Adnan Zeki BIYIK

Adnan Zeki BIYIK

"Kızları Okutmayın!" Saçmalığı

       Size göre bazı olumsuz örnekler var diye İlk emri OKU olan bir kitabın emri ilim kadın erkek herkese farzdır hadisi bir saatlik ilimle iştigal etmek 30 yıllık nafile ibadetten üstündür diye bir Hz. Muhammed s.a.v sözü orada ola ola.. 

İslam dininde en fazla cehalet yerilmişken cahil toplumların bilgili toplumlara kıyasla sersefil olduklarını naklen izleyebilmekte iken ümmetin en okumuş bilgili şahıslarının başında gelip tüm sahabeye hocalık yapan Hz Aişe tüm hanımefendilere numune-i imtisal olurken.... Kızların okutulmaması gerektiğini savunmak çok büyük bir hatadır.

Diğer taraftan okumuş olmak ille de kamuda çalışmayı gerektirmiyor çalışan çalışır...Bana göre çalışması da lazımdır..Eğer çalışmıyorsa bilgili bir kadının çocuklarını eğitimli yetiştirmesi bizi neden rahatsız ediyor...

Doğuda Müftülük yaptığım bir yerde hacı babaya dedim ki Hacı baba bak kızın çalışkan kızını okut başta sana çocuklarına şehrine ve ülkesine hizmet eden bir evlat olsun bu çok sevaptır dedim. Hacı bana kız çoçuğu okuyup ne yapacak oğlanlar okuyorsa okusun dedi. Aynı hacı babanın bir gün yine eşi rahatsızlanmıştı. o gün sağlık ocağında erkek doktor nöbetçi olduğu için karısını o doktora muayene ettirmedi eşi ağrısıyla sancısıyla ertesi günü bekledi ertesi gün bayan doktor karısını tedavi etti.

 

Hacı Efendiye şaka yollu takıldım. Peki hacı dedim eşini tedavi ettirmek için kadın doktor aradın...O KADIN DOKTORUN BABASI da senin gibi düşünüp kızını okutup taaa Doğunun ücra yerine göndermeseydi sen hanımı kime muayene ettirecektin Dedim....

Hacı: kem küm...ham hum şaralop vaziyetleri

Netice-i kelam toplumda local manâda benim param var diyerek evlilik kurumuna muvafık düşmeyen davranışlarda bulunanlar varsa ki vardırbunun tersi de var... bu yanlışları eleştirirsin... Ama bu yanlışlar var diye koca bir milletin kız çocuklarını cehalete teşvik etmenin dinle imanla tarihle kalkınan toplumların refahıyla uzaktan yakından ilgisi olamaz.

İslam tarihinin ilk hemşiresi eğitimli bir kadın olan Rufeyde Kadın Bedir Savaşında erkek mücahidlerin yarasını sarmıştır.

Hz Peygamber bu görevi neden keçi sağan filanca hatuna değil de işi bilen eğitimli bu konulara merak edip kendini yetiştiren Rufeyde Hatuna işi tevdi etmiştir.

Not: Keçi sağan kadın örneği ehliyet-liyakat anlamında verilmiştir tahfif ve tezyif amacı yoktur...Örneğin ben şu kadar okullar okudum keçi sağmayı bilmem...Herkes ehil olduğu eğitimli olduğu işi yapmalıdır...Bunun da bazı iş alanları hariç kadını erkeği yoktur....

 

Yüce Allah bizi bir kadın ve bir erkek olmak üzere eşit yaratmıştır....Bugün Nasada Harvardda Sorbonda Cambrigeda Dünyanın dört bir yanında büyük başarılara imza atıp nobel ödülleri alıp yüzümüzü ağartan erkek bilim insanlarımız olduğu gibi kadınlarımız da vardır....Dünyada ikincisi olmayan dünyanın en büyük Sümeroloğu Prof Muazzez İlmiye ÇIĞ ile gurur duyuyoruz Yine Harvard Üniversitesinde öğretim üyesi olan Dünyanın en önemli Türkologlarından Prof Gönül TEKİN Hanımefendiyle gurur duyuyoruz

Ülkemizde ilk defa kordon kanı kök hücrelerinin insan kullanımına girmesi ve ilk kordon kanı naklinin gerçekleşmesini sağlayan Meral Beksaç ayrıca ilk ve tek Uluslararası Akredite Akraba Dışı Kordon Kanı Bankasını da kuran son dönemde kalıntı hastalık ölçümünün tedavide gereği konusunda ülkemizde öncü rolü oynayarak bu alandaki çalışması ile 2017de New Yorktaki Lenfoma Miyeloma Kongresinde En Başarılı Temel Bilim Araştırması Ödülüne layık görülen Prof Meral Beksaç ile gurur duyuyoruz.

Prof Aziz SANCARın ülkemize toplumumuza yaşattığı gururu muhtelif saiklerle kadınlarımızın yaşatmasına izin vermemek bu ülkeyi engizisyon zamanlarına irca etmekten öte gitmeyecektir....

Dünya yuvarlaktır azizim sen düz desen de dünya yuvarlaktır....Çünkü mal meydandadır...Birileri geceyi yaşarken birileri gündüzü birileri kışı yaşarken birileri yazı yaşıyor...

Dünya sabit durmuyor hem kendi etrafında hem Güneş etrafında dönüyor...O halde sen de oku okut hareket et bu kadar hareketin olduğu yerde düşmemen için okuman ve hareketli olman gerek azizim.

Ne demiş Einstein:

Life is like a bicycle. You need to move stay in balance

Yaşam bir bisiklet gibidir. Dengede kalmak için hareket etmen gerek

İşte bu hareket okumak üretmektir azizim. Bunun da kadını erkeği olmaz...Tahteravalliyi hatırla...bir taraf okutur bir tarafı techil edersen yani cahilleştirirsen o tahterevalli dengede durmaz çöker azizim çöker.

----------------------

Adnan Zeki BIYIK

Çorum Müftü Yardımcısı

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
4 Yorum