Nigar ALMANGIZI

Nigar ALMANGIZI

Kürt Sorunu çözülüyor mu?


Türkiye günlerdir Kürt sorununu çözmeye çalışıyor... Anlaşılan o ki, Ak Parti (AKP) bu sorunu çözmüş gibi.. Ama bu konu Ak Parti (AKP)’nin öyle hesapladığı gibi kolay olmayacak...

Kürtlere verilen yahut verilecek olan haklar ve özgürlükler ne kadar çok verilirse verilsin biraz daha, biraz daha diye diye hep fazlası istenecektir. Aslına bakarsak bu sorun bir Kürt sorunu değil Avrupa ve Amerikanın istediği bir plandır... Onlar isteyecek Türkiye verecek... Bu şekilde olması istenmektedir ve şu anki gidişat ta bu şekildedir.

1924 yıllarında Erivanda 1970 yıllarında Karabağda biz bunları yaşadık. Biz Ermenilere hak tanıdıkça onlar bizden daha fazlasını istediler... (iyi ve namuslu Kürtleri tenzih ederim, Ermeni’lere benzeyen Kürtler ayrılma, bölünme isteyenlerdir) İlk zamanlarda acıma ve merhametle yaklaştığımız Ermeni milleti ana baba yurdumuzda söz hakkı olunca yüzyıllardan beri Türk toprakları olan yerde Ermenistan devletini kurdular. Karabağ’da yaşananlarla Türkiye’de yaşananlar büyük bir benzerlik göstermektedir. Biz bu Ermenilere ne verdiysek hep bir fazlasını istediler. Gazete verdik, televizyon dediler. Okul açtık üniversite dediler...Biz ne verdiysek çok daha fazlasıyla ödedik.

Nasıl ödedik? 20 yıl içinde bizden önce Karabağı istediler. Olmaz dediğimizde savaştılar silahları nerden aldıklarını bulduklarını bile anlamadan gördük ki bizden aldıkları her hakla silah alınmakta... Avrupa ve Rusya destekli bir durumda şu günlere geldik! Sonuç itibariyle: bu mesele yüzünden %20 toprağımız elimizden gitti, bu konuyu fazla uzatmaya da gerek yok ne demek istediğim anlaşılmıştır umarım.

Geçelim diğer konuya... Bütün dünya bilir ki, İran’daki nufusun 35 milyonu Türktür... Bu insanların bırakın okullarını dışarıda bile kendi dilleri ile konuşmaya kanuni hakları bile yoktur. Yıllardır bu insanlar hakları hukukları için bu mücadeleyi yapıyorlar daha bir arpa boyu yol gidemediler.

Bu hakları alamadıkları gibi, en basitinden; Türkler kendi düğünlerinde bile kendi müziklerini  çalıp eğlenememektedirler.

 Bu konuyu dünyada bilmeyen devlet yok gibidir. Her zaman hak hukuk diyen Avrupa ve Amerika bu konuda niçin tepkisiz ve duyarsız kalıyor acaba neden? Evet ben biliyorum sebebi nedir? Biliyorum ki, bu millet Türk milletidir o yüzden Avrupanın da Amerikanın da tepkisiz kalışına şaşırmıyorum eğer bu millet bir Ermeni milleti olsaydı şimdiye belki de İran haritadan silinmişti yerle bir olmuştu. Demek ki yukarı da dediklerimde yanılmıyorum. Bu Avrupanın da Amerikanın da tek derdi var; bunu net olarak söylüyorum Türk milletinin zayıf düşürülmesidir.

Çünkü çok iyi biliyorlar ki Türk dünyası zayıf düşürüldüğü zaman İslâm âlemi, yani İslâm dünyası da zayıf düşmüş olacaktır. Bu durumda İslâm dünyasını sömürmeleri daha kolay olacaktır. Türk güçlü olursa biliyorlar ki, bu durumda zalimlikle sömürmeyle uğraşamayacak, İslâm âlemine, Müslüman dünyasına birşey yapamayacaklardır! Biz ne yazık ki bu olayları bildiğimiz gördüğümüz, her gün yaşadığımız halde hálâ Avrupa’nın Amerika’nın ve hatta bunların fahri atası olan İsrail’in müziklerini dinliyor kalkıp bu müziikle dans ediyor eğleniyoruz... Bu neçe milliyetçilik, bu nasıl bir müselmanlık... Yazık ve günah değil mi? Kendimize gelsek iyi olacak. Vakit varken yani... 24/08/2009

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
6 Yorum