HES’lerle İlgili Cevap Hakkı

HES’lerle İlgili Cevap Hakkı

Bizim köşemiz şeffaf bir köşe. Kimseyi kayırmayız, kimseye boyun eğmeyiz ve herkese hak ettiği değeri vermeye çalışırız. Benim bu hayattaki tek prensibim.

Önceki yazımda tatilimi geçirdiğim memleketteki izlenimlerimi size aktarmıştım. Çanakçı Kaymakamı ile yaptığım görüşmeyi de satırlarıma eklemiştim. HES’ler ile ilgili Kaymakam Bey’in fikrini de açıkça yazmıştım. Ne fazlasını yazdım ne de eksiğini.

Benim yazımı okuyan HES’lerin yüklenici firma sahibi Mühendis ve Öğretim Üyesi Halil İbrahim Şengün bana uzunca bir yazı göndermiş. Bu yazıyı hiçbir virgülüne, noktasına karışmadan sizinle paylaşmak ve daha sonra ona soru sormak istiyorum. Bakın uzunca yazısında Sayın Hocamız neler demiş;

GİRESUN YATIRIMINA SAHİP ÇIKACAKTIR

                Yaklaşık 34 yıla yakın bir süredir Milletimin hizmetinde Mühendis, Yönetici Üniversite Hocası olarak görev yapmış birisiyim. Giresun İli, Çanakçı İlçesi Sarayköy doğumlu olduğumu beni tanıyan kişiler iyi bilirler. Türkiye’nin ve Giresun İlimizin problemlerini ve kalkınması konusunda görüş ve önerilerimi zaman zaman yaptığım konuşmalarımda, verdiğim konferanslarımda, TV Programlarındaki konuşmalarımda ve bazı gazetelerimizde yazı yazmak suretiyle milletimize anlatmaya çalışmış birisiyim.

Değerli hemşerilerime ve ülkemin insanlarına yardımcı olmaya çalışıyorum. Sonuçta Giresun Merkezde iş yeri açıp konut inşaatı ile işe başladım. Ancak Belediye Başkanı hem de seçilmesine yardımcı olduğum Belediye Başkanı tarafından mağdur edildim. Devlet ihaleleri almıyor dedikoduya sebep olabilecek ilişkilere girmiyorum. Devletin Kredileri ile iş ve yatırım yapmıyorum.

34 yıllık Mühendislik hayatımda Memleketime nasıl hizmet edebilirim diye hep düşündüm. Bunun için Giresun’da yapılabilecek şekilde tam 7 Adet Yatırım Projesi hazırladım. Giresun için çalışmaya devam ediyorum. Görele deresi üzerinde 3 adet Çanakçı I, Çanakçı II ve Çanakçı III Regülatörü ve Hidroelektrik Santralarını kurmaya çalışıyorum. T.C. Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı Devlet Su İşleri Genel Müdürlüğü’nden onayları alınmış “Su Kullanım Anlaşmaları” yapılmış ve T.C. Enerji Piyasası Düzenleme Kurulu’nda Lisansları alınmış yatırıma başlanılmıştır. Yatırım sırasında yaşadıklarımızı burada anlatmakta güçlük çekiyorum. Memleketimizde haraç almak isteyenlerden tutun, rüşvet almak isteyenler, yardım talebinde bulunanlar, Şirketin kaynaklarını kendi babasının malı zannedenlere kadar karşılaştıklarımı burada anlatmama gerek yoktur. Sadece Giresun İlimizde görevli, Milletimize hizmet için görevlendirilmiş kişilerin görevli oldukları Kurumlarını silah gibi kullanarak yatırımı engellemeye çalışmalarına bir anlam verebilmiş değilim. Ben kimler için çalışıyorum hayretler içindeyim. 34 yıllık meslek ve iş hayatımda hediye dahi kabul etmemiş sadece milletine hizmet etmiş bir kişi olarak Kurumların başında bulunan kişilerin davranışlarını anlamakta güçlük çekiyorum. Bizim şirketimizi Darülaceze zannetmelerini nasıl kabul edebilirim. Ben Dünya Bankasından kredi bulup Ülkeme getireceğim. Onu Hacı Ağa gibi birilerine dağıtacağım veya bazı kurum ve kuruşların borcunu ben ödeyeceğim. Bunu kabul edebilmek mümkün müdür? Hukuk dışı hiçbir talep tarafımdan karşılanmayacaktır. Bazı kişilerin ve Kurum temsilcilerinin isteklerine cevap vermediğim ve Özel isteklerini kabul etmediğim için yatırımı engelleyebileceklerini zannedenler bunun için girişimde bulunanlar yanıldıklarını anlayacaklardır. Hele resmi olarak yazdığım yazılarıma cevap vermeyen, sümen altı eden hatta kayda almayan, kenara koyan, yatırımı engellemek için hileli yollara sapan kişiler peşlerini bırakacağımı zannediyorlarsa yanıldıklarını daha sonra anlayacaklardır. Türkiye bir Hukuk Devletidir. Ben Kamu adına Milletimize hizmet etmek için yatırım yapıyorum. Hukuka aykırı iş yapmamaya özen gösteririm. Eksikliğim elbette olacaktır. Bu eksiklikler giderilmeyecek değildir. Uyarı halinde gereği derhal yapılmaktadır ve yapılacaktır.

Giresun’nun kalkınmasında ayak bağı olanlara duyurmakta fayda vardır. Bütün bu yatırımlar yapılırken Siyasilerden hiçbir destek talep edilmediği gibi bundan sonrada kendilerine ihtiyacımız bulunmamaktadır. Yatırıma ayak bağı olmaya çalışanlar, görüşme taleplerimize cevap vermeyenler ile yatırıma engel olmaya çalışanlar elbette takip edilmektedir. Bunlar ile ilgili bilgi bakımından yazılan yazılarımızın gereğini yapmayanlar hakkında gerekli girişimler başlatılmıştır. Bazı Kurumların başında bulunanlar ve kendilerini İmparator zannedenlerin Devletin başka Kurumları ile işlerimizi yürütme imkanımızın da olduğunu bilmeleri gerekir. Onlara ihtiyacımız olsa dahi, milletin işlerini halledemeyecek kadar iş yapabilme kabiliyeti olanların bizim işlerimizi halletmeleri mümkün değildir. Onlar bana ayak bağı olamazlar, güçleri yetmez, tek bir isteğim var boşuna uğraşmasınlar. Milletimizin ve yatırımın önünü açsınlar, mağdur etmesinler, Devletin kaynaklarını çarçur edip hileli yollarla para talep edeceklerine, laf üretme yerine iş yapsınlar memleketimizi kalkındırsınlar yeter.        

                Birilerinin makam makam dolaşıp yalvarmak suretiyle yapamadıklarını ben 34 yıldır telefonlarla halledebilen bir insanım. Bunu iyi bilenler vardır. Milletim için her türlü hizmete hazırım. Yatırımı Milletimiz için Giresun için yapıyorum. Giresun’da 93 Hidroelektrik Santrali yatırımı vardır. Bunların içinde sadece tek Giresun’lu yatırımcı benim. İdarelerden Özel talebim yoktur. 5084 Sayılı Kanunun 5. maddesi kapsamında yatırım yapıyorum. Teşvik Belgesi alınmıştır. Kamu Kurum ve Kuruluşları, Belediyeler ve İl Özel İdareleri Yatırım için yer tahsisinde bulunmak durumundadır. Buna rağmen Şirketim Devletten arazi talebinde bulunmadı. Kendi satın aldığım arazilerime yatırım yapıyorum. Engel olmaya çalışanlar ve yatırımı engelleyenler Kanunu hiçe sayıyorlar. Bunu kabul etmek mümkün değildir.   Eksikliğimiz var ise önerilerini bekliyorum. Hukuk içinde taleplerimi karşılamak İdarenin görevidir. Giresun’lular kendi yatırımlarına sahip çıkacaklardır. Hileli yollara giren ve Özel isteklerde bulunanlara Hukuk Devletimiz ve Milletimiz cevabını vereceklerdir. Sevgi ve saygılarımı sunuyorum.

 

Ayrıca ikinci elektronik postasında da şu notu göndermiş Hocam;

Arkadaşım yazınızı okudum. HES İnşaatını ben yapıyorum. Benimle görüşürseniz size Kaymakam hakkında detaylı bilgiler veririm. Biz Kaymakama yardımcı olmak için çok uğraştık ancak o çok akıllı olduğunu zannetti. Ben Giresun'luyum. Ayrıca Çanakçı'lıyım. Bu Kaymakam ile çok büyük sıkıntılarımız var. Görevden alınması için tüm gerekenleri şu andan itibaren yapacağımızın bilinmesini isteri. Selamlar.

Halil İbrahim Şengün

Makine Yüksek Mühendisi

Genel Müdür

E. Öğretim Üyesi

Sanayici ve İşadamı

            Şimdi Sayın Hocam Sorularım şu olacak;

1.       Seçilmesini yardımcı olduğunuz Belediye Başkanı kimdir ve size ne gibi vefasızlık gösterdi?

2.       Kaymakam Bey sizinle çok uğraşmış anlaşılan ve onu da görevden almak için her türlü yolu denemeye kalkacaksınız. Acaba hangi siyasi güçle yapacaksınız? Yoksa hukuki yollardan mı düşünüyorsunuz? Hukuki yollardan ise Kaymakamın size yaptıklarını kanıtlayan belgeleriniz var mı?

3.       Eğer suçsuzsanız neden Kaymakamlıkla anlaşmaya giderek size ceza yazıldı?

4.       Ben bunu bizzat Kaymakam Bey’den duymadım ama mağdur olan vatandaşlardan duydum; projenin yapıldığı bölgede yolları kapatmış ve kimsenin geçişine izin vermemişsiniz. Böyle bir şey var mı? Varsa sebebi nedir?

5.       Sizden hangi kurum ve kişiler niçin ve ne gibi taleplerde bulundular?

6.       Kimler ve niçin yatırımı engelliyorlar?

7.       Birileri makam makam dolaşıp halledemediği işleri siz telefonla hallediyormuşsunuz. Buna biraz açıklık getirebilir misiniz?

8.       Resmi yazılar yazmışsınız ve sümen altı edilmiş. Bunları hangi kurumlar yapmışlardır?

Bunun gibi çok soru sorabiliriz. Yazınız hep soyut cümlelerle kurulu, somut bir şey yok. Eğer kendinize güveniyorsanız, elinizde belgeler varsa buyurun köşemizde yayınlayalım. Hem biz bilmiş oluruz, hem de başkaları.

Doğru değil mi Hocam?

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.