Neden Kimsenin Ayranı Ekşi Değil?

Sosyal medyaya baktığımızda herkes siyasi görüşlerinden dolayı o kadar birbirlerine düşmanlar ki; bazen açıklarını bulmak için didik didik ediyorlar, bazen de birbirlerine suç atıyorlar.

Siyaset ya da diğer adıyla politika bir nev'i canbazlık sanatı. Milleti kandırmak için her türlü dalavereyi yapan siyasetçi de var, söylediği sözleri daha sonra unutan ya da unutmuş gibi yapanlar da var. 

Bundan dolayı siyasetçileri iyi analiz etmek gerektir ve hangisinin daha çok yalan veya daha daha çok hakikate söylediğine bakmalıyız. 

Ben şu ana kadar dürüst, yalansız. hilafsız bir siyasetçi görmedim. Ya mutlaka yalan söylemiştir ya da verdiği sözün arkasında durmamıştır.

Onun için ben siyasetçiye teraziye koyarım; yalanı mı çok, doğruları mı çok ona bakarım. Eğer doğruları, yalandan daha ağır basıyorsa o siyasetçiye müspet bakmaya çalışırım. 

Bu demek değildir ki, bu siyasetçiye fütursuzca tutmam. Yani takım tutar gibi ne siyasetçiyi tutarım ne de siyasi partiyi. 

Eğer dürüstlük konusunda bana yakın olsa bile bir siyasetçi onun hatalarını, yalanlarını, yanlışlarını yüzüne vururum. 

Şimdi sosyal medyaya bakıyorum; kimse ayranım ekşi demiyor. Herkesin tuttuğu parti, sevdiği siyasetçi, canını verdiği liderler bir peygamber vasfında neredeyse.

Türkiye insanının en büyük zaafı sevdiği bir liderin hiçbir zaman yanlışını görmez veya görse bile bunda da vardır bir hayır der. 

Kesinlikle bu yanlış. İşte böyle davranışlar fetöveri insanlar doğurmaktadır. 

Sosyal medyadaki arkadaşlara sesleniyorum;
Kim olursa olsun, hangi partiyi tutuyorsan tut, deli gibi sevdiğin bir lider bile varsa mutlaka onu sevaplarıyla ve günahlarıyla sevmelisin. Sadece sevaplarına bakmamalısın. Günahlarını da göz ardı etmemelisin. 

Hele ki tuttuğun parti veya lider için montajlama yoluyla da olsa yalana tevessül etmemelisiniz. Çünkü bir müslümana yakışmayacak davranışlardır bunlar. 

Ya da araştırmadan, etmeden paylaşılmış bir yazıyı ve/ya imajı paylaşmayın. Her kim bunu yaptıysa, siz de onun kadar vebale girmiş oluyorsunuz.

Rica ediyorum sizlerden; sosyal medya sallama yeri değildir. Sonuçta buradan paylaştığınız, beğendiniğiz, karaladığınız şeylerden ahrette sorumlusunuz. 
Bir tıkınız belki öbür tarafta başınızı fevkalade ağrıtabilir. 

Çok dikkatli olmalısınız. Bazen ayranım ekşi demelisiniz ve temiz olan ayranı da ekşitmemelisiniz.

Cezmi KOÇ

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum