Ahmet Müfit KUTLU

Ahmet Müfit KUTLU

Kadına şiddet var ..

B.

 

KADINA ŞİDDET VAR DA ERKEĞE YOK MU ?

 

Erkek ve kadın bir elmanın iki yarısı gibidir . Yüce Yaratıcı her iki cinsi de birbirlerini tamamlamaları için yaratmıştır . Bu nedenledir ki evlenme tavsiye edilmiştir . Neslin devamı , toplumun düzeni ve insanların maddi manevi doygunlukları için evlilik sığınılacak en güzel liman ve yaşanacak en güzel dünyadır .

İnsanlığa mutluluk getiren dinin tebliğcisi o güzel insan evlenmek isteyenlere en etkili reçeteyi yazmıştır . İnsanı evliliğe götüren sebeplerin başında "yalnızlık, bakımsızlık , kadınsızlık-erkeksizlik " vardır . Evlenmeden önce aranan nitelikler ise güzellik, zenginlik,asalet (soy) ve inanç durumu (din) gelir .

İnsanlığa en güzel yaşam biçimini öğreten o yüce Elçi (selam olsun) "Siz dindar olanı tercih ediniz " buyurmuştur. Çünkü gerçek dindar kişide "Allah korkusu,sabır, şükür ve itaat etme " gibi güzel huylar bulunur .

Güzellik, asalet ve zenginliğin önünde bu güzel ahlak yani adına din dediğimiz yaşama şekli olunca kurulacak olan yuvanın deprem sigortası daha baştan yapılmış sayılır .

Gelelim son günlerde kamuoyunda fazla irdelenen bir konuya ; "kadına şiddet" meselesi ...

Kadını dövülmesi sadece yurdumuzda değil dünya genelinde yaşanan acı bir gerçektir . Ama biz bu konuya kendi penceremizden bakacak olursak bu şiddetin temelinde eğitimsizliğin yanı sıra ekonomik faktörlerin de ön planda geldiğini görürüz.

Artan ihtiyaçlar ve bu ihtiyaçlara yetmeyen bütçeler .. Doyumsuzluk,şükürsüzlük , sabırsızlık ve daha bir sürü şey evlerdeki huzurun bozulmasındaki en büyük etkendir . Ekonomide bir kural vardır "İhtiyaçlar tatmin edildikçe şiddetini artırır "

İhtiyaçları arka arkaya sıralayan kadının dili uzamaya başlayınca erkeğin psikolojisi bozulur. Ayın sonunu getiremez , kadına laf yetiştiremez ve o zaman "dili uzayan" bir kadın karşısında "eli uzayan" bir erkek ortaya çıkar.

Evinin ekonomik sorumluluğunu taşıyan bir adamın iflas psikolojini bir düşünün . Bir erkeğe kadının fiziksel gücü yetmediği için genelde erkeğin yüzü, gözü şişmez ama patlamaya hazır fünyesi çekilmiş bir bombaya dönen erkek, en küçük bir gerilimde patlar .

Ortaya çıkan manzara " yüzü gözü kanamış,hırpalanmış bir kadın , ağlayan çocuklar ve suç işlemiş acınacak,cahil bir babanın perişanlığı "

Hocalarımız bize savaşı , her türlü diplomatik ilişkinin aciz kalması ,başka bir seçenek kalmaması sonucu oraya çıkan bir zorunluluk olarak öğretmişlerdi .

Siyaset , dikkatle indirilmesi gereken un çuvalına benzer . Bu çuvalı kadın ve erkek birlikte dikkat,sevgi ve sabır ile indirirler . Eğer itina edilmez de çuval patlarsa kadında surat, erkekte şefkat ve merhamet bırakmaz .

Bu çatışmalarda her iki tarafın da belli oranlarda kusuru vardır.Şiddet, iki ucu keskin bıçak gibidir.Yalnız kadını değil erkeği de yaralar .

Ve yuvayı parçalar.

 

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum