KENTSEL DÖNÜŞÜMDE ....

Ülkemiz yapı ve binaların yenilenmesi konusunda en verimli çağını yaşıyor. Tüm bu gelişmeler ülkemizin çehresini güzelleşitirirken hiç de bilmediğiniz ayrıntılar nedeniyle elinizdeki evler yıkılabilir uzun süreçler alan kötü bir zaman içine sürüklenebilirsiniz !

Nasıl mı

Kentsel dönüşüm yerleri belediyenin imar kapsamında olan belli bir yılı aşmış kentleşmenin bozuk oldugu noktalar için ülkemiz gündeminde iken; hiç ummadıgınız anda evleriniz elinizden alınabilir. Özellikle kredi kullanılarak alınan dairelerin sahipleri bu işi diğer maliklere hissettirmeden elini taşın altına dahi koymadan kendi lehlerinde bu sürei legal olarak sonuçlandırırlar. Sonrasında ağlamamak yılların birikimi evlerinizin elinizden gitmemesi için her yönüyle dikkatli olma zamanıdır.

Adana Çukurova da kredi kullanarak daire alan Z.K. 10 yıl vade ile aldığı dairenin borcunu ödemekte zorlanınca legal yoldan bu sorunu nasıl hallederimin derdine düşer. Çevresinde sevenler ordusu oluşturup binalarınız hasarlı gelin size teklifim ar gelin yeni evini olması için mütahitlerle görüşelim ama benim çok zamanım yok zira aldıgım dairede apartana yönetici oldum asistanım S.A. bey ve eşi H.A. hanım size her konuda destek verecekler benimle görüşmenize gerek yok bu arada bu iyiliğimi de unutmayın der. herkes kötü birşey yok evlerimiz güzelleşecek diyerek imzalar vermeye başlarlar. Her verilen imza ile gücüne güç katan yolunda emin adımlarla ilerleyen Z.K. aslında kendisinin yönlendiriği ama asla elini taşın altına koymadığı 2 blok 30 daire ve işyerleri gibi bir yükü ilk kez omuzlayacak işinin ehli olmayan adına mütahit denen kişilerin ilk deneme alanı olacak araziyi perde arkasında durarak sunmuş olacak.   herkes evlerimiz güzelleşeek yenileneek hayali kurarken Z.K. hasar raporu peşine düşecek işte tam da burada zorlamalar mafya tarzı tehditle başlayacak. Ama zavallı malik sahıplerı hala uyanmayacak. İşte tam bu sırada gönül bağı olan S.S. isimli maliklerden birisi hemen devreye girip Z.K yı korumaya alacak. Zira artık Z. K. aralarındaki durumu topluma söylemekle tehdıt etmektedır.            

Bu arada bu yazdıklarımdan romandan alıntı değil Z.K. denen şahsın ve S.S. isimli şahsın baştan beri planını anlatıp bu sonuca kadar getiremeyeceklerini düşünen ne yazık ki oyun ilerlediği için vicdanı rahatsız olan bir kişinin ifadesidir. 

Amaç hasar raporu almak ve bunca kişinin vebalini almak olunca da onun da kendince açıklamasını yapan Z.K. ben ilgilenmiyorum sadece önerimdi siz bu işin peşindesiniz vebal size aittir söylemleriyle sona adım adım yaklaşmaktadır. 

evet okurlarım ; Z.K. nın buradan çıkarı yogunluk olmayan yere buyuk mutahıtlerın girmeyececegını bilerek kucuk mütahitlerle asistan tutarak başladığı bu entrikadan amacı hasar raporu alarak almış olduğu evin kredi faiz oranını %50 düşürmek suretiyle farklı bir muhitten yarısını devletin ödeyeceğini uygun fiyata ev almaktır.

Hasar raporunu eline alacak olan Z.K. kendi bankasıyla birlikte üç bankayı gezecek faiz oranı için üç banka kabul etmeyecek ve Çevre ve Şehircilik Bakanlığı na müracaat ederek yarısını bakanlıgın ustlenmesi ile yeni evi için %50 faiz oranıyla cekecegı yenı kredi ile ev sahibi olacak. Bu durumda da yogunluk uymayan hiçbir buyuk mutahıhıtin bu aşamada girmediği yere 2 ay içinde alınan rapora istşinaden yıkım ekibi gelecek yıkım gercekleşecek. Malikler evlerinden olurken kadın aldıgı raporla işini halledecek. Gercekten kadının bu düşüncesi dille getirilmez ise kadın sucsuz malikler evlerinin degışmesını kendılerı ıstedıler olacaklar...

Bu da ne demek hiçbir şey göründüğü gibi değildir.

Nitelikli dolandırıcılığa giren bu durum legal yoldan yapılacağı için ortada suc ve suclu da olmayacaktır. 

Ta ki benim bu yazım yazılana kadar... kurnazlıgın geldıgı son noktadır bu... 

bu yazım ne olarak alınırsa alınsın ..

dünya savaş halinde iken yersiz yurtsuz evsiz kalan binlerce can varken kurnazlıkla evleri alınmak istenen ve bu ii legal olarak tasarlayan Z.K. nın tasarladıgı ama elini ateşe tutmadıgı sonuca ulaşmayı beklediği bu içler acısı durumu  sayın Cumhurbaşkanımızın dikkatine sunuyorum...

Sonuca ulaşmaya çalışılan bir durumda kişilerin evlerinin yıkılacakları bir durum ortada iken sessiz kalmak istemedim.. 

             

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.