Bilgin ERDOĞAN

Bilgin ERDOĞAN

İslama Fransızlaşmanın adıdır Terör

İslama Fransızlaşmanın adıdır Terör

 Fransa'nin başkenti Paris'te yayınlanan ve yaptığı Hz. Muhammed karikatürüyle büyük tepki çeken "Charlie Hebdo" dergisine saldırı düzenlendi. Saldırıda 2 polis 10 Fransız gazeteci hayatını kaybetti.

Bir inanca yönelik sözlü saldırı ne kadar gayri medeni ve insanlık dışıysa onu yapanların hayatına kasdetmek o kadar gayri insani ve hatta gayri İslamidir. Lakin bu olaydan yola çıkarak müslümanlara yönelik genelleme yapmak hem insaf dışı hem de adalete terstir.

İnsan Einstein'in su sözünü söylemeden edemiyor: Ne hazin bir dünyada yaşıyoruz bir ön yargıyı ortadan kaldırmak bir atomu parçalamaktan daha güç.

Amerikan Fox TV habercilerinden Erik Rush, Twitter'da yazdığı mesajlarla ortalığı karıştırdı. Boston Maratonu sırasında meydana gelen patlamaların ardından Rush, 'tüm Müslümanları öldürün' diyebildi.

Elbette müslüman dünyası öz eleştiri yapması gerekir. Lakin oynanan oyun hep aynı kışkırtmak ve sonra kimi cahilleri şiddete teşvik edip karalama kampanyası yapmak. İsteselerde istemeselrde müslümanların sayısı her geçen gün sayı olarak artış göstermektedir. Böyle bir trend ise Batı dünyasını çıldırtmaktadır.

Ben şahsi olarak Fransada yaşanan bu olayı kınıyorum lakin bu kınamayı yaparken Batı Dünyasındaki zulmü ve ayrımcılığı ve hem tarihteki hem de bugün yapılan insan hakları ihlallerini unutmuyorum.

Sormak lazım ? I . Dünya savaşında yaklaşık 37 milyon insanın ölmesine ve yaklaşık 22 milyon insanın yaralanmasına neden olan müslümanlar mıdır?

Sormak lazım? II. Dünya savaşında dünya nüfusunun 2.5%’nun katledilmesine neden olan müslümanlar mıdır?

Sormak lazım? 20 milyon Aborjini katledenler müslümanlar mıdır?

 

Sormak lazım? Nükleer bombalarla 166 bin sivil insani Hiroşimada ve 80 bin sivili Nagasakide öldürenler müslümanlar mıdır?

 

Sormak lazım? Yüz milyondan fazla Kızıl Deriliyi Kuzey Amerikada soykırıma uğratan müslümanlar mıdır?

 

Sormak lazım ? Elli milyon Güney Amerikalının ölümüne neden olan müslümanlar mıdır?

 

Sormak lazım? 180 milyon siyahiyi köleleştirmek için gemilere tıka basa koyan ve bunların 88%’ini yolda bakımsızlıktan öldüğü  için Atlantik okyanusuna atan müslümanlar mıdır?

 

Duke Üniversitesinde yapılan araştırmaya göre 1980-2005 arası Amerika nezdinde görülen terörist saldırıların yüzde 42’si Latinler, yüzde 24’u aşırı sağcı beyaz Amerikalılar, yüzde 16 si farklı gruplar,yüzde 7’si fanatik Yahudiler , yüzde 6’si radikal İslami gruplar ve yüzde 5’i komünistler tarafından  işlenmektedir. (http://www.loonwatch.com/2010/01/not-all-terrorists-are-muslims/)

 

Avrupa Polis Teşkilatının (Europol) araştırmasına göre ise Avrupada görülen terörist hareketlerin sadece 0.4%’u müslümanlar tarafından islenmekte.Gerisi başka bir takım inanç gruplarınca işlenmektedir.(Bknz. http://www.loonwatch.com/2010/01/terrorism-in-europe/)

 

Daha öncede Jerry Falwell gibi fundamentalist ve Evanjelik bir rahip televizyon karşında dünya nüfusunun dörtte birinin peygamber olarak iman ettiği Hz Muhammed’e terörist diyebilmişti. Daniel Pipe gibi Musevi cemaatin içinden kimi isimler, Amerikan halkını müslümanlara karşı manipüle eden aktörlerden.

 

Yapılan araştırmalara bakarsak bahsi geçen provakotorlerin beyin yıkama operasyonlarında başarılı olduklarını söyleyebiliriz. Çünkü Amerikan halkının % 44 u müslümanların dinlerinde çok katı ve militant olduklarını düşünüyorlar. Diğer yarısı öyle düşünmüyor ama % 44 ciddi bir oran. Bu demektir ki hatrı sayılır bir kitle müslümanların aleyhinde şartlanmış durumdalar.

 

Amerikalilar’in % 22 si komsunuzun müslüman olmasını istermiydiniz sorusuna hayır istemezdim cevabını vermektedirler. . Bu tespitler gösteriyor ki Amerikan halkı müslümanlar aleyhine şartlandirilmaktadir.

 

 Oysa ki araştırmalar gösteriyor ki pekala Hristiyan kimlikli kiselerden veya gruplardan da kitle katliamcıları çıkabiliyor. Mesela Anders Behring Breivik, isimli kişi tarafından Temmuz 2011 yılında raporlara göre 69 kişi çoluk çocuk demeden katledildi.Kendisinin Tapınak Şövalyesi olduğu iddia ediliyor. Heterodoks bir Hristiyan kökene ait dogmalarla kendini motive eden bu kişi yaptığı bu acımasız katliama rağmen terörist olarak yargılanmadı. Bu katliamı irtikap eden Anders Behring’in İslami kimlikle uzaktan yakından alakası yok.Bilakis anti-İslami bir kimliği var.

 

Hindistan' in Kuzey Doğusunda N LF T (Tripura Ulusal Özgürlük Cephesi) Babtist kilisesine bağlı. Hindistan yaptıkları eylemlerden dolayı Babtost kilisesini suçladığı oluyor. 2001 yılında yaklaşık dört yüz insanın ölümüne neden olan bu örgüt Babtist olup bu ogretilerle kendilerini motive ediyor. Peki ben buradan yola çıkarak karşıma çıkan her Babtist bireye saldırgan nazarıyla baksam doğru olur mu?

 

Protestan kilise değerleriyle kendini şekillendiren (KKK) isimli örgüt ise yine şiddet içerikli bir organizasyondur Ben buradan yola çıkarak tüm Protestanların ırkçı ve Klu Klux Klan üyesi olduğunu söyleyebilirmiyim?

 

Yine MNCA, (Manmasi National Christian Army) Mammasi Ulusal Hristiyan Ordusu isimli grup yine Hindistanda terrorist eylemleriyle tanınan bir grup olarak biliniyor. Bu grubun üyeleride insanları baskıyla Hristiyan yapmaya zorladıkları için Hindistan hükümeti tarafından yargılandılar. Bu örnekten yola çıkarak tüm Hristiyanlar bugün ülkelerinde zorlama ve baskı yapıyorlar diyebilirmiyiz? Peki anti islamcı kartel medya niçin Taliban gibi marjinal örnekleri nazara vererek halkın beynini müslümanların aleyhine koşullandırıyor?

 

1954 te Jim Jones isimli bir rahip tarafından kurulan “İnsanlık Tapınağı” (People’s Temple) isimli Hristiyan grup toplu intihar ayiniyle Amerika’nn göbeğinde yaklaşık 915 kişinin ölümüne neden olmuştur. Rahip Jones, kendisini İsa’nın reenkarnasyonu olduğuna inandırmış ve cevresinede bunu telkin etmişti. Çevresine dünyanın sonu geldiğine dair rüyalarını paylaşıyor ve yakında nükleer bir holokostun olacağını bununda kutsal kitabın işaret ettiği Armegedon olduğunu müridlerine telkin ediyordu. Düzenlediği Beyaz Gece rituelleriyle birçok kişiyi etrafına toplayan rahip Jons “ Kıyamet kapımızda öyleyse onunla beraber bizde gidelim.Kalabalığın önünde yer alalım” diyerek yüzlerce müridini ölüme sürüklemişti. Diyebilirmiyiz tüm Hristiyanlar Jim Jones gibi ?

 

David Koresh’in kurduğu “Davidciler” (Davidian Branch) olarak adlandırılan grup 19 Nisan 1993’te cevresindekilerini dünyanın sonu geleceğine telkin ederek silahlandirmaya başlamıştı. Kendisinin Mesih figürü olarak İsraile gideceğini ve orada ABD ordusu tarafından çarmıha gerilerek Tanrı katına yükseleceği kehanetinde bulunuyordu. Amerika istihbarat birimiyle silahlı çatışmaya girdikten sonra toplu olarak öldürülmüşlerdi. Diyebilirmiyiz tüm Hristiyanlar David Koresh gibi ?

 

Ayrıca 1995’te dindar Hristiyan bir genç Oklahoma şehrindeki Fedaral binayı kan gölüne çeviren ve 168 kişinin ölümüne sebeb olan olayı hatırlatmak lazım. Bu eylemi gerçekleştiren kişide Davidcilere yakın yazılarıyla tanınan Rone Cole hayranı dindar bir Hristiyan genciydi. Diyebilirmiyiz tüm Hristiyanlar aynı?

 

Kimi provakatörler ise İslamdaki cihad ayetlerinin teröre malzeme olduğunu söyleyebiliyorlar. Peki İsrail’in de özür dilediği Mavi Marmarada masum Türk vatandaşlarının İsrail tarafından katledilmesini ve binlerce sivil Filistinlinin Gazzede şehid edilmesini ne ila açıklayacaklar acaba? Kendilerine yapılınca terör başkalarına yapılınca başka birşey mi oluyor?

 

Bunca katliamların Hristiyanlarca irtikap edilmesi kanımca Hristiyan çarmıh doktrininin bir anlamda şiddete meşruiyet zemini hazırlamasıdır. Barış için masum insanları feda etmek gibi bir yanlış algı aslında bu çarmıh teolojisinin neticesidir. Çünkü bu teolojiye göre insanlığın günahları için Tanrı oğlunu feda etmiş ve ancak böylece bir bağışlanma gerçekleşmiştir. insanın aklına gelmez mi?Rahmeti Sonsuz Tanrı barış için oğlunu feda ederse rahmeti sınırlı insan neler yapmaz?

 

Sormak lazım : Hristiyan dünyasında sivilleri ve masumları tanrı adına öldürme ve böylece barışın ve güvenliğin sağlanacağı fikrine çarmıh teolojisi ilham vermiş olabilir mi?

 

Ulusçuluk ve fanatizm bir milletin asaletinin en iğrenç lekesidir. Hama katliami veya Fransada yasanan bu utanç verici olay. Hepsinin temeli bir. Nefret ve intikam psikolojisi..

Evet dünyada yaşayan insana ait sorunları cözebilmenin yolu aslında insandaki dünyaya ait sorunları cozebilmekle mümkündür.Mustafa İslamoglu  ne güzel der : “Yureginizin coğrafyası misakı milli ile sınırlı olmasın.”

Lakin biz hem ulusculuğu Fransız ihtilaliyle hemde fanatizmi Hama katliamıyla Fransa'dan öğrendik. Onun için terör ve şiddet bu dinin değil bu dine Fransızlaşanların  işidir.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.