Fatih KAPLANDERE

Fatih KAPLANDERE

''MİLİTARİST'' BAŞKANLIK OUT ''DOĞAL VE VİZYONER'' BAŞKANLIK İN

''MİLİTARİST'' BAŞKANLIK OUT ''DOĞAL VE VİZYONER'' BAŞKANLIK İN

On dört yerde tekrarlanan seçimler önümüzde olan cumhurbaşkanlığı ve genel seçimler için küçük bir göstergedir. Ak parti yine birçok yerde kendi vizyonuna yakın partilerin rakip partilere oy vermesine rağmen seçimi önde bitirmiştir.

 Kim kazanırsa kazansın kazananın kendisine halka hizmet için verilmiş çok güzel bir fırsat ve değerlendirmesi gereken uyarıdan başka bir şey değildir.

Tüm yapılan yorumlar cumhurbaşkanlığı adaylığı için sayın başbakanın durumu ve genel seçimler için ak partinin ve diğerlerinin oy oranının hangi oranda olacağı.

Birde şu sıralar çatı adaylığı meselesi üzerine yapılan ve çatı parti hangi partiymiş tarzında yapılan yorumlar ve arayışlar.

Görünen tek gerçek Ak partinin Türkiye’nin çatı partisi olduğu ve diğer partilerin tamamının birleşerek bile aldıkları oyların bir çatı adayını dahi çıkartamayacakları gerçeğidir.

Muhalefetin bir araya gelerek yaptığı tek şey halkı iki eksene ayırmaktan öteye geçmemiştir. Ne yaparlarsa yapsınlar AK partinin oylarını arttırmaktan başka yaptıkları bir şey yoktur.

Ürettikleri yeni bir hizmet yok, yeniledikleri bir vizyon yok, hükümetin yaptığı hizmetlere alternatif yok. Sundukları tek şey Ak parti icraatlarına karşı köprü yıkmak, kanalistanbulu durdurmak, yeni yapılan havaalanı inşaatını iptal ettirmek.

Bu vizyon mu? Yani bir parti olarak yapılan hizmetleri ve oluşacak istihdam alanlarını ortadan kaldırmak mı icraat sayılıyor? Nasıl bir mantık bu?

Şu an da Ak parti her yerde kendisi ve diğerleri ile yarışıyor. Diğer parti kurmayları oturup bunu iyice irdeleyip yeni stratejiler üretmeleri gerekiyor. Yeni söylemlerle halkın önüne çıkmaları gerekmiyor mu?

Ülkemiz sistem olarak başkanlık sistemine doğru evirtiliyor. İster istemez aynen ABD deki gibi iki farklı seçmen boyutu oluşturulmak isteniyor. Takip ederseniz şu son tekrarlanan on dört yerdeki seçimde iki farklı grup yarıştı sanki. Bir tarafta muhafazakârlar bir tarafta ulusalcılar.

MHP seçmeni bazı yerlerde CHP ye bazı yerlerde BDP ye ya da CHP seçmeni bazı yerlerde MHP ye ya da BDP ye oy verdi.

Cumhurbaşkanını halk seçeceğine göre AK parti adayı bir tarafta diğerlerinin adayı bir tarafta olacağa benziyor.

Ak parti ile birlikte siyasette kral liderlik dönemi doğal liderliğe bırakıyor gibi görünüyor. Üç dönem sistemi işlerse siyaset arenası lider üretmek zorunda kalacak.

Ancak siyasetimiz lider figürü işlevi görecek doğal liderler üretmekte maalesef kısır bir dönemden geçiyor. Mevcut liderler ya geçmişin ürettikleri ya da liderlik vasfını üzerlerine bol gelen kral liderler.

Son dönem de yalnızca Recep Tayyip ERDOĞAN lider olarak çıkmış ve çok geniş kitleleri arkasında sürüklemiştir.

Diğer parti liderleri lider değil parti başkanlığını geçememiştir.

Vesselam. Kalın sağlıcakla…

 

 

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum