Gaflet Girdabı

Türkiye, geçtiğimiz gün tedavi gördüğü hastanede vefat eden değerli tiyatrocu Ferhan Şensoy'un hüznünü yaşayamadan. Cenaze vakti yaptığı gaflarla merasime soğuk hava katan Cihat Tamer'in sarf ettiği sözleri konuşuyor.  Kendisini oysaki oyunculuğu ile çok severdik. Türkiye halkının %99’u Müslüman ve o cenazede dindar kesimi şok etti.

   Cihat Tamer, "70 senedir bu ülkeyi din bağımlısı hükümetler yönetiyor. Ona rağmen 70 senedir inadına tiyatro yapıyoruz" dedi.         

Evet, 70 senedir Cihat Tamer Müslüman halkı kandırmış. Bir ismi daha varmış Ahmet Cihat Tamer bakar mısınız isimlerinin güzelliğine.. İsimlerinin anlamını bilmeden devam etmek miydi yola yoksa biz saf halkı din ayağından kandırmak mıydı derdi?           

Yıllar yılı kendisini başarılı oyunculuğu ile çok sevmiştim. Oysa kendisi din bağımlısı kişileri sevmezmiş. Ne mutlu ki din bağımlısı olan insanlara, ne mutlu dinini yaşamak için savaşanlara. Biz neden buradayız. Keşke isminin anlamını merak edip bir sorsaydı. Cihat ne demek diye..

Üzüldüm, üzüldüm..

“70 senedir inadına tiyatro yapıyoruz. Ferhan da inadına tiyatro yaptı. Ferhan başka bir insandı yazdıklarıyla çizdikleriyle. Şimdi o Rasim'ine kavuştu. Münir Ağabey'ine, Erol Ağabey'ine kavuştu. Hep birlikte orada bir meyhanede kafayı çekiyorlardır. Unutulmayacaksın Ferhan."

Acaba arkadaşlarını ne kadar tanıyordur. Son günlerinde yanında mıydı? O kadar çok sanat camiasından insan vefat etmeden önce geçmişini yok saymıştı ki! Necip Fazıl Kısakürek üstad başta olmak üzere, Cem Karaca gibi değerli sanatçılar her daim gönlümüzde yerini koruyacaklardır.

70 senedir bu ülkede tiyatro yapamazsınız diye kim rejim uyguladı. Kim yasak yoktu. Sansürsüz bir şekilde televizyon kanallarında küfürler havada uçuştu evet ben şahidim bu tiyatrolara. Hatta diyorum küfür etmeden tiyatroyu temiz tutan bir sanatçı vefat etti diyebilirim. O yüzden Ferhan Şensoy değerli bir tiyatrocuydu.

Sayın Cihat Tamer Beyefendi 70 senedir Türk halkını kandırmış, halktan biri olduğuna inandırmış. İnsanlarda değer verip tiyatrosuna iştirak etmiş. Şimdi de halkının %99’u Müslüman olan bir ülkede seçtiği hükûmet yetkililerini beğenmiyor. Bırakın da halk istediğini seçsin. Özgür bırakın insanları.

Ölüp gittiğinde ahirette yapacaklarını hayal ediyor. Şimdi içmiyor demek ki yazık! Kapısına sepet sepet bırakın vesselam..

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum