İncirlik Üssü kapatılsın!

Küresel Barış ve Adalet Koalisyonu, savaş karşıtı hareket açısından, önemli bir nokta olarak gördüğü İncirlik Üssü’nün faaliyetlerini yakından izleyip, tepki veriyor. Bu yılda her yıl olduğu gibi, üssün kapatılması yönünde eylem hazırlığı içinde.
30 Mayıs Cumartesi günü önce Adana İnönü Parkı’nda saat 12’de, sonra İncirlik Üssü önünde basın açıklaması yapılacak. Ben de her yıl olduğu gibi, bu yılda köşemi bu basın açıklamasına ayırıyorum.
“İncirlik Üssü, yıllardır ABD’nin bölge ülkelerini işgalinin merkezi durumunda. Irak işgalinde
ABD’nin en büyük güvencesi İncirlik Üssü’dür. Afganistan işgalinde ABD en çok İncirlik Üssü’ne güveniyor. Yani İncirlik bir savaş üssü, bir işgal üssü, bomba ve yıkım üssüdür.
Hükümet, İncirlik Üssü’nü ABD’nin bir yıl daha bölge halklarına karşı ve işgal eylemlerinde kullanmasına izin veren Gizli Kararname’yi imzalamaya hazırlanıyor.
Vicdanı olan, barışı savunan hiç kimse ABD’nin İncirlik Üssü’nü kullanmasına izin veremez.
2003 yılında başlayan Irak işgalinde öldürülen yüz binlerce Iraklıyı düşünün!
2001 yılından beri süren Afganistan işgalinde öldürülen on binlerce yoksul Afganlıyı düşünün!
Bu insanları öldüren mekanizma, bir savaş aygıtı olarak ABD ordusu İncirlik Üssü’nde gücüne güç katıyor. 2005 yılından beri İncirlik Üssü en az 80 kez Irak’a yönelik işgalci operasyonların merkezi oldu. Bu operasyonları desteklemek amacıyla İncirlik’ten kalkan uçaklar en az 80 kez sorti denen saldırı uçuşu yaptı. ABD uçaklarına İncirlik Üssü’nden en az 2 bin 582 ton yakıt ikmali yapıldı. Ebu Garip’te Iraklılara işkence eden ABD askerleri İncirlik Üssü’nde dinlendi.
ABD’li yetkililer, boşuna, “İncirlik Üssü, Silahlı Kuvvetlerimizin geleceğe yönelik plan ve programlarında anahtar rol üstlenmektedir ve üstlenmeye devam edecektir” demiyorlar.
ABD’nin işgal politikaları için İncirlik Üssü’nü kullanmak istediği çok açık. Önemli olan hükümetin
ne yapacağı?
Savaş karşıtları olarak hükümeti uyarıyoruz:
Gizli kararnamelerle İncirlik Üssü’nü işgal merkezi olarak kullandırmak hem yasalara hem komşuluğa
hem insanlığa aykırıdır.
Neden İncirlik’te kullanıma hazır nükleer silahlar var?
Gizli Kararname’de neler yazıyor ve niye halktan gizli? ABD üssü işgalciler tarafından hangi kapsam ve yetkide kullanmaktadır? İncirlik Üssü’nde 50’si ABD, 40 tanesi Türk uçaklarına konuşlandırılmış ve programlanmaları 1998 yılında tamamlanmış 90 adet nükleer başlığın bulunduğu ortaya çıktı, bunlar ne işe yarayacak? Niye orada tutuluyor? ABD’li yetkililer, “Afganistan ve Irak’a indirilen kargonun yaklaşık olarak yarısı, Irak’a lojistik destek veren kargonun yaklaşık yüzde 70’i İncirlik Üssü’nden gelmektedir” diyerek övünüyorlar. Siz de bununla övünmeye devam edecek misiniz? Yılbaşından bu yana Türkiye’yi
ziyaret edip duran ABD üst düzey yetkililerinin üssün kullanımı ile ilgili yeni talepleri nedir?
Savaş karşıtları olarak milletvekillerine sesleniyoruz:
Gizli kararnameye ABD askerlerinin ve işgal teçhizatının 2011’e kadar Irak’tan çekilmesi planı çerçevesinde üssün kullanımı ile ilgili yeni maddeler konuluyor mu? İncirlik Üssu’nde dönen dolapları ne zaman Meclis gündemine getireceksiniz? Buraya gelip giden kargoların sayesinde daha fazla Iraklının, daha fazla Afgan’ın öldürüldüğünü bilmiyor musunuz? Bütün dünyanın kınadığı suçlara ortak olmayı ne zamana kadar sürdürmeyi düşünüyorsunuz?
Bir yıl daha ABD’nin işbirlikçisi olmayın!
Bir yıl daha cinayetlere ev sahipliği yapmayın!
İncirlik Üssü bölge halklarının düsmanıdır ve kapatılmalıdır!
Gizli Kararname iptal edilmelidir!”

Kaynak: Radikal Gazetesi

Önceki ve Sonraki Yazılar