Sebahattin BİLGİÇ

Sebahattin BİLGİÇ

İSTANBUL KADAR GÜZEL İNSANLAR

    İstanbul her insanda tutku oluşturacak kadar çekici bir şehirdir. Medeniyetimizin en seçkin örnekleri İstanbul’dadır. Manzara tutkunuysanız şayet, en güzel manzarayı da İstanbul’da zevkle seyredebilirsiniz. Çamlıca tepelerinden boğaza bakmak, boğazdan kız kulesini, Topkapı sarayını, yalıları yani eşsiz sanat harikalarını seyretmek her şehre ve her insana nasip olmayan bir ayrıcalıktır.

 

    Fakat bütün güzelliklerin yanında, aydınlık yüzlü, geniş ufuklu, güzel gönüllü insanlar bir şehrin çekiciliğine ayrı bir anlam katar. Bütün manzaralar ve bütün eşsiz eserler onlarla daha da güzelleşir ve anlam bulur.

 

   Hafta sonu bir davet aldık. Çamlıca tepelerinde birçoğunu bizzat tanımadığımız ama gönül dostlarımız olduklarını bildiğimiz Habername ailesiyle buluşulacaktı. Meclis dostlar meclisi olunca mesafeye falan bakılmaz diye düşündük. Evde badana işleri olmasına rağmen hanımın yüksek müsaadeleriyle işi de ektik. Sağ olsunlar değerli dostlarım Fatih Erel ve Serhat Ocak Beylerle beraber sabah erkenden Edirne’den yola çıktık.

 

   Kemal Bey güzel bir mekanda güzel bir ortam hazırlamış. Gözümüzün önünde bütün güzelliğiyle uzanan boğaz manzarası, yanımızda ise manzaranın ihtişamına ihtişam katan habername ailesi. Neşeyle hoş-beş yapıldı, sanırım hüzünle de ayrılındı.

 

   Recep Koçak Bey ile uzun yıllara dayanan tanışıklığımız var. Üniversiteye başladığım ilk senemde beraber aynı yurtta kaldık. En son karşılaşmamda bir kez daha anladım ki daha üniversite hayatımın ilk senesinde Recep ağabeyle beraber kalabilmek bir kazançmış. Öğrencilik yıllarında örnek aldığımız kibar, bey efendi, mütebessim ağabeyimiz yaşının da verdiği olgunlukla daha da bir kibar daha da bir beyefendi daha da üretken bir örnek konuma gelmiş. Allah’tan kendisine hayırlı ve uzun ömürler diliyorum.

 

    Yol arkadaşları bir kişi için çok önemlidir. Bir ölçme değerlendirmeye tabi tutulacak olursanız, değerlendiriciler sizin ürününüze bakarken, kimlerle yol arkadaşlığı yaptığınıza da bakarlar. Biz birkaç saat beraber olduğumuz zaman zarfında çok değerli yol arkadaşlarımız olduğunu gördük. Arkadaşlarımız hedeflerini ve heyecanlarını paylaştılar. Heyecan arttı, hedefler daha da büyüdü.

    Hak ve hakikat namına bizim de bir katkımız olsun samimiyetiyle yola çıkan habername’nin başta yöneticileri olmak üzere tüm kadrosuna başarılar diliyorum.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.