Nigar ALMANGIZI

Nigar ALMANGIZI

İsrail kudurdu

     Bizde bir ata sözü var “keçinin ölümü geldikçe çobanın sopasına sürtünür”. Bugün İsrail açık şekilde bu siyasete hizmet etmektedir. Yani bazı uzmanlar israilin bu adımını, yitirmiş isminin yeniden gündeme getirmeye hizmet ettiğini düşünür. Amma ben bunun böyle olmadığını eminim. israilin birilerinin oyununa geldiğini düşünüyorum. Bu oyunu sipariş veren ise kesinlikle ABD dir. Eğer böyle olmasaydı Birleşmiş Milletler Teşkilatının üyesi olan devletlere, İsrail bu kadar rahatlıkla saldıramazdı. ABD de olaylara bu kadar sakin yaklaşmazdı. (Doğru bazı açıklamalar verilmiş, ABD tarafindan. ama bu sadece görüntü içindir).

 

     Son olaylarda Türk iktidarıyla beraber muhalefetide, İsrail-ABD ikilisinin yanında olmadı. Filistin olayları iktidarı ve muhalefeti birleştirdi. Ardından, ABD-nin uydurma ermeni soykırımı ile bağlı uyguladığı yanlış siyaset bunu dahada ileriye götürdü. Aslında ermeni soykırımı oyunu da siyonist siyasilerin Türkiyeye olan nefretinden ileri gelen bir oyundan başka birşey değildir. Bu ise onların kendisine zarar verdi.  Dış güçlerin tüm çabasına bakmayarak Türkiye ile İsrail-ABD ilişkileri önceki haline gelmedi. Bunun için ikili devletler ellerinde olan PKK terör örgütü ilede Türkiyeye açık savaş ilan ettiler. Ama yinede değişen bir siyasetin olmayacağını anlayıp, bazı muhalefet güçlerini etkisiz hale getirmek planını hayata geçirdiler. Deniz Baykalla ilgili olayın ortaya çıkmasıda bana göre bunun bir parçası idi. Ve bunun devamının geleceğine de kesinlikle eminim. Ama ABD-İsrail ileri gelenleri yani perde arkasında kalan gizli güçler baktı ki, bu planları da hiç bir işe yaramadı.

 

 

     Aslında onlar bu planla bir taşla iki kuşu birden gözünden vuracaklardı.

     1. AKP hazırladı deyip iktidarla-muhalefet arasında o kadarda hoş olmayan ilişkileri dahada kötüye sokacaklardı.

     2. Halkın muhalefete olan inancını kaybetmesine nail olacaklardı.  Çünkü cok iyi bilirler ki, Türk insanı için namus konusu çok önemlidir.

     Ne ise bu kadar planlardan sonra İkili siyasetin bir işe yaramadığını, iktidarında muhalefetinde Türkiyede iç siyasette birbirine ne kadar savaş ilan etsede, dış siyasette hep aynı yürümesi, Türkiyenin orta doğuda her gün daha çok itibar kazanması, İranla son 100 yılda olan kötü ilişkilerde ki buzların erimesi, Rusyayla bazı düzgün siyasetin yapılması, ABD ni ve İsraili oldukça kıskandırdı. İsrail askerlerinin bu saldırısı da o kıskançlıktan ileri gelen bir olaydır. Herkes diyorki;  İsrail ve ABD bununla sinirinden kudurduğunu ortaya koydu. Çünkü bu güne kadar dünyayı idare eden  sionist güçler hiç bir zaman bu kadar yalnış politika yapmamışlardır. Ve bu olaylar sinirden doğan politikanın eseridir. Böyle işler ise İsraille-ABD birliğine yarar getirmez. Sadece onların rakipleri bundan kazanır.

31 Mayıs 2010  

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
12 Yorum