Seçkin İSLAMOĞLU

Seçkin İSLAMOĞLU

Günahın Reklamı Yakışmıyor, En Güvenilir Kurum!

SÖZÜN ÖZÜ (KISA KISA) - 4

Faiz Reklamı Var da İçki Reklamı Neden Yok? Dekolte Reklam Var da 0900'lü Müstehcen Hat Reklamı Neden Yok?

Bildiğiniz üzere Gülen Cemaati, Türkiye'nin (hatta dünyanın) en zengin cemaatlerinden biridir; fakat diğer birçok bizden dediğimiz basın-yayın organı gibi faiz (banka) ve dekolte (açık) giysili reklamları yayınlayabilmektedir. İşte en ihtiyacı olmayanımız böyle yaparsa, yani "kötü örnek" olursa bu millet nasıl düzelir? Ve cemaat mensupları, siz de bu tür yanlışlara sessiz kalmamalısınız, özeleştiri yapmalısınız ki bu tür fahiş hatalar tekrarlanmasın. Evet, soru basit: Faiz reklamı yapabilmek için fetva buluyorsan veya uyduruyorsan, neden içki veya domuz eti reklamı yapmıyorsun? Millet hemen fark eder diye mi? Hadi kendini veya milleti kandırıyorsun, Allah'ı kandırabilecek misin? Soru basit: Açık-saçık içerikli reklamları yayınlıyorsan neden 0900'lü müstehcen hatların reklamını da yapmıyorsun? Fark nedir, İslami açıdan FARK NEDİR? Bu reklamlar müslümanları günaha teşvik etmektir. Yakışıksızdır, ayıptır, tutarsızlıktır. Bunları kabul ediyorsun da, mesela domuz eti veya kumar (piyango vs) reklamı neden yapmıyorsun? FARK NEDİR???

Not: "Al birini vur ötekine" sözünde olduğu gibi, bu durum sadece Gülenci kardeşlerimize yani Zaman, Samanyolu, Burç FM gibi basın-yayın organlarına özgü değil; Yeni Şafak'tan Kanal 7'ye, haber7'den TGRT'ye birçoğunda sözkonusu (istisnalar müstesna).

Kemalist Devrimin Bazı Günahları

Yıl 1925: Şapka dayatmasına karşı çıkan onlarca kişi idam edilir, yüzlerce kişi hapis dahil çeşitli cezalara çarptırılır. Hamidiye Zırhlısı, Rize'yi top ateşine tutar. Sözde tarihin en kansız devrimi olan kemalizm, İstiklal Mahkemeleri eliyle yüzlerce kişiyi asmıştır. Yıl 1937-1938: Dersim (Tunceli)'deki yerel isyanı bastırmak için büyük bir katliam yapılır, siviller toplu imhaya tabi tutulur, şehir uçak filoları ile bombalanır; sonuç binlerce sivilin ölümüdür. Evet, kemalizm muhalifini yok eder; kemalizmin tarihi idamlar, hapisler, katliamlar, sürgünler, darbeler, zulümler, yasaklar tarihidir. 19. yüzyılın artık çoktan çağdışı pozitivizm ideolojisi temelli olan, 20. yüzyılın dayatmacı ideolojisi kemalizm bu millet tarafından benimsenmemiştir ve benimsenmemektedir. Nasıl komünizm, faşizm, nazizm tarihin çöplüğüne gittiyse insanlık düşmanı kemalizmin sonu da aynısı olacaktır. Sonuçta kemalizm din/inanç, dolayısı ile insanlık düşmanıdır. Kemalizmde insan onuruyla yaşama hakkı sadece kemalistlere veya onların yaptıklarına sessiz kalanlara tanınan bir haktır; diğerlerinin payına zulüm düşer...

En Güvenilir Kurum!?

Elbette millet dışarıya karşı silahlı kuvvetlerine yani orduya güvenecektir, zabıta teşkilatına veya ilkokul öğrencilerine değil. Fakat bu durum milletin gerçekten orduyu -mevcut yapısıyla- en güvenilir kurum olarak gördüğü anlamına gelmez; hele de son yıllarda yaşanan birçok olayda bunca açıklaması yalan çıkmışken. (Şemdinli, Aktütün, Dağlıca, Ergenekon, Sarıkız, Ayışığı, Yakamoz, Eldiven, Kafes, orda burda çıkan silahlar/cephaneler (boru!), darbe ve komplo planları (kağıt parçası!), cunta vb.) "Yaptıklarımız yapacaklarımızın teminatıdır" sözünde olduğu gibi, geçmişi belli bir zihniyet var, yaşanmışlıklar var, inkar edilemez gerçekler var; darbeler, muhtıralar, brifingler, fişlemeler, komplolar, cuntalar var. Şimdi, sizi üç kez bıçaklayan arkadaşınıza güvenebilir misiniz? Size 5 kez yalan söyleyen birine inanabilir misiniz? Sizi 7 kez soyan bir hırsıza malınızı emanet edebilir misiniz? Elbette hayır. Orduyu asıl cuntacılar ve postalseverler yıpratıyor. Asker kendi işini yapmak yani dışa karşı ülkeyi savunmak yerine siyasete bulaştıkça yıpranmaktadır. Tüm bu yaşananlara rağmen uyanmayanlara ise birkaç hatırlatma: 27 Mayıs 1960 Darbesi, 12 Mart 1971 Muhtırası/Darbesi, 12 Eylül 1980 Darbesi ("Bizim Çocuklar"!), 28 Şubat 1997 Postmodern Darbesi, 27 Nisan 2007 E-Muhtırası...

Bir Âyet

« Şüphesiz mü’min erkeklerle mü’min kadınlara işkence edip, sonra da tövbe etmeyenlere; cehennem azabı ve yangın azabı vardır.

İman edip salih ameller işleyenlere gelince; onlara içinden ırmaklar akan, cennetler vardır. İşte bu büyük başarıdır. » (Bürûc, 85/10-11)

Bir Hâdis

“Ameller niyetlere göredir. Herkese niyet ettiği şey vardır.”

(“Ameller ancak niyetlere göredir. Kişi için ancak niyet ettiği şey vardır.”)

(Buhârî, Müslim, Ebû Dâvud, Tirmizî, Nesâî, İbnu Mâce, Muvattâ)

Seçkin'ce

"Bilgi varsa, ki sonsuz; insan cahildir!.."

www.dunyaislamgunu.org - www.worldislamday.org

***

Bugün Cuma, hayırlı bayramlar!..

Dün Hicri Yılbaşı (1 Muharrem 1431) idi, yeni yılın herkese mübarek olması dileğiyle…

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.