"Hapse bir kere düşen eşek, iki kere düşen eşek oğlu eşektir."

Hüseyin Üzmez'i üniversitede okurken bir konferans vesilesiyle tanıma fırsatım olmuştu. Mert, açık sözlü ama klasik İslamcılara çok benzemeyen bir havası vardı. Kah ülkücü geçmişini,  kah kendi dünya görüşüne taban tabana zıt adamlarla kurduğu dostlukları dinlemiştim. Derinlikli bir yazar  değildi. Ama kendine has bir üslubu vardı.

 

Geçen aylarda Hüseyin Üzmez ismi 14 yaşındaki bir kıza cinsel istismar iddiasıyla ülke gündemine oturdu. Haberlerde durmadan  “14 yaşında bir kız, cinsel istismar, Vakit, İslamcı, Yalman'ı vuran adam ” gibi ifadeler geçiyordu. İslam kelimesinin böyle bir olayda tasvir ya da tanımlama için kullanılması beni ne kadar rahatsız etti/ediyor anlatamam. Olayı ilk duyduğum gece -uykuya çok ihtiyacım olmasına rağmen- kafamdaki soru işaretleri nedeniyle geç saatlere kadar uyuyamadım. Acaba düzmece bir olay mıydı? Gündemi değiştirmek adına yapılmış bir alçaklık mıydı? Hüseyin Üzmez bir kurban mıydı? Buna benzer pek çok soru  cevapsız kaldı. Çevremde Üzmez hakkında ağır ifadeler kullanılırken benim içim sızladı hep. “Çilenin Böylesi” kitabını okurken  aldığım lezzeti acıya çeviren ifadeleri duymamış gibi yaptım. Herkesin vebali kendine dedim geçtim. Ama bir  Müslümanın 14 yaşında bir kıza cinsel istismarla suçlanmasını bir türlü kabullenemiyordum. Vicdanımı rahatlatacak bir şeyler duymak istiyordum.

 

Üzmez, geçenlerde Adli Tıp Kurumunun verdiği bir rapor sayesinde  serbest kaldı. Ben de vicdanımı rahatlatacak birkaç cümle duyabilmek için Üzmez'den net ifadeler bekledim. Fakat maalesef beklediğim cümleleri duyamadım. Peygamberimizin evliliklerini bahis konusu yaptı  bir ara. O zaman iyice yaralandı vicdanım. Efendimizin bu tartışmalarda yeri ne olabilirdi ki?

 

Üniversite yıllarımda dinlediğim o konferanstan Sayın Üzmez'in ağzından günlüğüme yazdığım şu cümleleri sizlerle paylaşmak ve yazımı bu cümlelerle bitirmek istiyorum.

 

Yusuf isimli arkadaş soruyor: Bu kadar şey yaşadınız, bize bir cümleyle  neyi tavsiye edersiniz? “Samimi olacaksın. Ne diyorsan, neyi savunuyorsan, davan ne ise samimi olacaksın.”

 

“Hapse bir kere düşen eşek, iki kere düşen eşek oğlu eşektir.”

 

Muhabbetle kalın.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
3 Yorum