Necmi ÇAVUŞOĞLU

Necmi ÇAVUŞOĞLU

Kürt Sorunu Değil, Kürtlerin Sorunu

Bu mesele Kürt sorunu olmaktan çıktı, Kürtlerin kendi aralarında çözmesi gereken bir sorun haline dönüştü. Çünkü Kürtler adına kendini söz sahibi kabul ettirmeye çalışan örgüt ve örgütün siyasi kolu gibi hareket eden DTP, Kürt halkı için yapılan güzel şeyleri görmek istemiyor, izlediği yolu zerre kadar değiştirmiyor, ne istediğini de söylemiyor!

 

Bu nedenle,

Bu konuya sağduyu sahibi Kürtler el atmalıdır. Çünkü sokak hareketleri toplumun tamamını huzursuz etmenin yanında, Kürt imajına da ciddi şekilde zarar veriyor.

 

Şiddete karşı olan Kürtler, terör örgütü ile bağı olan bir partinin, kendilerini temsil etmediğini yüksek sesle dillendirmeli, meydanı onlara bırakmamalı, şiddet ile arasına mesafe koyamayanları dışlamalıdır.

 

Koca Kürt halkının, PKK’nın çizgisinde olduğu söylenebilir mi?

 

Ne yaparsa yapsın, aman DTP’yi kapatmayın, her şeye rağmen Kürtler adına muhatap alınacak bir DTP var görüşü doğru değildir.

 

Güneydoğu Anadolu bölgemizden ve Türkiye’mizin diğer bölgelerinden seçilerek meclise girmiş, sayıları DTP’nin milletvekili sayısının birkaç katı kadar olan Kürt kökenli milletvekili var.

 

Diğer partilerde bulunan bu milletvekilleri ne güne duruyor?

 

Milletin vekili biziz, Kürt halkının temsilcisi biziz ve biz buradayız. Şiddeti benimseyenler Kürtleri temsil edemez demeliler. Aynı şekilde Kürt toplum önderleri de, halkı, terör örgütünün oyunlarına alet olmamaları hususunda ikna etmeye çalışmalılar.

 

Mersinde, şiddet gösterilerine tepki gösteren Kürt vatandaşlarından biri, “eğer Kürtlük buysa ben Kürt değilim” diyordu. Bu sade vatandaş örneğinde ki gibi, DTP ye oy vermemiş hatta oy verdiği halde şiddetin yol olmadığına inanan Kürtlerin seslerini yükseltmesi ve diğerlerine dur demesi gerekir.

 

Televizyonlar, millette endişeye sebep olan yayınlarına son vermeli.

 

Ne oluyorsunuz?

 

Sakin olun!

 

Birkaç çocuğun attığı taşla, yaktığı lastikle, fırlattığı havayi fişekle koca ülke sarsılır mı? Türkiye’nin gücünü bu kadar basite almanın âlemi yok! Güçlü Türkiye’nin vatandaşlarına karamsarlık yakışmıyor.

 

Tekraren, bu hususta Televizyonlara çok büyük görev düşüyor. DTP kapandı. Acaba Diyarbakır halkı nasıl tepki verir diye canlı yayın araçlarını Diyarbakır meydanına konuşlandırmak! Meydanı hala doldurmadınız, bunca saat boşuna mı bekliyoruz, gelin şovunuzu yapın der gibi! Boş meydan görüntüsünü sürekli ekranda tutmak doğru mudur?

 

Gördüğüm kadarıyla Devlet yapılan onca yanlışa rağmen şefkat kollarını 180 derecelik açı ile açmış, Kürt vatandaşlarını kucaklamaya çalışıyor. Muhatapları bunun kıymetini bilmeli, kendilerini devletin şefkatli kollarına bırakmalı!

 

Tek çıkar yol bu!

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum