İstanbul Selanik Hattı

Merhabalar sevgili dostlar


        Gecen hafta Türkiye"den Selanik"e gelirken, hernedense bu kez yolculuğumuz cok kısa sürdü. Kimbilir bir anne olarak ilk defa tüm çocuklarımla beraberdim o yüzden olsa gerek. Zira büyük kızım Türkiye"deydi ve ailece birlikte Selanik"in yollarına düşmüştük. Eşimin arabanın içindeki afacanların sesine gösterdiği sabırla beraber yola çıktık. Türkiyeye sık sık gidip geldiğimiz için bu kezde sizlere Selanik-Istanbul arasında yaşadıklarımı aktarmak istedim. Biliyorum herkes farklı hazlar alıyor farklı güzelliklere şahit oluyor ama ben sizlere HABERINIZ OLSUN  diye bazı notları aktarmak istiyorum çünkü şu sıralar turizm ve gurbetçilerin sezonu.


      Sevgili gurbetçi vatandaşlarıma yolları açık olsun Allah hep güzellikler versin, sabır versin, gayret versin diyorum ve onların heyecanını yolculuk boyunca yasadıklarını çok iyi anlayabiliyorum. Türkiye"ye giriş kapısı olarak İpsala"yı seçen vatandaşlarımızla kısmende olsa Selanik"ten itibaren aynı yolu paylaşıyoruz ve bu yüzdendirki yolda gördüğümuz çoğunluğu Alman plakalı araçlarla Türkiye istikametine doğru konvoy oluşturmak hoşumuza gidiyor. Son zamanlarda Bulgaristan"dan değilde Yunanistan"dan TÜRKIYEYE  giriş yapan vatandaşlarımız çogunlukta. Zira Avrupa birliği desteğini alan Yunanistan karayollarına önem veriyor. Veriyor da vermesine her işlerinde olduğu gibi burda da TINA KANUME (ne yapalım)  diyerek yavaş yavaş ilerledikleri için bitiremedikleri bazı bölümlerine rağmen oto yolu cok güzel. Kavala"nın bazı bölümlerindeki keskin virajlarını çıkarırsak yolculuk keyifli, üstelik otabanda sollamak istediğiniz zaman Yunanlılar bu işi iyi geliştirmişler derhal sağa çekilip size yol veriyorlar, yol zaten boş oluyor yoğun bir trafik yok. Iskeçe, Gümülcine, Dedeağac da ki camileri seyrede seyrede yolculuğunuza devam ettiğiniz için Türkiye hudutuna yaklaşmanın heyecanını ta oralarda yaşıyorsunuz.


      Gurbetçi dostlarımıza da hatırlatarak diyorumki Yunanistan hudut kapısından saat 14.30-15 arası giriş yada çıkış yapmaya çalışmayın özellikle tam saat 15 civarında zira ülkenin geneli 3'e kadar çalıştığı için gümrük kapılarında da o saatlerde birikmeler oluyor. Mesai bitmiş yeni elamanın görevi devralması ise Allaha emanet. Çok keyifli belkide kısa süren bir yolculuğun ardından orda kapıda dakikalarca bekleyebilirsiniz. Aynı şekilde TÜRKİYEDEN girerkende bu hususa dikkat etmeli bu uygulama bütün sınır kapılarında aynı üstelik Türkiyeden girerken beni her seferinde çıldırtan bir diğer uygulama da aracınıza sıkılan aklısıra dezenfekte edilen su. Camlarınızı kapatınız uyarısı hemen aracınız geçerken gireceğiniz kabinin önünde yazıyor.

 

Sevgili dostlar bu uyarı yalnızca Türkiye"den giriş yaparken var siz Yunanistan"dan Türkiye"ye gayet rahat giriyorsunuz Türk polislerimiz gayet sıcakkanlılar. Birde Türkiyeden giren özellikle Gümülcine"ye giden otobüsteki Türk vatandaşlarımız tek tek bagaj açıyor ama Yunan firmaları ki; özellikle meşhur zorbidisleri maalesef aranmadan geçiyor.


       Herşeye rağmen biz TÜRKIYEYE gümrük kapısına bayağı bir uzaklıkdan farkedilen uzaklarda dalgalanan TÜRK BAYRAĞI direklerinin altında geciş yapmayı seviyoruz. Türk bayraklarının İstanbul"un hertepesine yerleştirilmesi fikrine de hayranım, çünkü çocuklarımın Türkiye"ye girerken anneeeeeeeeee Türk bayrağı gözüktü, demekki Türkiyedeyiz oley yaşasın sesini duymak çok güzel.


        Sevgiyle sağlıcakla kalın, gittiğiniz her tatil beldesine yüreğinizdeki sevgiyi önce valizinize koymanız dileğiyle.
          

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
6 Yorum