Teslime Gülsen NURDOĞAN

Teslime Gülsen NURDOĞAN

Hz. Muhammed Aleyhisselamın Temiz ve Pâk Soyu

Bu gece Mevlid kandili. 12 Rebiülevvel 1445. Bu gece Peygamberimizin doğum günü. Mevlid kelimesi de doğum anlamındadır. Sevgili Peygamberimizin doğum gününde onu yadetmek maksadıyla bu yazıyı yazıyorum.

Allah'ın yaratmış ve yaratacak olduğu kullarının içinde en şerefli ve kıymetlisi Hz. Muhammed Aleyhisselam'dır. O peygamberlerin en sonuncusudur. Bu sıfatına hatem'ül-enbiya denir. Hatem tamamlamak, bitirmek anlamındadır. Allahu Teala ona habibim demiştir yani sevgili, göz nuru. Hz. İbrahim Aleyhisselam'a da halilim demiştir, dostum manasına. Peygamberimiz Hz. İbrahim soyundandır.

Bu yazıda Peygamberimiz Aleyhisselam'ın temiz ve pak soyunu yazacağım. Kaynak olarak eski Diyanet İşleri Başkanlarından rahmetli M. Asım Köksal Hocaefendinin çok emek harcayarak hazırladığı sekiz ciltlik, Hz. Muhammed Aleyhisselam ve İslamiyet adlı eserinden faydalandım.

Peygamber efendimizin mübarek babalarından itibaren 20 kuşak dedeleri şöyledir.

Abdullah-(Hz. Muhammed'in babası

Hâşim

Abdimenaf

Kusayy-(Kusayy aynı zamanda Muhammed Aleyhisselam'ın annesi Amine Hatun'un da dedesidir.)

Kilâb

Mürre

Ka'b

Lüey

Galib

Fihr

Mâlik

Nadr (Lakabı Kureyş'tir.)

Kinane

Huzeyme

Müdrike

İlyas

Mudar

Nizar

Maad

Adnan-(İsa Aleyhisselam zamanında yaşamıştır. Kabe'ye meşin örtü örtmüştür. Mekke hareminin yıkılan sınır taşlarını da dikmiştir.)

İbn Sa'd; "Ensar bilginlerinden Muhammed b. Saib'e dayanarak, Peygamberimiz Aleyhisselam'ın anne ve anneannelerini, babaannelerini batınlarca kaydettikten sonra bu bilginin Peygamber Aleyhisselam'ın beş yüz annesini tespit ve kaydetmeye muvaffak oldum. Hiçbirinde ne zinaya ne de Cahiliye çağında işlenegelen kötü işlerden hiçbir şeye rastlamadım." dediğini nakleder.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum