HERŞEYE RAĞMEN KADIN

Kadın Yar’dır…   Kadın Yaren’ dır…  Kadın İffet’tir…  Kadın  Aile’dir Kadın  Peygamber (a.s.v )’ i Dünya’ya Getiren Anne’dir…  Kadın, `Cennet Anneler’ in Ayakları Altındadır. ` Müjdesiyle Müjdelenendir.

8  Mart   geçti  ve kadınlar  yine  kaldıkları yerden devam ediyorlar.  Neye mi?  Çile çekmeye, hor görülmeye,  değer görmemeye,  töre kurbanı olmaya,  şiddete maruz kalıp susmaya,  çoklu  rollerine,  yani  ( eş, anne, arkadaş, dost, vs… )  olup birden çok rol üstlenerek üstlendikleri rolleri en iyi şekilde oynamaya,  tüm bu zorlu hayat mücadelelerine rağmen her zaman güçlü olmak zorunda olmaya.

 Tüm bunlardan uzak, eğitimli, ekonomik özgürlükleri ellerinde, hayatta sadece kendileri için yaşayan,  dünya’yı kendi ekseni etrafında döndüğünü sanan kadınları da göz ardı etmemek gerek!

  Kadınların uğradığı haksızlıkları, sıkıntıları dile getirerek hemcinslerinin sesi olmak yerine köşelerin de yazdıkları yazılarla sinirleri bozan kadın yazarlarımız var.

Geçenler de bir köşe yazısı okudum.  Bana çok ilginç geldi tabi çok da üzdü beni.  Çünkü yazar muhafazakâr bir kadındı,  yazısı ise aldatan erkekleri tebrik edercesine yazılan bir yazı.  Neler mi yazmıştı? 

`Kadın  evde  hanım,  dışarı da sevgili,  yerine göre dost,  bazen de arkadaş  olacak  her zaman güler yüzlü,  bakımlı, tatlı dilli,  ilgili olacak bunlardan biri eksik  ise o kadın aldatılmaya mahkûmdur.  Aldatan   haklıdır,  mutlaka imam nikahlı  1-2 evlilik  yapar ` diyordu.  Sevgili yazar hanım!

 Merak ediyorum acaba bu saydıklarından kaçta kaçı kendisinde mevcut?  Ya da  eşiniz  ` imam nikahlı bir evlilik daha yapacağım` dediğinde  bu durumdan ne kadar memnuniyet duyarsınız?  Biliyorum ki asla onaylamazsınız.  Hiçbir kadın ikinci eş olmayı hak etmediği gibi,  yine kim olursa olsun hiçbir kadın üzerine ikinci bir eş  gelmesini  de hak etmiyor diye düşünüyorum.   Kadınlarla ilgili üzüntü duyduğum diğer konuda reklam  amaçlı teşhir ve  afişe edilmeleridir. Yetkililerin bu duruma bir çözüm getirmesini sabırla bekliyorum.   Dikkatimden  kaçmayan  bir şey daha var kadınların futbol yorumcusu ve sunucusu olmaları. Sevgili hanım okurlarım kadın olarak  futbolla ne kadar alakadarsınız?  Son birkaç yıldır moda oldu spor  programlarının kadınların sunması ve yorumlaması eminim sizin de dikkatinizi çekmiştir, tartışılması gereken bir konuda bu tabi…

Bir de tarihe dönüp bakalım.

Tarihimize baktığımızda da, Kurtuluş Savaşın’ da kadınların sırtındaki o kilolarca mermileri taşıdıkları tarihimizin silinmez gerçeğidir.  Türk Kadını olmak savaş da dahi babasının, eşinin, kardeşinin yanında olmak, şikâyetsiz bütün cefayı çekmek ve zaferin en büyük parçası olmaktır. Tüm bunlara rağmen kadınların hala hak ettikleri değerleri görmemeleri çok üzücü.

Ülkem de kadının hak ettiği değeri görmesi en büyük arzumdur.

— Ben isterim ki:  Kocası öldü diye sorgusuz sualsiz, kocasının kardeşiyle evlendirilmesin…

— Başlık parası karşılığında babası hatta dedesi yaşındaki insanlara gencecik kızlar verilmesin…

— Kız çocuğu olduğu için eğitimi engellenmesin…

— Hiçbir kadın eşinden şiddet görmesin…

— En yakınları tarafından eşya gibi pazarlanmasın...

Can  Dündar 'ın  kadını en güzel şekilde anlattığı işte o dizeler…

……Bir kadını ağlatırken çok dikkat edin…!!!

…Çünkü Allah gözyaşlarını sayar…

Kadın; erkeğin kaburgasından yaratıldı, ayaklarından  yaratılmadı!!!

Öyle olsaydı ezilirdi !!! Üstün olsun diye başından da yaratılmadı!!!

AMA GÖĞSÜNDEN YARATILDI…

Eşit olsun diye…

Kolun biraz altında…

Korunsun diye!!!

KALP HİZASINDA SEVİLSİN DİYE!!!

Daima sevilmek ve değer görmek ümidiyle...

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
17 Yorum