KASILMAYA GEREK VAR MI?

Türk Milli Takımını Avrupa ve Dünya Şampiyonasına taşıyan sadece üç teknik direktör var. Şenol Güneş, Fatih Terim ve Mustafa Denizli. Milli takımımızın elde ettiği bu başarıları ne yazıkki milletçe bir türlü birlikte doyasıya yaşayamadık. Ya medya antrenörlere hiçbir yerde olmayacak şekilde yüklendi, ya da antrenörlerimiz her başarıdan sonra medyayı fırçalama yarışına girdiler.

 

Artık hemen herkesin hemfikir olduğu bir gerçek var ki; Fatih Terim takıntıları olan birisi. Ancak bir o kadar da şanslı. Son iki maçta harika oynayan ARDA"nin ilk maçta oynatılmaması, uğruna Hakan Şükür, Fatih Tekke ve Yıldıray"ı elediği Mevlüt ve Kazım"ın berbat performansları ve yokları oynayan Emre"de ısrar edilmesini gelen başarıya rağmen bu halk sorgulamayacak mı?

 

Benim asıl anlamadığım yılların tecrübesi Fatih Terim"in fırsatı ele geçirdiğinde herşeyi yampaya hazır çocuklar gibi gelen her kısmi başarıdan sonra kasım kasım kasılması ve listesindekilere veryansın etmesi. Bana kaılrsa futbol federasyonu çok acele Fatih Terim ve bundan sonra gelecek görevlilere bir psikolog bulmalı, ki her başarıdan sonra kimsenin kimseyi kırmadan dökmeden sevincimizi yaşayabilelim.

 

Şampiyonanın en güçlü takımlarından ve bugüne kadar hiç yenemediğimiz Çek Cumhuriyetini yenen milli takımımız, pekala Hırvatistan"ı da yenebilir. Heleki Çek maçının son 20 dakikası gibi oynayabilirlerse.

 

Umarım sinyor Terim başarılı kadroyu fazla bozmaz ve Hırvatistan"ı da kolayca geçerek yarı finalde PORTAKALLARA rakip oluruz.

 

Sinyor Terim"e bir diğer tavsiyem de İsviçre adına turnuvada üç gole imza atan Murat Yakın ve diğer ülkeler adına oynayan Türk yetenekleri maalesef  kaçırıldı. Bari bundan sonra erken davranılsında bu değerler milli takımımıza kazandırılsın.

 

Bir diğer hususta Şenol Güneş zamanında bırakın kırmızı kart görmeyi sarı kartı bile az gören millilerimiz Fatih Terimle agresiflikte yine doruğa çıktılar. Volkan gibi tecrübeli bir kalecinin yaptığı hareketi sorgulayacak bir babayiğit çıkmayacak mı acaba? Önerdiğim psikolog futbolcularımıza da lazım anlaşılan. Birileri Terim ve futbolcularına sporun sonuçta bir seyir zevki olduğunu ve vandalizme yer olmadığını anlatmalı bence.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.