Gerçek patron belli oluyor?

CHP'de "Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu ama gerçek patron kim?" sorusu cevabını aramaya devam ediyor!

Baykal'ın genel başkanlıktan istifasından sonra CHP'de dengelerin yeniden kurulmaya çalışıldığı hepinizin malumu!

Şu anda partinin Genel Başkanı olarak Kılıçdaroğlu görünüyor!

Ancak gerçek patron O mu? Yoksa bir başkası mı?

Baykal döneminin şimşekleri en çok üzerine çeken isimlerinden Önder Sav da parti içindeki konumunu ve ağırlığını koruyor! Bu durumda "CHP'de gerçek patron kim?" sorusu cevap bulmak oldukça kolaylaşıyor! Kemal Kılıçdaroğlu isminin birden bire öne çıkmasında Önder Sav'ın ne derece rol oynadığını bilemiyoruz!

Herkesin hatırlayacağı üzere Kemal Kılıçdaroğlu adaylığını açıklama konusunda uzun süre tereddüt içinde kaldı! Hatta birkaç sefer aday olmadığını bile deklare etti!

Ama ne zaman Önder Sav ile anlaşma ya da uzlaşma sağlandı ondan sonra adaylığını açığa vurdu! Siz isterseniz bu durumu değerlendirirken "Sav'dan icazet almadan yola çıkamamış" gibi yorum da yapabilirsiniz!

Bugünlerde Önder Sav'a atfedilen "Kemal beyin etrafını öyle bir çaktım ki!" yollu sözler de bize CHP'de gerçek patronun kim olduğunu açıkça göstermiyor mu?

CHP'de Önder Sav ismi elbette önemli bir isimdir ve bu önemli isim bugüne kadar Deniz Baykal'dan esirgemediği destek ve dostluğunu(!) şimdi Kemal Kılıçdaroğlu için seferber etmiş görünüyor.

Endişemiz odur ki, Kemal Kılıçdaroğlu tek başına CHP Genel Başkanı olarak istediği şeyleri yapamayacaktır!

Önder Sav ve ekibinin nefesini hep ensesinde hissedecektir!

Kendi isteklerinden çok onların taleplerine öncelik vermek zorunda kalacaktır!

Sav hiç şüphesiz Kılıçdaroğlu'ndan esirgemediği bu destek ve dostluğun faturasını kesecektir! Yani Kılıçdaroğlu attığı her adımda kendisini genel başkanlık koltuğuna taşıyanları hatırlamak ve onlara göre yürüyüşüne yön vermek ihtiyacını hissedecektir! Hal böyle olunca CHP'de gerçek patronun kim olduğunu artık tartışmaya gerek var mı?

Sosyal Demokratlar Deniz Baykal'dan kurtulmuş olmakla işlerin yoluna gireceğini varsayıyor olabilirler!

Ama bu varsayım müthiş bir yanılgıdan başka bir şey değildir!

CHP'de asıl hesaplaşma dönemi şimdi başlıyor diyebiliriz!

Deniz Baykal şöyle ya da böyle ağırlığını koyuyor ve bir Genel Başkan krizi yaşatmıyordu! Peki, şimdi durum nasıl? Önümüzdeki günlerde CHP'de genel başkanlık krizi yaşanır mı yaşanmaz mı?

Bekleyip göreceğiz!

Önceki ve Sonraki Yazılar