"Haydi Çocuklar Namaza Kampanyası" Ödül Töreni

 

 

Hayra teşvik, güzel çığır açmak, marifet ve iltifat...

Beş önemli husus...

Ecdadımız ne güzel söylemiş:

"Marifet, iltifata tâbidir.

Müşterisiz metâ zâyidir."

(Yapılan güzel işlere iltifat ve takdir gerekir.

Müşterisi olmayan mal, boşa gitmiş bir emektir.)

Eyüpsultan'da bulunan camilerde 1 Temmuz 2012 tarihinde “Haydi Çocuklar Namaza” adıyla çok güzel bir faaliyet başlatılmıştı. Yaz Kur'ân Kursları ile bağlantılı olarak yürütülen bu kampanya; hem çocukları, hem de velileri çok memnun etti. Kampanya vesilesi ile çocuklarımız, camilerle buluştular. Ramazan-ı Şerif'in bereketi ile, çocukların ibadet aşkı ve şevki birleşince camilerde çok hoş manzaralar oluştu.

Eyüp Müftülüğü ve Kastamonulular Dayanışma Derneği (KAS-DER)'in Eyüp Şubesi işbirliği ile başlatılan bu etkinlik, kırk bir günlük bir zaman dilimini içine alıyordu. Bu kampanyaya, İstanbul İl Müftüsü Doç. Dr. Rahmi Yaran, Eyüp Kaymakamı Osman Kaymak, Eyüp Müftüsü Dr. Muammer AYAN, Eyüp Belediye Başkanı İsmail Kavuncu, Eyüp Kas-Der Başkanı Enis GÜVEN beyefendiler ile hocaefendiler, ana-babalar ve hayırseverler büyük destek sağladılar.

Eyüp semti sınırları içindeki tüm camilerde yürütülen bu kampanyaya katılan çocuklar, topladıkları kuponları form karşılığında camilere teslim etmişlerdi. Eyüp Stadyumu'nda 25 Eylül 2012 Salı gecesi gerçekleştirilen ödül töreninde, Haydi Çocuklar Namaza Kampanyası'na katılan küçük hanımefendi ve beyefendiler hediyeleri kaptılar.

Boş yok...Kampanyaya katılan tüm çocuklar hediye kazandı. 1 Temmuz-20 Ağustos 2012 tarihleri arasındaki kampanyaya katılan binlerce çocuktan kuponları tam verenler iki yüz yetmiş altı kişi…

Kur'ân-ı Kerîm tilaveti ve mehter marşları ile başlayan ödül töreninde  büyük hediyelerin çekilişleri  stadyumda yapılırken, –izdiham olmaması için- diğer hediyelerin dağıtım işleminin camilerde yapılacağı ilan edildi.

Sürpriz gelişmeler oldu…

Eyüp Belediye Başkanı İsmail Kavuncu Bey'in kampanyayı noksansız tamamlayan iki yüz yetmiş altı çocuğa yüzer lira katkıda bulunacağını bildirmesi katılımcıları coşturdu.

Birinciye ailesiyle beraber umre hediyesi olduğundan herkesin gönlünde birincilik vardı.

İlk umre, Göktürk Merkez Camii gençlerinden Selim Turhan'a çıkınca bazı hayır sahipleri gayrete gelip üç umre daha hediye ettiler. Böylece kampanyayı noksansız tamamlayanlardan dört çocuk, ailesiyle birlikte umreye gitmeye hak kazandı.

Sürprizler devam etti…

Fadıl Akgündüz Bey, on çocuğu ailesiyle birlikte Caprice'de misafir etmeye söz vermiş. Çekilişler yapılıp kazananlar belli olunca Fadıl Bey'in "Madem bu hayır yarışının iki yüz yetmiş altı tane birincisi var. Ben bunların tamamını aileleriyle birlikte misafir edeceğim." demesi katılımcıların coşkusunu zirveye çıkardı.

Marifetin iltifat görmesi ve güzel işlerin teşvik edilmesi güzelliklerin artmasına sebep olacaktır.

 Tablet, dizüstü ve masaüstü bilgisayarlar başta olmak üzere mintendo, blackberry, fotoğraf makinaları, bisiklet, yarım altın, uzaktan kumandalı helikopter, tekne ve araba gibi hediyelerin dağıtıldığı hediye yağmuru programı, plaketlerin takdimi ile son buldu.

Camilerin birer eğitim müessesesi olarak da kullanılarak çocukların ve gençlerin gittiği yerler haline getirilmesi gerekmektedir. Beş vakit namaz kılanların sayısının gün geçtikce azaldığı günümüzde cami merkezli dînî eğitimin önemi daha da iyi anlaşılmaktadır.

"Haydi Çocuklar Namaza" kampanyasının, seneye çerçevesinin daha da genişletilerek tüm İstanbul camilerini içine alacak şekilde organize edilmesi hususunda çalışmalar bulunduğunu ve bu tür faaliyetleri düzenlemek amacıyla Nişanca Mahallesi Muhtarı Enis Güven Bey başkanlığında "Uluslararası Din, Kültür Etkinlikleri Derneği (UDKED)" adlı bir derneğin kurulmakta olduğunu siz kıymetli okuyucularıma bildirir, kampanyaya emeği geçenlere cân u gönülden teşekkür ederim.

 

Ahmet Semih Torun - Habername

asemihtorun@gmail.com

 

 

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum