KUZEY KORE'DEN GERİ, ABD'DEN İLERİYİZ!

         Siyaset uğruna, birçok gerçek ters yüz edilebiliyor. Dün Özal’a, (bir dönem Demirel’e) Menderes’e “diktatör! baskıcı!” diyenler şimdi aynı sıfatları Erdoğan için kullanıyorlar.  T.C devletinin, devletin en üst makamında yer alan Cumhur Başkanı Erdoğan’ın, kişisel hak ve özgürlükler, basın özgürlüğü, teşebbüs hürriyeti ile ilgili karnesini iyi anlayabilmek, doğru değerlendirmek, bunları ancak diğer devletlerle ve o devletlerin başkanları ile kıyaslamakla mümkün olur.   Ben de bu yazımda bunu yapacağım. Param ve zamanım imkân vermediği için bu işi başka ülkelerde yaşayan dostlara sorduğum sorularla gerçekleştireceğim. Bu ülkeler ABD, Kuzey Kore, Almanya, Küba ve İngiltere. Hem yazıyı uzatmamak için, hem de görüşler birbirine yakın olduğu için Kuzey Kore ve Küba’daki görüşleri bir tarafta, diğerlerinin görüşlerini de bir tarafta toplayacağım.  

                Kuzey Kore’den dostum Kang Ting Tong! ile Küba’dan Kortez!  :” Erdoğan’la Sizin başkanları değiştirsek razı mısınız? Sorumuza;” Maazallah, Haşa… “ diye yanıt verdiler. “Niye?” deyince de ; “ Bizim halkımız özgürlüklere o kadar alıştı ki Erdoğan gibi baskıcı! Birine katlanamaz. Ülkemizde devletimizin iki Tv kanalı her gün özgürce yayın yapar. Yine aynı şekilde devletimizin çıkardığı iki gazeteden tüm gerçekleri tüm haberleri sansürsüz okuyabiliyoruz. Türkiye de ise Hükümet (dolayısı ile Erdoğan)  Özgür basına sansür uyguluyor! Özgür basın yok ülkenizde! Biz buna katlanamayız…”  (Kuzey Kore’deki özgürlüklerle ilgili bilgiye  “Googel dededen” aynı başlığı yazarak ulaşabilirsiniz.)  

                ABD den arkadaşım George, İngiltere’den Maykıl, Almanya’dan Hans…ise bu teklifimi yani Erdoğan’la kendi ülke yöneticilerini takas etme teklifimi, “hemen, derhal, bu gün, hiç beklemeden…”Diye yanıtladılar. “Niye?” deyince de şu cevapları verdiler: “Sizin ülkedeki özgürlüklere biz asırlar sonra ancak kavuşacağımız düşünüyoruz da ondan. Yahu sizin ülkede Polise taş atmak, Polise karşı gelmek, kamu binalarını, kamu araçlarını, bankaları,  kaldırımları… Yakıp yıkmak olağan bir şey! Biz de bir vatandaş bırakın polise taş atmayı, bırakın polise hakaret etmeyi, polis:” Ellerini kaldır !” dediği anda bunu bir saniye geciktirirsen tahtalıköyü boylarsın. Sizin ülkede polisi, askeri, kadın, çocuk demeyip halkı öldüren, baraj yapılmasın diye yüzlerce aracı, çocuklar okumasın diye okulları yakan , isyan çıkarıp 50 den fazla vatandaşı hunharca katleden, halka yiyecek içecek ev eşyası taşıyan kamyonları yakan, karakollara, askeri birliklere, hatta ambülanslara saldıran, doktor öldüren…  Kanlı bir örgütü, hem yazılı basında hem de görsel basında (tv. Radyo, internet…) övmek serbest.  Bu kadar büyük bir özgürlüğe!!  Bizler ancak asırlar sonra kavuşabiliriz. Dahası Türkiye’de bu kanlı örgüte (pkk’ya) “silah bırakmaz!  Bırakmamalı!” diyen sadece terör örgütü liderleri değil normal gazete yazarları, normal siyasi parti liderleri bile var. Bizim ülkelerimizde yani Fransa, ABD, İngiltere’ de bir terör örgütünü öven, onu haklı bulan bir tane yazı görüş bulamazsınız. Bizim ülkelerimiz özgürlükler konusunda o kadar geri ki!  Bizde Cumhurbaşkanına, başbakana, yöneticilere, muhalefet liderlerine,  toplum önderlerine… Rahatça hakaret edemez, onlarla ilgili kolayca yalan söyleyip iftira atmazsınız. Bizim ülkelerimizde hiç kimse mahkeme tarafından hüküm verilmedikçe “hırsızlıkla, yolsuzlukla, ajanlıkla, vatan hainliği ile katillikle… Suçlanamaz. Aksi durumlarda bunu yapanlar kendilerini kodeste bulur.  Maşallah sizin ülkenizde bu özgürlükler sonuna kadar açık. Bizde, devlet başkanına, kraliçeye, başbakana, muhalefet liderlerine, kamu önderlerine … Hakaret edersen, küfredersen, iftira edersen,  bunu ister basın aracılığı ile yap, istersen twetter, facebook gibi sosyal medyadaki kişisel hesaplarından yap kendini ertesi gün doğru hâkim karşısına çıkarsın…”   Siz de maşallah özgürlükte sınır yok.   

              Bu kadar özgürlüğe bizler (yani hür dünyanın insanları, yani batı )  hiçbir zaman kavuşamayacağımız düşünüyor ve bu özgürlükleri! Ülkesinde gerçekleştiren ERDOĞAN ı bizimkilerle değiştirmeyi hemen kabul ediyoruz!!!

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.