günlükleri, komplo belgeleri, suikast planları, fışkıran cephaneler, suçüstü halleri vb) hem inkar ediyorlar, hem de bunların Ak Parti'nin veya Gülencilerin komplosu olduğunu söylüyorlar. Yani ergenekoncuların apaçık ve belgeli komplolarını tamamen inkar ederken veya küçümserken, karşı tarafı komploculukla suçluyorlar ve bu suçlamaları da sınır tanımıyor. Bu ise kendi kendilerini yalanlayıcı bir tavırdır, çünkü mesela Ak Parti böyle komplolar yapabiliyorsa, cuntacılar, darbeciler ve işbirlikçileri haydi haydi yapar; yapıyorlar da zaten, görmek isteyenler rahatlıkla görüyor. Kısacası, komploları Hükümet yapmıyor, tersine Hükümet'e (millete, devlete, bütünlüğe, barışa, huzura..) komplolar yapılıyor. Bunu da Hükümet'in emrinde olması gerekenler ve işbirlikçileri yapıyor. Yani Ak Parti (Hükümet) iktidar fakat muktedir değil; daha kendi memuruna söz geçiremeyen veya sorumluları görevden alamayan Ak Parti mi komplo kuracak?! Kendinizi kandırmayın, bu milleti zaten kandıramıyorsunuz. (Ak Parti, sen de muktedir ol artık veya milleti oyalamayı bırak!)

 

* * *

 

Bir Âyet

 

« De ki: “O, Allah’tır, bir tektir.”

“Allah Samed’dir. (Her şey O’na muhtaçtır, O hiçbir şeye muhtaç değildir.)”

O’ndan çocuk olmamıştır (kimsenin babası değildir). Kendisi de doğmamıştır (kimsenin çocuğu değildir).”

“Hiçbir şey O’na denk ve benzer değildir.” » (İhlâs, 112/1-4)

 

Bir Hâdis

 

“Müslüman, diğer müslümanların elinden ve dilinden zarar görmediği kimsedir.”

(“Muhacir de Allah’ın haram kıldığı şeylerden uzaklaşan kimsedir.”; “Mümin de insanların kendisinden emin olduğu kimsedir.”)

 

(Buhârî, Müslim, Ebû Dâvud, Nesâî, Tirmizî, İbnu Mâce)

 

Seçkin'ce

 

“Varım, öyleyse yaratılmışım.”

 

www.dunyaislamgunu.org - www.worldislamday.org - www.seckinislamicebooks.com

 

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.