Adnan Zeki BIYIK

Adnan Zeki BIYIK

İsrail Katil Ya Suud?

İsrail katil, İsrail katil…Doğru yeryüzünün en azılı katili İsrail…Bunlar Müslümanları öldürüyor, bunlar imansız kitapsız…Kaç yıldır Yemen’de insanları, masum çocukları öldüren ne peki? 
 
Suudi Arabistan’dan bahsediyorum…Ama ne hikmetse neden korkuyor veya neden çekiniyorlarsa bilmiyorum, Yemen’de yıllardır cinayet işleyen bu katiller için tık yok bizim dindar cenahta…
Yani zulüm bizden olunca susmak gerekiyor bu şahıslara göre…Peki bu ahlak İslam ahlakı mıdır? Asla

Kızına babam peygamberdir diye güvenme vazifelerini yerine getir, kızım Fatıma suç işlese cezalandırırım diyen bir peygamber’in ahlakı yukarıda vaz ettiğim olaydaki ahlak ile aynı değil…Yani Müslümanlar yine birçok noktada olduğu gibi burada da sınıfta kalmıştır.

Acaba diyorum Suud’a laf edersek bize haccı yasaklar mı, bizi engellerler diye mi düşünüyorlar?
Yıllar önce Filistin’de yine İsrail bir saldırıda bulunmuş ve yüzlerce Müslümanın ölümüne sebep olmuştu. O zaman Venezuela Devlet Başkanı Chavez ülkesinden İsrail Elçisini kovmuştu. “Defol ülkemden katil ülkenin elçisi” demişti. Bizim Müslümanlardan bu gayr-ı müslim devlet adamının gösterdiği yiğitliği gösterecek bir hareket yine görememiştik. 

O sıralarda ben bir makale yazmıştım. Makalede Darbeci Sisi’ye milyon dolarlar para gönderen Suud kralını tenkid ediyordum. “Hz Peygamber Yaşasaydı sizi sürgün ederdi” başlıklı bu yazıda Bu yıl hacca gitmeyin, İsrail’in gizli dostu bu herifleri protesto edin demiştim. Bazıları Sen kim oluyorsun da kutsal topraklara gitmeye yasak getiriyorsun demişti. Şimdi pandemi o yasağı getirdi. Zamanında birçok zulme bir şekilde tepki verseydiniz bu dünya buraya gelmezdi diye düşünüyorum.

Chavez öldüğünde Keşke yiğit adam sen değil de şu zorba Suud kralı ölseydi diye bir makale daha yazmıştım. Tarihi süreç gösteriyor ki bize hiçbir dönemde muhabbet beslemeyen Suud yönetimi bayraklarında sembolik olarak tevhid yazan yürekleri haçlı muhabbeti ile hemdem olmuş,  İngiliz-Amerika piyonu bu sözde Müslümanların katliamlarına salt kimliklerinde İslam yazdığı için susup İsrail katliamlarına haklı olarak ses veren bizim mahallenin çocukları olarak bu riyakâr tavrımızdan dolayı yine burnumuz pislikten çıkmayacak. İsrail katliamlarına Filistin’de,  Suud Yemen’de Çin Türkistan’da, Amerika Irak’ta İngiltere, Fransa,  Afrika ve daha birçok yerde sömürmelerine devam edecek… 

Unutmayın zulüm zulümdür, zulmün dini mezhebi olmaz, kim yaparsa yapsın onu engellemek için gayret edilmelidir. Büyük milletimiz maddi olarak tüm mazlumlara elini uzatma noktasında zirvedir. Bu tartışmasız ama yukarıda geçen çifte standart zaviyesinde hem biz hem tüm Müslümanlar maalesef berbat durumdadır.

Aziz Peygamberimiz: “ Zalime de mazluma da yardım ediniz buyurmuşlar.” Sahabe sormuş 
-Ey Allah’ın elçisi mazlumu anladık da zalime nasıl yardım edeceğiz,
Hz Peygamber: “Zalime de zulmünden vaz geçirmek, zulmünü engellemek suretiyle yardım edin” buyurmuşlardır.

Dolayısıyla eğer zulüm düşmanımızsa dinine etnik kimliğine bakmayalım tüm zorbaları zulmünden elimizden geldiği kadar engelleyelim. 
Hani şair Merhum Abdurrahim KARAKOÇ demiş ya;

Beni dinle ey kadı
Bozuldu işin tadı
Zulümse eğer adı
Kenan yapsa da aynı
Yunan yapsa da aynı.

Söylenecek söz varsa
Söyle sende yüz varsa
Hâkk’a tecavüz varsa
Nokta yapsa da aynı
Yekta yapsa da aynı.

İpe sermeyin unu
Herkes biliyor bunu
Hâzineden soygunu
Turgut yapsa da aynı
Nemrut yapsa da aynı.

Zirvedeki uç beyi
Çeker gözden sürmeyi
Rüşvet alıp vermeyi
Fazıl yapsa da aynı
Rezil yapsa da aynı.

Halka tepeden bakan
Göğsüne benlik takan
Yalanla yatıp kalkan
Moiz olsa da aynı
Vaiz olsa da aynı.

Doğruluktan kaçan zat
Menfaati seçen zat
Haram yiyip içen zat
Murdar olsa da aynı
Serdar olsa da aynı.

Bu gemi böyle gitmez
Giderse zulüm bitmez
Kim örnektir fark etmez
Hasmım olsa da aynı
Nefsim olsa da aynı. 

Allah’ın sevgisi üstünüzden eksik olmasın.
Adnan Zeki Bıyık

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum