Kaybedeni Olmayan Yarışma

Sağlık, gençlik, zenginlik, mutluluk ve boş vakit gibi hayatımızı güzelleştiren nimetlerle içiçeyiz. Bunların kıymeti elden gidince anlaşılıyor. Nimete şükür gerekir. Ne kadar yapabiliyoruz? Hep feryat etsek, sıkıntılarımızı gündeme getirsek de genellikle sıkıntısız ve rahat dönemlerimiz daha fazla olmuştur.

Hayatımızda fırsat ve imkanlarla karşılaşırız. Bunların bazısı maddi, bazısı ise manevidir. Değerlendirip değerlendirmemek bize kalmış. İşte aile bireylerimizle değerlendirebileceğimiz yepyeni manevi bir fırsat.

Meal Yarışması.

Çoğumuz Kur'an-ı Kerim'i hatmettiğimiz halde,mealini baştan sona kadar okumamışızdır. Allah ü Teala yüce kitabında nelerden bahsediyor detaylıca biliyor muyuz?

Kur'an-ı Kerim'i anlatmak için birçok kitap yazılmış, vaaz ve sohbetler edilmiş, çeşitli yarışmalar yapılmıştır. İnsanlık Kur'an ile aydınlanmıştır.

Geçen sene yapılan ve  Ufka Yolculuk Kültür yarışmalarının birincisi olan İlmihal Yarışması'na vatandaşımızın ilgisi yoğun oldu. Bu güzel yarışmayı şimdi Kur'an-ı Kerim Meali Bilgi Yarışması takip ediyor.

Müracaatları 31 Ocak  2014'te bitecek olan yarışmanın sınavı 9 Mart 2014'te olacak. Herkesin kazançlı çıkacağı, 7'den 177'ye bütün vatandaşlarımızın katılacağı yarışmaya müracaat etmekte acele edelim.

Yarışmanın tanıtımları çok hoş. Hediyeler de çok güzel. Yarışma ile ilgili kategori ve konular tesbit edilip online meal dersleri de hazırlanmış.

Bundan iyisi can sağlığı mı demek lazım, yoksa Şam'da kaysı mı? Lafın gelişi böyle. Yoksa ne eski Şam var, ne de kaysı.

Haydi Kur'an-ı Kerim Bilgi Yarışması'na demek en iyisi.

Yarışmaya kayıt olmak, yarışma konusunda bilgi almak isteyen kardeşlerimiz, www.ufkayolculuk.com internet adresine müracaat edebilirler. Ülkemiz genelinde beş kategoride yarışacak olan kıymetli katılımcılar, istedikleri bir mealden yarışmaya hazırlanabilirler.

Siz kıymetli okuyucularımı ve yakınlarını, bu güzel faaliyete katılmaya davet eder, yarışmanın her kademesinde emeği geçen başta Zinde Gençlik Spor ve İzcilik Kulübü ile Kur'an'ın Anlamıyla Buluşmak Platformu olmak üzere Türkiye'nin her yerindeki gençlik kulübü ve derneklere, özellikle de değerli katılımcılara çok teşekkür ederim.

Her iki cihanda Kur'an yoldaşınız olsun. Günleriniz bereketle dolsun.

 

Ahmet Semih TORUN-Habername

asemihtorun@gmail.com

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum