Adnan Zeki BIYIK

Adnan Zeki BIYIK

Kurbancı Marketler ve Kafa Şişiren Müzikleri

“Diyanet İşleri Başkanlı başta olmak üzere birçok vakıf vesair kurum ve kuruluşlar Kurbanı vekâletle kesip bu hizmeti verebiliyorsa marketler de aynı hizmeti verebilirler. Gerçi adı geçen kurumların ticari amacı yok. Marketler ise ticari kuruluşlardır. Bu durum hükmü değiştirmez…

Biz burada bu bazı marketlerin, ikiyüzlülüğünü ortaya koyacağız. Bunların birçoğu markette mescid talebi olmasına mukabil hiç ilgilenmiyor, ama  işin içinde parasal yönü olan kurban olunca hadiseye  sahiplenme riyakârlığını gösteriyorlar…

Bu riyakâr bazı marketlerin baron patronları alkol satıyorlar, yine bazılarında domuz eti tespitleri yapıldı. Geçtiğimiz ay İstanbul Beylikdüzü’de en büyük marketlerden birinde domuz eti tespiti yapıldı. Ben de bu bilgiyi facebook sayfamdan duyurdum, halkı uyardım.

Diğer bir nokta bu kurbancı  marketlerde personele  namaz kılmak için izin verilmiyor…

Kurbancı bu marketlerden bazıları bazı başı kapalı kızları başı kapalı diye çalıştırmıyor…Halbuki insan hakları açısından tüm insanımız aynı haklara sahip olmalı…

Diyeceksiniz ki Hocam biraz fazla olmadı mı? Hayır olmadı. Bu heriflerin dini hassasiyetini de geçtim milli hassasiyetleri de yok. Uzun zamandır bu konuyu da yazayım istiyordum. Yeri gelmişken belirteyim. Bu bir uçları dışarıda olan bazı marketler devamlı ecnebi müzik çaldırıyorlar. Ecnebi müziklerin de kulağa hoş gelenleri var diyorsunuz. Tabi ki var. Ama slow dediğimiz dinlendirici temposu düşük müzikler verilmiyor.  15 saat devamlı bol dum tıslı rock müziği yayını yapılıyor. Bunun sebebini araştırdım. Ne çıktı biliyor musunuz?

Alışverişe gelen müşterilere bu gürültülü müzik dinletilince beyin ciddi anlamda rahatsız oluyor, halk tabiriyle kafa şişiyor. Dolayısıyla beyin sağlıklı ve rasyonel düşünemiyor, bir nevi uyuşuyor, o zaman müşteri sağlıklı düşünemediği için alacağından fazla ürün alıyor, sepeti dolduruyor. Bu da materyalist dünyanın bir tuzağı olarak benim biricik yurdumda maddi manevi yıkıma sebebiyet veriyor.Aşırı tüketici israfkâr bir toplum oluşturuluyor.

Defalarca farklı marketlerde o gürültü kirliliği oluşturan müzikten başka müzik mesela türkülerimiz çaldırılamaz mı diye müdürlere veya yetkili birilerine gittim, durumu söyledim, verdikleri cevap hep aynıydı, ve çok manidardı.

“Türkü çalamayız, bu ecnebi müzik yayını yukarının yani patronların talimatı”

Sayın Okurlar, türküsünü çalmadıkları, inançlarına hiç hürmet göstermedikleri bu halka kurban hizmeti veren bu çooook Müslüman baronlardan gidin kurban hizmeti alın!!!!!!

Allah size akıl, iz’an ve milli şuur ihsan eylesin.

Bu arada yılda bir kez et görebilen yüzbinlerce garibin hanelerine kurban etleri ile sevinç  getirmeyi unutmayın…

Kurban Bayramınız Mübarek olsun.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
3 Yorum