Müslümanız Elhamdulillah

Olayın neresinden başlayım da tutayım bilemiyorum. İnsan canı bu kadar ucuz olduğunu biliyordum. Bunu bana gösteren de her zaman insan haklarından dem vuran sözde devletler olmuştur.
Bugün de yine bu devletlerin desteği ile yapılan katliamlara şahit olmanın ezikliğini yaşıyorum.

Yazar olarak tek sorumluluğum sadece yazmak, yazıyorum.
Bir de film izler gibi de izliyoruz. Adeta canlı tiyatro oyunu sahneleniyor olaylar gerçek mi film’ den alıntı mı diye düşünmek cabası.
Acılara şahit olmak en korkulu olan. Bir insana değil binlerce insanın yok oluşuna bilmem kaç yıldır şahit olmaktan başka yaptığımız yok. Suriye, Irak, Mısır, Filistin. Her sene ben bu ülkelere yapılan katliamları kaleme alıyorum. Bir de dua ediyorum o kadar.
Ne zamana kadar bu şekilde sürecek bu rutin işlerimiz. Bir vakit bu ülkelerin arasına bizim girmeyeceğimizin delili var mı sizde?

Dünya da 57 islam ülkesi var elhamdulillah. Camilerimiz, hocalarımız, cemaatimiz her şeyimiz var. İslam hakkında iki kelam edilecek denilse herkesin konuşacağı ortalığı kasıp kavuracağı cümlesi bile vardır.
“Yıkılasın İsrail” “Katil İsrail” demekle yüreğimizde yanan ateşleri kor ettiğini sanan var mı? Sorunlar bitiyor mu? Gazze halkı aç, susuz yaşarken dünya nasıl sessiz kalıyor! Özellikle de bizler nasıl bu kadar sessizce bekliyoruz. Dün Gazze'de El Ehli Baptist Hastanesi bombalandı. Tarihin hangi sahnesin de bu kadar ucuz oldu insanlar! Dayanılacak, kabul edilecek bir durum değil! Katiamdır bunun adı, nerde bu insan hakları savunucuları? Nerde Avrupa Birliği? Nerdesiniz!

Savaş bu şekilde devam ettiği müddetçe ben ülkem de savaşa destek veren büyükelçilikleri, israile bağlı tüm firmaları artık istemiyorum.Türkiye de yaşayan bir tane İsrailli vatandaşın konsolosluğuna gidip medya önünde durdurun bu savaşı dediğini duymadım! Neden yok! Neden sessizler! Evet burdan başlayabiliriz bir fabrika, bir iş yeri iki gün kapansa mesela? Neler olur! Empati yapma vakti gelip geçiyor.

Tiyatro, eğlence bazın da yapılan gösterilere geçici durdurmalar oldu geçtiğimiz gün. Neden Ümre işlemleri durmadı.
Diyanet İşleri Başkanlığımız bir ülke katledilirken ümre yapılmaz, dese mesela. Gençlik ve Spor Bakanlığımız ben tüm spor müsabakalarını iptal ediyorum. Ülkem adına hiç bir sporcu ne kişisel, ne de grup bazında hiç bir müsabakalara katılamayacak dese!
Sayısız Bakanlığımız var öyle değil mi! Uluslararası dengeyi bozacak bir çok olaylar yaratabilecekken neden bunlar için bekliyoruz. Daha kaç bebek göz göre göre katledilecek.

Aramızda öyle kimseler var ki bırakın ölsünler diyecek kadar düşükler. Milliyetçilik insanlığı yok eden en büyük alçak bir oyundur. Masum çocuklar, kadınlar katledilirken Arap değiller mi diyen alçaklar var. Daha ağır kelimeler kullanmak isterim ama okuyucu kitlem de bazen de küçük dostlarım oluyor. Onları incitmek istemiyorum.

Normal insan; merhamet, vicdan duyguları bazında bir insana yaklaşır. Asla Din, ırk, mezhep ile ilgilenmez. İnsan dünyaya Allah(C.C.) kulluk etmek için geldi ve bu kulu da Rabbimiz yarattı Yaradandan ötürü yaradılana sahip çıkan insan olmak yerine. İnsanların dinine, ilmine, memleketine bakıp ayrımcılık yapan sözde insanlara yoldaş olunmaz.

Lütfen birlik olalım, Türkiye olarak. Devletimiz ve halkımız tüm gücünü kullanırsa eğer, sadece 80 milyon halk bu savaşı durdurabilir.
Öncelikle İsrail’in başkentinin Kudüs değil! Filistin’in başkenti Kudüs olduğunu duyuralım.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
4 Yorum