Ahmet Müfit KUTLU

Ahmet Müfit KUTLU

Güvercin Sadakati

guvercin.jpg

Güvercin Sadakati

 

Evrimciler canlı yaradılışına dair ne kadar devirim yaparlarsa yapsınlar, hayvanlardaki mükemmeliyet daima akıllı insanların dikkatini çekmiştir . Vücut organlarındaki üstün teknik , yaşadıkları ortama hayranlık verici uyumlarıyla ve en önemlisi ona hareket kabiliyeti veren can dediğimiz müthiş bir programla donatıldıklarını fark ederiz .

 

Allah olarak inandığımız yüce kudret, hayvanları yaratırken, insanın  (aklını kullanarak) onlardan yararlanmasını murat etmiştir . Helikoptere benzeyen yusufçuk , bal yapan arılar ,nasıl uçulabileceğini insana gösteren kuşlar,balıklar gibi deniz altında giden gemiler ve milyonlarca canlı örneğinde, kodlanmış , programlanmış özellikler görürüz .

 

Vahşi bir aslandaki annelik şefkati , sırtlanlardaki toplumsal dayanışma , binlerce tür hayvanda çok değişik davranışlar, içgüdüsel olarak karşımıza çıkar . Bu iç güdülerde muhteşem bir program vardır.

 

Bir örümcek ağındaki üstün teknik ve ipliğindeki mükemmellik ( ki dünyada bu incelikte ve esneklikte bir ip henüz yapılamamıştır ) örümcek ağındaki mucizeyi yansıtır .. Dişi örümcek , eşleşmeyi takiben erkeğini öldürür ve o mükemmel yuvada doğan yavrularını hiç acımadan yer . Kaçan kurtulur .

 

 

Kur’an-ı Kerim’de Ankebut (örümcek) suresinde , dokuma ve iplik yapısındaki mükemmelliğe rağmen örümcek yuvası “ en çürük ev “ olarak nitelendirilmiştir . Çünkü temelinde "ihanet" vardır . Sevgisizlik ve güvensizlik vardır . Çağımızdaki konforlu yaşam ve imkanlara rağmen (dışarıdan bakınca imrenilen) bir çok evde örümcek yuvasındaki manzara göze çarpar .

 

 

Teknoloji çağı denilen yüzyılımızda en gelişmiş optik cihaz bile bir canlı gözü yanında çok ilkeldir .Yüce Yaratan, insanın bir sineği bile yapamayacağını belirterek, gözünde 8 bin lens taşıyan, 9 kalbi olan bir canlıyı ibret nazarımıza  göstermiştir.. İnsan beyniyle programlanan en gelişmiş bilgisayarlar dahi kafatasları içinde saklanan (kanlı bir et parçasından ibaret)  insan beyni karşısında çok ilkel kalır . Canlıların beyinlerindeki bu özel programlar da genetik şifrelerle onları yaşamları boyunca en güzel şekilde yönetir .

Tüm bu canlıların yaradılışında insanlar için ibretler vardır. Sadece gözleriyle bakanlar onların arka planındaki ihtişamı fark edemezler.

 

Gençliğimde güvercin beslerken dikkat etmiştim . Bekar erkek güvercinler, eşli bir dişiye kur yaptıklarında o dişi , erkeklere asla yüz vermezdi.Eşli bir erkek güvercin de başka bir dişiye yaklaşmazdı. Eşi ölen veya kaçan bir dişi güvercin belli bir süre geçmeden asla eşleşmezdi.

 

Onca çapkının arasında çalım atarak kaçan dişi güvercinlerdeki bu sadakati , internette karşıma çıkan bir fotoğraf karşısında tekrar hatırladım .

 

Sıcak bir yaz günü .. Her yer kavruluyor. . Belli ki susuzluktan  ölen erkeğinin cesedi yanında  boyun büküp bekleyen, tabiatın bu değişmez kuralı karşısında gözlerini kapamış bir dişi güvercin, mübarek bir ramazan gününde beni çok duygulandırdı . 

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.