Aslan DEĞİRMENCİ

Aslan DEĞİRMENCİ

Hepsi mi Tesadüf?

Türkiye'nin özellikle dış politikada tarihi günler yaşadığı ve referandum sürecine girdiği bir dönemde Hakkari'de meydana gelen ve 11 askerin şehit olduğu hain saldırı yürekleri kanattı. İstihbarat bilgilerine rağmen güvenlik önlemlerinin yeterli seviyeye çıkartılmaması ve özel birliklerin sınıra kaydırılmaması tartışmaları beraberinde getirirken, bu kez Halkalı’da askeri personeli taşıyan otobüse parça tesirli uzaktan kumandalı bomba ile saldırıldı.  Peş peşe gelen olayların bir tesadüf olmadığı açık…

 

Emperyal güçlerin desteği ile ayakta duran PKK’nın dış politikada dik duruş, içeri de demokratikleşemeye yönelik politikalar sergilendiğinde saldırganlaşması, eş zamanlı olarak birilerinin harekete geçerek

şehit kanından nemalanma çabası da gözlerden kaçmıyor.7 ‘den 70’e herkesi yasa boğan saldırıların ardından bazı çevrelerin gelişmeleri değerlendirirken kara propaganda yaparak,  hükümeti hedef almaları derin yapıların içinde bulundukları durumu da gözler önüne seriyor. AK Partiyi kapatamadık, bölemedik, sarsamadık, alternatifini bulamadık, darbe yapamadık, kaos üretemedik bari terörden nemalanalım anlayışı ile ihanet içinde olanlar uslanır mı bilmem ama derinliği anlamak için şu tabloya bir göz atın:

-Anayasa değişikliği-Sarıyayla baskını-5 Asker Şehit

-İkinci Tur Görüşmeleri- Lice ve Dağlıca’da çatışma-3 Asker Şehit

-Kanlı gemi baskını,  İskenderun saldırısı ve tırmanan terör- 11 Asker Şehit

-Demokratik açılım-Dost mayın patlaması- 7 Asker Şehit

-Taş atan çocuklar-DTP kapatma- Reşadiye baskını-7 Asker Şehit

-ETÖ İddianamesi kabul edildi-Güngören saldırısı-17 Sivil Vatandaş Öldü

-Ergenekon davası başladı-Soruşturma derinleşti- Aktütün Baskını- 17 Asker Şehit

-Orgeneraller gözaltına alındı-önce sokaklar karıştı- Kemah’ta Mayın patladı- 9 Şehit

-Tezkere tartışmaları-ortalık kan gölü-Anafartalar’da patlama- 7 sivil vatandaş öldü. Beşağaç köyünde 12 vatandaş öldürüldü. Şırnak’da birliğe saldırı-15 Asker Şehit

-Referandum Sabahı-Dağlıca Baskını-13 Asker Şehit-8 Asker Rehin 

Şimdi sürekli olarak hükümeti hedef alanların dillendiremedikleri sorulara bakalım:

-Genelkurmay’ın basın bilgilendirme toplantısı yaparak ABD ile istihbarat paylaşımının başarıyla sürdürüldüğünü bildirmesinin hemen ardından sınırdan baskın yemek nasıl açıklanabilir?

-Eski Genelkurmay Başkanı Org. Yaşar Büyükanıt'ın İnsansız Hava Araçlarını kastederek “Bölgeyi BBG evi gibi izliyoruz” açıklamasının hemen ardından da Aktütün baskını olmamış mıydı? Aktütün baskınından sonra yaşanan gelişmeler de tıpkı Dağlıca ve Şemdinli gibi saldırının göz göre göre geldiğini belirlemedi mi?

-O zaman istihbarat paylaşımıyla gurur duyulduğu dönemlerde baskın yemekte ne oluyor?

-Nasıl olurda bölgede sürekli istihbarat amaçlı uçuşlar yapan ABD Heronları sınırdaki bu büyük hareketliliği fark etmiyor?

-Fark ettiyse neden istihbarat paylaşımında bulunmuyor?

-Yok bulunduysa bölgeye özel birlikler neden takviye olarak gönderilmiyor?

-Peki PKK koordinatları kimden alıyor?

-ABD dış politikasına ve çıkarlarına göre mi istihbaratını şekillendiriyor?

-TSK, saldırı gecesi 23.30 sıralarında ilk görüntüleri aldıklarını, bölgeyi ateş altında tuttuklarını ancak karşılık verilmeyince yanıldıklarını düşündüklerini açıkladı… Görüntülerin çoban, köylü ya da kaçakçılara ait olabileceğinin sanıldığı da vurgulandı. Peki nasıl olurda böyle bir yanılgıya rağmen ateş açıldı. Bölgeye keşifçiler neden çıkartılmadı?

-İsrail’den alınan Heronlar ne oldu? Ne işe yarıyorlar? ‘Keşifçiler riske atılmadı’ diyelim ancak ilk görüntü alındıktan sonra neden bölgeye her koşulda görüntü alabilen Heronlar gönderilmedi?

-Israrla saldırıların arkasında İsrail’in olmadığı vurgulanıyor peki o zaman PKK’nın arkasında kim var?

-Binlerce kişi belli bir merkezden yardım almadan nasıl ayakta durabiliyor? Beslenme, konaklama ve silahlanma işlerini nasıl hallediyor? İsrail yoksa örgütün destek aldığı güç kim?

İşte tüm bu sorulara cevap verilmediği ya da bulunmadığı sürece Türkiye’de şiddet olayları bitmez. Demokratikleşme yönünde atılan her adım (!) boşa çıkar. Kara propaganda yapanlar ve siyaset mühendislerinin planları da bir türlü bitmez.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
7 Yorum