Mısır’ı Yemek Mısır Yemeye Benzemez.

General Abdulfettah Es Sisi...

Son Firavun...

Hemde çakmasından ama Çin malı değil. Made in USA...

Göstere göstere gerçekleştirmeye çalıştığınız bu darbe süpriz değil ama şaşırtıcı. Doğrusu koskoca Mısır Ordusu’nun en tepesindeki adamın bu kadar ahmak olması, şaşırtıcı olan.

Ama demek ki, sizinkisi tıynet meselesi. Nitekim, bizim buradaki muadillerinizden dolayı, biz bu zihniyeti çok iyi tanıyoruz. Şaşırtıcı olan ise, sizin ağababanız Sui Gayri Mübarek’in dayanamadığı halk hareketleri karşısında, kendinize olan ahmakça güveniniz General Es Sisi.

Mübarek’in demir parmaklıklar arkasında hesap veriyor olmasının, sizin için ibretamiz bir akletme nedeni olmuş olması gerekirdi. Enver Sedat’ın hazin sonunun, sizin için bir şey ifade etmemesi de ayrıca kayda değer. Doğrusu cahilce cesaretinize hayran olmamak elde değil ama  kendinize ABD’den efendiler edinip, Müslüman Hamas’ın şahsında Gazze’lilere terörist demeniz insanın midesini bulandırıyor.

Kendi milletine karşı sırtlan ama ABD’deki efendileri karşısında fettan...

ABD’den Avrupa’ya, Rusya’dan Çine, İran’dan Suriye ve Suud’a ve Bir(Leş)miş Milletler’e kadar her yeri kendi hesabınıza bağlamış olabilmeniz ise tapunuzun Mısır’lıların elinde olmadığının ispatı. Sizi, darbe yapmaya teşvik eden Mısır’ın azgın azınlığı sizinde, Sui Gayri Mübarek gibi demir parmaklıkların arkasına gitmenizi engelleyemeyecektir. Sadece sizin gibi düşünenleri Mısır’lı addetmeniz ve sandıkta, siz ve sizin gibi batı uşaklarının karşısında duran Mısır’ın ötekileştirdiğiniz çocukları Müslüman Kardeşler’i yok saymanız, sizin yok olma sürecinizin başlangıcından başka hiç bir şey değildir.

Sokaklardaki On Milyonu aşkın Mısır’lının ne dediğini ve ne istediğini anlayabiliyor musunuz? Bu sesi duyabiliyor musunuz? Duyduğunuz ama duymamazlıktan geldiğiniz o ses, Mısır’ın gerçek sesidir ve bu ses, tarihin derinliklerinden aldığı güçle, sizi tarihin çöp sepetine atacaktır.

Netekim Paşa ve 28 Şubat’ın Bin Yıllık Zorbaları nerede şimdi?

Pervez Müşerref nerede? Onun da tıpkı sizin gibi, bir kısım ahmakları ve orduyu arkasına alarak devirdiği, Pakistan Başbakanı Nevaz Şerif nerede? Pakistan’da yapılan son seçimi kim kazandı bunu biliyor musunuz?

Nevaz Şerif.

12 Eylül’cü Netekim Paşa şimdi ‘Ne yalnızım ne tekim, Mısır’dadır öteki tekim’ diye ıkınıp sıkınıp, kendi kafasına kurşun sıkmakla milleti tehdit ettiğini sanıyordu bir zamanlar.  Ama millet ona acımadı ve referandum sandığıyla onun üzerinden tır gibi geçti. Halbuki o, ta o zaman kafasına sıkmıştı zaten.

Tıpkı, sen ve avanen gibi.

‘Demokrasi sadece sandık demek değildir’ diyen nev zuhur yetmelerin iki yüzlülüğü, zaten Gezi Parkı’nda ortaya çıkmıştı. Sende bunun sağlamasını yaptın.

Asırlar öncesinden;

 

Sandıklarım sandıklarım

Açıldı sandıklarım

İnsan değilmiş meğer

İnsandır sandıklarım... diye seslenen Mevlana Celaleddin-i Rumi, meğer ta o zaman, iki yüzlülerin iğrenç suratlarını örten peçeyi indirmiş.

Sandıklar açıldıkça sandıklardan taşan milli irade, sen ve Türkiye’deki muadiliniz Çapulcons’ların üzerinden silindir gibi geçmeye devam edecektir. 85 Milyonluk Mısır halkının iradesini durdurmak değil senin, senin ipini elinde tutan efendilerinin bile harcı değildir bu saatten sonra.

Hayır dostum...

Kışa çevirmeye çalıştığınız Arap Baharı’nın uyandırdığı dev, cem-i cümlenizin başını yiyerek uygun işlemlerden geçirdikten sonra, klozete yollayıp üzerinize sifonu çekecektir. Bundan emin olun.

Artık küresel ve devrimci bir İslam uyanışı vakidir ve bu Küresel İslam, tüm bu zulümlerinizin hesabını size, Dünya’nın neresine giderseniz gidin, sorma gücüne erişmiştir.

Ve bu hesap mutlaka ödenecektir tarafınızdan...

Müslüman Kardeşler ve onların Müslüman kardeşleri açısından ufak bir ‘es’ olan bu teşebbüsünüz, sizin için, sondan bir önceki uçurumu alarm veren SOS’tur. Arap Baharına, ısmarlama kış hesapları yapanlara kış kış diyen milyonlar, cini şişeden çıkartalı çok oldu beyler...

 

Üstelik, şişeyi taşa çaldılar.

Kınayı, alından başa çaldılar.

Gayri, bu yolun dönüşü yoktur.

İsmail’in Kılıcın, taşa çaldılar.

Mısır’ın Milli İradesi karşısında tost olmanıza az kaldı dostum! Zira, Mısır’ı yemek, mısır yemeye benzemez. Bunu zamanla ve kanırta kanırta yaşayarak öğreneceksiniz ki bu en pahalı yoldur ve siz en pahalı yolu tercih ettiniz.

Şu meydanlardaki On Milyonu aşkın Mısır’lının gözlerinin içine az, biraz baksaydınız, korkudan bir emare göremezdiniz. Ama onların bu milli kalkışması karşısında, Suud ve Eset’den, ABD ve Avrupa’nın köhne devletlerinin küllisinin göz bebeklerinin derinliklerinde, derin bir korku görürsünüz.

Arap Baharı, sen ve efendilerin için giderek daha bir sert esme temayülünde General Es Sisi. Bu esinti kasırgaya dönüşmeden, gaspettiğin emaneti sahibine teslim et ve hukuk karşısında bu yaptıklarının hesabını ver.

İstersen Silivri’de sana özel bir kişilik kontenjan açarız. Hem Türk’ler misafir perverlikleriyle ünlü bir millettir.

Sahi bir de Sayın Es Sisi; adınızdan esinti dedimki keşke Türkçe bilseydiniz..!

 

E Mail : akpinartahsin@hotmail.com

Twitter: @akpinartahsin

 

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.