İyi ki varsın Allah´ım

Üzme canını O (c.c.) biliyor seni. Yakma yüreğini, O biliyor seni. Çabaladın mı… Uğraştın mı… Olmadı mı? Bırak üzülme. Allah c.c., senin ne kadar uğraştığını çok iyi biliyor.  Akıttın mı gözyaşlarını gizlice geceleri, feryatlarını duyan olmadı mı? Üzülme… O (c.c.) duyuyor, görüyor seni. Çünkü O biliyor. Hayallerin yıkılmış, umudun kalmamış ve kendi kendine neden böyle diye soruyorsan bil ki, O (c.c.) cevabını biliyor. Huzursuzluğun ardından içinde bir huzur hissettiğinde bil ki, O (c.c.) sana fısıldıyor.

Kim kimin hakkını yiyorsa bil ki, O görüyor. Ve biliyor. Yalnız hissettiğinde kendini bil ki, O (c.c.) seni huzuruna günde beş defa davet ediyor ve yalnızlığını gideriyor. Seni ummanlara atmıyor, seni  terketmiyor. Gel diyor! Sâlâh diyor! Huzur burada diyor. Allah (c.c.) buyuruyor:

"Yemin olsun ki insanı biz yarattık.Nefsinin ona neler fısıldadığını da biz biliriz. Biz ona şah damarından daha yakınız." (Kaf Suresi, 16)

Gördün mü… okudun mu… hissettin mi?. O sana çok yakın. Üzülme. Dayan. Sabret. Şâh damarından daha yakın O sana. Bunu kavramaya çalış. Bu yakınlığı hisset. Ona olan yakınlığını arttır. Yaklaş. Beri gel beri. Ondan iste. Sadece aklından geçirmende yeterli. O bilir seni, senin istediklerini. Ve yüreğindeki tüm istekleri. Ve dahasını.

Ben demiyorum âyet-î kerime diyor, şöyle ki:

Kullarım Beni sana soracak olursa, muhakkak ki Ben (onlara) pek yakınım. Bana dua ettiği zaman dua edenin duasına cevap veririm. Öyleyse, onlar da Benim çağrıma cevap versinler ve Bana iman etsinler. Umulur ki irşad (doğru yolu bulmuş) olurlar. (Bakara Suresi, 186)

İman et. Sonra da dua et. Bir insan, ihtiyaç içinde Yüce Rabbimiz'den bir dilekte bulunduğu zaman, Allah (c.c.) mutlaka onun duasını işitir. Onun isteğini, ihtiyacını en iyi takdir eden, onun içinde bulunduğu durumu en iyi bilen Allah (c.c.)'tır. Allah (c.c.)'a dayanıp güvenen bir insan, Allah (c.c.)'ın yüce kadrini takdir edebilmiş, O'nun üstünlüğünü görebilmiş, sevilmeye ve Kendisi'nden korkulmaya en layık olan Varlık'ın Allah (c.c.) olduğunu anlayabilmiştir.

Kimsesizlerin kimsesi ve çaresizlerin çaresi Sensin. Derman isteyenlerin dermanı. Yoksulların sahibi ve benim sevgilim Sensin.

Ey Yüceler yücesi Allah´ım, iyiki varsın. Sensizliğin ne demek olduğunu birkez daha anladım. Sensizlik; ölüm. Sen olunca hayat var ebediyyet var.

İyi ki varsın Allah´ım.

İyi ki…

Muhabbetle Efendim!

 

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
4 Yorum