Atila ALTUNTAŞ

Atila ALTUNTAŞ

İsveç Basınında ''PKK'' iki yüzlülüğü

Türkiye şehitlerine ağlarken, bir kısım yabancı basın ısrarla terör örgütü PKK'ya 'özgürlük savaşçısı' ya da 'Gerilla' demeye devam ediyor.

Avrupa medyasındaki genel eğilimin akışına aykırı davranmayan İsveç basını da, PKK'dan 'Kürt isyancılar veya  Gerilla’’ diye bahsediyor. İsveç hükümeti tüm Avrupa’da olduğu gibi PKK’yı terör listesine aldı. PKK’nın tüm faaliyetleri İsveç’te yasak. Ama buna rağmen PKK Yandaşları Stockholm’de yaptıkları yürüyüşlerde, Türkiye başbakanı ve Türk askeri alehine hakarete varacak sloganlar atıp gösteri yaparken maalesef polis sadece seyrediyor. (Burada şunuda belirtmek isterimki, İsveç’te yaşayan bazı aydın dostlarımız, İsveç Türk İşçi Dernekleri Federasyonunun, geçen ay Stockholm’de yapılan, ’’Terörü Kınama’’ mitinginde haddi aşıldığını ve halklar arasında kin nefret tohumları ekilen sloganlar atıldığı gerekçesiyle, bir kınama manifestosu yayınlayarak, Federasyonu eleştirildi. Aydın dostlarım bu kınama manifestosunu hazırlarken, PKK Yandaşlarınında Türkiye, Türk askeri ve halkın yüzde 50 oyunu almış başbakan hakkında hakarete varan sloganlar atarken bunlarıda görmemezlikten gelmeleri tarafsızlıklarına hiç yakışmadı.)

Türk basını ve Türk devleti, hiç bir zaman İspanya’yı kana bulayan ETA, İngiltere’de onlarca insanı öldüren IRA ve dünya’nın bir çok yerinde bombalama yapan El –Kaide örgütüne ’’Gerilla, Özgürlük savaşçıları’’ demedi. Her zaman her platformda terör örgütü ve teröristler’’ diye bahsetti.

Hakkari Çukurca'daki PKK saldırısı İsveç  basınında geniş yer buldu. Maalesef İsveç basınıda bilmeyerek yada kasti olarak Kürt halkı ile PKK arasındaki farkı göremiyor. İsveç yayınlarının çoğunluğunda PKK ile Kürt vatandaşlarımızı aynı kefeye koyuyor, buda Kürt kardeşlerimizi üzüyor. AB gibi bir kurum bu örgütü terör örgütü olarak ilan ettiyse, bunun gerekçeleri vardır ve bunun arkasında durulmalıdır. Aksi takdirde inandırıcılıklarını kaybederler…

 

 

  

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum