KİMİN AHI TUTTU

Milli Takım Teknik direktörü kim olursa olsun mutlaka eleştirilmiştir. 32 yıldır takip ettiğim milli takımımızda en büyük başarıyı elde eden Şenol Güneş bile yerden yere vurulmadı mı? Mustafa Denizli"ye amigo Ali Samiyen standında Zidane"nin meşhur kafasından daha müthişini atmadı mı? Ersun Yanal takım ikinci sırada ve şansı devam ederken şutlanmadı mı? Coşkun Özarı, Sep Piontek, Fethi Demircan, Tınaz Tırpan, Özkan Sümer hepsı kıyası eleştirilmediler mi?Acaba bir daha dünya üçüncülüğünü görebilir miyiz? Yoksa ben mi çok karamsarım.

 

Lafı milli takım teknik direktörü imparator! Terim"e getireceğim. Evet Fatih Terim Türkiyede ilkleri yaşamış birisidir. İlk kez milli takımımızı Avrupa şampiyonasına taşımış ama hiç gol atamadan SIFIR puanla dönmüşüz. Alpay"ın aldığı centilmenlik ödülü yanımızda kar kalmıştır.

 

Akabinde Galatasaray"ı tam 4 yıl üst üste şampiyon yaparak rekor kırmış ve sonunda UEFA kupasını da alarak zirveye çıkmıştır. Ancak o tarihten sonra deyim yerindeyse maalesef dibe vurmuştur.


Çok zayıf bir grupta zorlanarak Avrupa şampiyonasına katılmayı elde ettikten sonra çok iddialı laflar ederek bütün milleti şampiyon olmaya umutlandırmıştı.

 

Biz de bu umut ve heyecanla Portekizle yapılan açılış maçını izledik. Sonuç tam bir hüsran oldu. Kalabalık arkadaş grubuyla izlediğimiz maçtan sonra “Fatih Terim"de adaşı Fatih Tekke, Hakan Şükür, Mehmet Yıldız; Yıldıray ve diğer birçok şu anda takımda olması gereken furbolcuların ahı var, bu yüzden milli takımımız başarılı olamaz dedim”

 

Artık şurası kesinki Fatih terim TAKINTILARI olan birisi. Bu takıntılarından sebep olan ne yazıkki milli takımıza oluyor. Aysun Kayacı"ya nazire yaparcasına söyliyelimki dağdaki çobanında çok iyi bildiği gibi bu takımda Fatih Tekke ve Hakan Şüküre MUTLAK ihtiyaç vardı. Çok güvendiği Mevlüt, Semih ve Tuncay"ı gördük.

 

Allah aşkına forvet elemanı olmayan, tescilli golcüsü olmayan bir takım maç kazanabilir, hem de telafisi olmayan bu tür turnuvalarda şampiyon olabilir mi?

 

Sinyor Terim işittiğimize göre İsviçre maçında değişiklikler yapacakmış. Umarım ligin sonuna doğru en iyi formu tutan Arda, Rusya liginde fırtınalar estiren Gökdeniz ve Yunanistan"da gollerini takır takır sırlaayan Tümer"den bu sefer istifade eder de hem bizleri hem de İsviçrelileri mahcup eder.

 

Aksi halde sayın Terim valizini alıp istediği ligde çalışmaya gidebilir. Nasıl olsa Türkiye liginde bir daha asla çalışmayacağını beyan etmişti. Tabi sözünden dönmezse.

 

Çarşamba günü milli takımımıza İsviçre larşısında başarılar diliyoruz.

 

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.