MUTSUZLAR OKUSUN LÜTFEN

Mutsuzsan ve bu yazıyı mutlu olmak için okuyorsan, doğru adresdesin.  Bu yazımızda Siz çok kıymetli okuyucularımız ile bir „Mutluluk Yolculuğu“ na çıkalım dedik. Şimdiye kadar bin bir türlü yolculuk yaptık, birde mutluluk yolculuğu yapalım istedik.

Hadi hayırlı yolculuklar…

Mutlu olmak için çıkıyoruz bu yolculuğa.

Çıktık…

Ve dünya denen bir yere geldik. Mutlu olmak için. Büyüdük- büyütüldük. Yedik- yedirildik. Sevdik- sevdirildik. Bazen ağladık ve bazen de ağlattık. Üzüldük ve bazen de yalnız kaldık, yalnız kaldığımızı sandık. Mutluluk rotamızı kaybettik. Hedeften şaştık. Kollarımızı sıvadık o kaybettiğimiz mutluluğu aramaya başladık.

Onu hep bir yerlerde ve bir şeylerde aradık durmadan. Liseyi bitireyim diplomamı alayım mutlu olurum dedik, aldık ama olamadık. Üniversite dedik, okuduk oradan da bir diploma aldık, yine olamadık. Bir işe girsem dedik, girdik ve mutlu olamadık. Sonra dedik ki, birşeyler eksik mutlu olabilmek için.

Ve o eksiğimizi keşfettik!

Evlilik! Onuda gerçekleştirdik ve evlendik yuva kurduk. Olamadık yine olamadık. Birşey daha eksikti mutlu olabilmemiz için, ne olabilir acaba diye yine kara kara düşündük?

Ve…       Çocuk!

Belki mutluluk sebebimiz odur dedik, dünyalar tatlısı bir yavrunun dünyaya gelmesine sebep olduk. Olduk olmasına da biz mutlu olamadık halen. Ve devam ettik yolculuğumuza. Ve bu seferde evladımızın okulundaki başarısında aradık mutluluğu. Bizim kerata şu sınavları kazansında, işte o vakit mutlu olacağım diye söylendik. Gün geldi kazandı. Üniversite bittirdi, mezun oldu. Mezun oldu olmasına da, biz halen mutlu olamadık.

Ve aradan çok geçmeden bildik bu eksikliğin ne olduğunu.

Yine evlilik!

Bu sefer minik yavrumuzun evliliğini gerçekleştirdik. Onlar gelin arabasına şöyle yazmışlardı: „EVLENİYORUZ MUTLUYUZ“. Onlar mutlu oldular, ama biz halen mutlu olamamıştık.

Peki eksik olan daha ne olabilirdi?  

Torun!

Allah bize onuda nasip etti, dünyalar tatlısı birde torun verdi.

Torunda dünyaya geldi. Biz yine olduğumuz yerde saydık.

Yorulmadık bu yolculuktan. Mutluluk seraplarının peşinden koşmaktan? Mutluluğu  olduğu yerde aramanın, bu koşuşturmada her gün bizim için doğan güneşin ışıltılarını fark etmenin zamanı gelmedi mi? Ne dersiniz?

 

Sözü herzaman ki gibi uzatmak istemiyorum…

Son sözüm olsun;

Mutluluk; inanmaktır.

Mutluluk; şüküretmektir.

Mutluluk; kanaat etmektir.

Mutluluk; sevmektir.

Mutluluk, vermektir.

Mutluluk…

 

Mutlu günler Efendim

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum