Av. Mehmet YALÇINKAYA

Av. Mehmet YALÇINKAYA

İKİ KURBAN KESMEK

Merhum Mehmed Zahid Hocaefendi, kendisine gelerek milletvekili olmayı düşünen kişiye, "hayırlı olsun" der izin verir.

Seçimlerden sonra ziyaretine gelen milletvekili adayı, Hocaefendi’ye, “Hocam, sandığa girip aday olduk ama maalesef sandıktan çıkıp vekil olamadık” diye son durum hakkında bilgi verince büyük insan şu tarihi cevabı verir kendisine:

-Vekil olup, meclise gitseydin sana bir kurban kes diyecektim, vekil olamadın şimdi diyorum ki iki kurban kes…

Yoğun bir aday adaylığı sürecinden sonra partiler 7 Nisan günü kendi listelerini YSK’ya teslim ettiler. AK PARTİ başta olmak üzere meclise girmesi muhtemel tüm partilerin, vatana, millete, değerlerimize sözde değil özde bağlı, attığı her adımda oylarını alarak vekillik gibi maddeten ve manen ağır bir göreve soyunduğunun bilincinde olan adayları inşallah meclise girer.

Önümüzdeki dönemin çok çetrefilli olaylara gebe olacağını söylemek sanırım kehanet olmaz. Son hafta yaşadığımız olaylar, makamında şehit edilen savcımız ve hemen akabinde İstanbul Emniyet Müdürlüğü’ne yapılan saldırılar bu tip menfur saldırıların işaret fişeği adeta.

25. Dönem TBMM'de görev alacak vekiller, ya tarihi bir sürece tanıklık edip ülkemizdeki sorunların bence en önemli sebeplerinden birisi olan darbe anayasasını ortadan kaldırmak için katkıda bulunacaklar, ya da daha önceki vekillerin yaşamadığı kadar büyük kargaşa yumağının içinde ömür tüketecekler.

Fitne adam öldürmekten daha kötüdür buyurulmaktadır. Kaynayan fitne kazanının içinde şahsi ikballeri ve siyasi geleceği için yatırım yapma niyeti taşıyan vekiller, seçim öncesi aldıkları pozisyonlarının ve girdiği ikili ilişkilerinin kıskacı altında nefes bile alamayacaklar. Bu anlamda vekil olacak tüm kardeşlerimizin Allah yardımcısı olsun.

Yazılarımı takip eden okuyucularımın çok iyi bildiği gibi, kişisel hesapların peşinde değil, ilkelerin etrafında bütünleşmiş bir yapıyı arzu ettiğimi sık sık beyan etmişimdir. Yapılması gereken rüzgârın yönüne göre pozisyon almak değil, sahip olduğumuz değerlerin hayata geçmesi için çalışmaktır.

Bu saatten sonra özellikle AK PARTİ’de adayları eleştirmek, o değil de bu niye aday gösterilmiş diye konuşmak anlamsız. Parti büyüklerinin almış olduğu karara saygı duyup, heyecanımızı kaybetmeden seçimlere sıkı bir çalışma ile girmek hedefinden şaşmamalıyız. 7 Haziran’da gerçekleşecek seçimler, ülkemiz, milletimiz, bölgemiz ve ümidini bize bağlamış tüm Müslüman coğrafyası için hayati öneme haiz. Ne olursa olsun, kırgınlıkları, küskünlükleri bir tarafa bırakmalıyız diye düşünüyorum.

Bazen vitrinde olmayıp geride kalmak, Allah’ü Teâlâ’nın bizim için büyük bir lütfu ve nimeti olduğunu idrak etmek zaman alabilir. İşte bu noktada manevi büyüklerimizin söz ve işaretleri insana yol gösterebilir. Mehmed Zahid Kotku hazretlerinin “İki kurban kesmek” nasihatini de böyle değerlendirmek gerekir. “Niçin olmadı?” diye ağlayıp sızladığımız hemen hemen bütün olayların üzerinden sadece bir yıl geçtikten sonra, gördüğümüz veya yaşadığımız olayların neticesinde “İyi ki olmamış” diye binlerce kere şükür ederiz.

Bu sitede “beş yazarımız AK PARTİ’den aday adayı oldu” şeklinde haber yapılmasaydı (http://www.habername.com/haber-osman-kandara-fatih-aydin-aday-106918.htm) girmeyi hiç düşünmediğim bir hususa değinerek yazımı bitirmek istiyorum:

7 Haziran 2015 günü ülkemizin geleceği açısından çok çok önemli olduğuna inandığım TBMM 25. Dönem Milletvekili seçimlerinde AK Parti’den milletvekili olabilmek için aday adayı oldum. Bu yola çıkarken önce Cenab-ı Allah’a, daha sonra bilgime, tecrübeme, davama olan sadakatime ve birbirinden daha değerli dostlarıma güvendim. Bu yolda, tahminlerimin çok ötesinde destek gördüm. Yeni ve çok önemli dostluklar edindim. Bunun için Rabbime hamd ediyorum. İstişare ettiğim dost ve büyüklerimin teşviklerini hiçbir zaman unutmayacağım. Allah’a şükürler olsun ki, davamızın vekillik, mevki-makam davası olmadığını herkes bilmektedir.

AK Parti'den milletvekili adayı olan tüm arkadaşları kutluyorum. Çalışmalarında başarılar diliyorum. Aday adaylığım süresince manevi destek veren kanaat önderlerimiz başta olmak üzere, herkese teşekkürlerimi sunuyorum.

Şahsıma iki kurban kesmek düştü. Payına tek kurban kesmek düşenlerin Allah yardımcısı olsun…

           

 

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.