Gökten Bir Uçak İndi Ve İçinden Uzun Beyaz Bir Adam Çıktı...

         80' lerde Afganistan da neler oldu? Şimdilerde Suriye'de, Irak'da, Libya'da, Yemen'de, Pakistan'da, Miyanmar'da, Afrika'da, Kırım'da...neler oluyor? Dünyanın kan emicileri (başta büyük şeytan ABD olmak üzere) Şiileri mi seviyor Sünnileri mi? Vahhabileri mi kolluyor Alevileri mi?  Amerikan yerlilerini (aztek, inka , maya, kızılderili) Afrika'nın sahiplerini kırıma uğratan kan içici, katil, zalim Avrupa bu huyundan vazgeçtimi? gelişmelere bakınca bu durum aynen devam ediyor. Son 10 yılda başta Ortadoğu olmak üzere ölen Müslümanların sayısı milyonlarla ifade ediliyor.

          Dünyanın zalim efendileri her alanda olduğu gibi iletişim, basın yayın alanında da dünyaya hükmediyorlar. Bu nedenle başka ülkelerden (Avrupadan Afrikadan Asyadan Ortadoğudan...) gelen haberlere hep şüphe ile bakmalıyız. Bundan 8-9 sene evvel Konya'ya somalili mülteciler gelmişti. Onlarla ilgilenen bir ahbap sayesinde onlarla tanışmıştım. Dil olmayınca onların neler çektiğini, niçin bu durumlara düştüklerini anlayamamıştım. Geçen Pazar bir sohbette, Somali'ye Diyanet adına giden ve o ülke ile  ilgilenen bir dostun (Gıyaseddin Karatepe) anlattıkları Somali ile ilgili gerçekleri öğrenmemi sağladı. İşte o bilgilerden bazıları: 
                              "Somalide Neler Olmuş Neler! 
                Gavurların tarihte yaptıklarını, şimdi yapmakta olduklarını öğrenmeden ne Ortadoğu kurtulur, ne Afrika, ne Türkiye, ne Dünya! Bu akrebi (Emperyalist Batı) öldürmeden dünya da akreplik bitmeyecek. Dünya akrep yuvası olmaya devam edecek belli. Amerikada yerli halkın (aztek inka maya kzılderili) tamamına yakınını katleden batılı Emperyalistler aynı vahşeti Afrikada da yaptılar. Elanda yapmaktalar. İşte bu akrebin gadrine uğrayan ülkelerden biri de Somali. Halkının yarısı tam, yarısı yarım hafız olan bir ülke Somali. Yüzde doksanı Sünni, yüzde sekseni Sufi olan somali de  üç büyük tarikat hakim ülkeye . Kadiriye tarikatı (irşad işleri ile) , salihiye tarikatı (cihad işleri ile) ahmediye tarikatı (eğitim işleri ile meşgül) Ülkede her şeye rağmen suç oranı çok düşük. Halk kanatkar, paylaşımcı, mütevazi, cesur, çalışkan. Ülkede sabaha kadar ilim irfan yuvaları camiler açık ve eğitim yapılıyor. Esnaf, tüccar dahil herkes okuyor, ilim öğreniyor. 
                                             Kısa Bir Tarihçe 
Somali Afrika'nın doğusunda 3300 km kıyıya sahip, dünya ticaretinin büyük bir bölümünün yapıldığı Babülmendep boğazına hakim bir yerde. Balıkçılık açısından zengin. Somali İslamın ilk yayıldığı ülkelerden biri. Habeşistan göçü ile İslamla tanışan bir bölge. ABD' nin keşfinden sonra köle ticareti ile tanışan bir yurt. Somalide 1895 de İngiliz işgali başlar. 1920 ye kadar ingilizlere karşı salihiye Tarikatının şeyhi Seyyid Muhammed bin Abdullah bin Hasan' ın başkanlığında teşkilatlanan halk, ingilizlere adım attırmaz. Osmanlı eserlerinin bolca bulunduğu ülkede bu eserleri yok etmek için SUUD un desteklediği Şebabın mesai yaptığı söyleniyor. 1960 larda soğuk savaş döneminde, Libyada kaddafi, Irakda Saddam, Mısırda Nasır... Gibi burada da solcu, dinsiz bir adam General Siyad başa geliyor ve şu önemli! işleri yapıyor: Medreseleri kaldırmak, kılık kıyafet devrimi yapmak, alimleri öldürmek... Sovyetlerin çökmesi üzerine ülkeden kaçan idarecilerden sonra kaos yaşayan ülke kısa sürede toparlanıyor, yalnız bu seferde batılı emperyalistler ülkenin konumundan dolayı somaliyi elde etmek için Nato aracılığı ile buraya saldırıyorlar. Nato, tıpkı Irak da olduğu gibi demokrasi getirmek için! 1992 de üç yıl içinde 100 bin müslümanı katlediliyor. Tanıdığımız bir isim Çevik bir, 1993 Ağustos da nato komutanı olarak Somaliye gidiyor. ve bunun zamanında Somali'de 200 alim bir toplantı sırasında bombalanıp öldürüyorlar. 
                                 Bu Günkü Açlığın Sebepleri 
         Kıyıları bol, arazileri geniş, insanları çalışkan bu ülkede nasıl oluyor da halk açlık çekiyor? Açlığın sebepleri çok. Önemli bir kaç tanesi şunlar: ABD halkı muhtaç hale getirmek için dikenli bir bitkinin tohumlarını uçaklarla tarlalara atıyor. Bu tohumların büyümesi ile tarımsal arazilerdeki ekim dikim işleri bitiyor. Hayvancılık da uluslar arası basının başta BBC olmak üzere "ülkede malarya hastalığı var" uydurması ile tüketiliyor.Bunlar yetmiyormuş gibi büyük devletler büyük gemilerle zehirli atıklarını dünyanın en temiz en fazla balık stoklarına sahip Somali kıyılarına atarak balıkları zehirliyor. Bunu gören alimler geçici olarak halkın ölmesini engellemek için: "Balık yemek haramdır" fetvasını çıkarıyor. Tarlaları ekilmez hale getirilen, hayvancılığı malarya yalanı ile tüketilen, balıkları zehirli atıklarla zehirlenen somali açlığa mahküm oluyor ve 2009 ile 2011 yılları arasında 260 bin kişi açlıktan ölüyor. Bir ara tekrar ekilen tarlaların ürünlerini elde bırakmak için halka bedava gıda dağıtan BM, üreticiyi perişan edince o ekimde duruyor. O durunca yardımda duruyor. İç savaşlada boğuşan ülke perişan oluyor. 
                                          Uzun Adam Somali'de 
          Tarihlerinin bu en zor zamanlarında 2011 yılının Ağustos ayında ülke semalarında beliren bir uçaktan kendi deyimleri ile " beyaz ve uzun bir adam" iniyor ve onlara en büyük ümidi veriyor. Uzun Adamın emri ile Afad, Tika, Kızılay DSİ çalışmalara başlıyor. Bu çalışmalrın sonucu bugün nispeten iyileşen durum batının ve şebabın saldırılarına rağmen devam ediyor. Gece gündüz Türkiyeye ve uzun Adama dua eden bu insanlar imkan tanındığında Afrika'nın diriliş umudu olacaklarını söylüyorlar..." 
             Pazar günü seher vaktinde Konya'da İrfan Evinde  Gıyaseddin Bey kardeşimden bu bilgileri dinlerken işimizin (dünya Müslümanlarının, Dünya Mazlumlarının, ve Uzun Adamın) ne kadar zor olduğunu bir kere daha anladım. Uzun Adam'a niçin bu kadar çok saldırılıyor bunun nedenini bir kere daha kavradım.              Rabbım tüm iyilere, tüm Müslümanlara, tüm mazlumlara necat ihsan etsin! Tüm zalimleri, tüm kara vicdanlıları, tüm nemrut ve firavun soyluları da kahhar ismi ile mahvü perişan etsin (amin) 

Not. Bu konuşmayı : https://www.youtube.com/watch?v=hcf_NXnK8RI
Linkinden dinliyebilirsiniz. 

 

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.