Nurcular İftarda Buluştu!..

 

Oldum olası severim buluşmaları…

Özellikle İstanbul’da yapılırsa bir başka anlam içerir! Bizi verdiğimiz sözleri yerine getiremekten kurtarır.

‘Görüşüz, görüşelim muhakkak, arayı açmayalım, ara lütfen’gibi cümlelerin tahakkuk ettiği bir demdir bu buluşmalar. Bu buluşmaların dışında ne yazık ki bu cümlelerin gereğini yerine getiremiyoruz.

 Geçenlerde Zaman Gazetesi’nde Ali Çolak Beyin bir yazısında yer alan  ‘İstanbul Münafık Şehir’ insan verdiği sözü yerine getiremiyor sitemini de hiç olmazsa belirli zamanlar için boşa çıkartan bir faaliyet.

Nurculuk davranış sistematiğinde buluşmak, bir arada olmak çok önemli…

Dersler cemaatle kılınır, tesbihatlar birlikte yapılır yine bir nevi buluşma sayabileceğimiz namaz sonarında ‘Namaz dersleri’ yapılır. Bu karşılıklı etkileşim, manaya birlikte nüfuz etme ve aynı hakikate birlikte ram olmaktır.

Bu açıdan baktığımda ‘Nurculuk’ tekil bir hareket tarzına pek uygun değil… Bu nedenle birkaç ‘Nur Talebesi’ bile bir araya gelse hemen bir ders yapılır. Malayani şeylerden uzak kalabilmenin hem bir yöntemidir bu, hem de kardeşleşmenin ve aynı oluktan ‘Hayat Suyu’nu içmenin bir gereği…

Dün böylesine bir buluşmanın hem heyecanını hem de nimetlerini bir arada yaşadım.

www.risalehaber.com web sitesi Risale-i Nur dünyasına ait her haberin yer aldığı önemli bir platform. Risale-i Nur Hizmetlerine ilişkin sadece yurt çapında değil dünyanın neresinde bir faaliyet yapılmışsa, Nurlara ilişkin bir gelişme olmuşsa orada bulmak mümkün rahatlıkla… Bu açıdan önemli bir beslenmeyi karşılamaktadır.

Üstelik Nur Hizmetleri’nin tüm meşreplerini aynı sıcaklık ve yakınlıkla karşılıyor. Kardeşlik hukukuna göre yaklaşıyor, iletişimini bu düzlemde öncelik sonralık gibi bir tasnife tabi tutmadan aynı yakınlıkta kuruyor. Uhuvvet ve İhlas risalelerinin öğretilerine göre bir hareket tarzı belirliyor.

Risale Haber’in yazarı ve Yayın Kurulu Üyesi Abdurrahman Iraz Bey lütfedip Üsküdar ‘Dilruba Restoran’a beni de davet ettiler. İlk sene aralarında yine bulunmuş o sıcak atmosferin huzmelerini içime almıştım. Geçen sene bulunamamıştım. Bir kayıptı benim için. Bu yıl tekrar aynı nur dolu havayı teneffüs etmek nasip oldu.

Bu buluşmalar çok önemli…

Kimi zaman görüşmeyi planladığınız halde görüşemediğiniz bir ağabeyi görüp kucaklaşmak mümkün oluyor. Yine yirmi yıldır görmediğiniz bir dostunuzun elini öpme fırsatı yakalayabiliyorsunuz.

Zafer Dergisinde bulunduğum yıllarda ‘Osmanlı Arşivleri’nde çalıştığından sık görüşebildiğimiz Prof. Ahmet Akgündüz Hoca orada idi. Rotterdam’dan bunun için gelmişti. Akşam namazı Akgündüz hocanın imametinde eda edildi. Yoğunluk sebebi ile konuşamamış olsam da duymak büyük bir ikramdı.

Yine Zafer Dergisi Yazı İşleri Eski Müdürü, uzun süre birlikte çalıştığım ve yanında yetiştiğim değerli ağabeyim Enver Yorulmaz, İzmir’den katılan Selahattin Gezer, Harem Dershanesinde eşsiz güzellikler sunan Nurettin Yaşar ile bir arada olmak güzeldi. Edebiyatçı ve eğitimci Ali Hakkoymaz ile akit gazetesi dış politika yazarı Mustafa Özcan ile aynı sofrada çay içtik ve Ali Beyin ‘Müfredat’ konusundaki görüşlerini dinledik. Yeni açılımların geleceği muhakkak... Dikkatle izlemeli… Yazar Mustafa Çalışan sağlık sorununa rağmen gelmişti. Henüz yeni piyasaya çıkan ‘Asrı Güzelleştiren Adam Bediüzzaman’ kitabını takdim ettiler. Okunması gerektiği fikrindeyim. Bediüzzaman’ın Hayatı ve Mefkûresi konusunda önemli bilgiler içeriyor. Arka kapak yazılarında Başbakan Tayyip Erdoğan, Diyanet İşleri Başkanı Prof. Mehmet Görmez, Üsküdar Üniversitesi Rektörü Prof. Nevzat Tarhan gibi pek çok önemli simaların düşüncelerinin yer alması kitabın hacmi hakkında fikir vermektedir.

Yazar ve ilahiyatçı Vehbi Karakaş Hocayı özlemiştim. Kendisine farklı bir sevgim saygım vardır. İlk gençlik yıllarımda Bayramoğlu’nda görev yaptığı camide bizi misafir etmiş, kahrımızı çekmiş gerekli gereksiz her sorumuzu büyük bir ciddiyetle cevaplamıştı. Mihraba ve minbere yakıştığını düşündüğüm etkileyici bir hatipti kendisi. Şimdi öğretim görevlisi olarak hizmet veriyor ve kitaplarıyla da bu hizmeti farklı bir alanda sürdürüyor. O yıllarda henüz küçük bir çocuk olan oğlu Muhammed ile şimdi koca bir yiğit olarak kucaklaşmak ayrı bir sürpriz idi. Özlediğim yazar ve karikatürist ve artık televizyoncu Demirhan Kadıoğlu ile de sımsıkı kucaklaştık.

Moral FM’deki programlarından ve kitaplarından bizleri sürekli zenginleştiren latif insan Mehmet Paksu hocanın sıcak yaklaşımı ve iltifatlarına minettarım. Risale-i Nurları Arapça’ya çeviren Irak’lı alim İhsan Kasım abi ve haber 7 yazarlarından değerli yazar ve düşünce insanı Mehmet Ali Bulut ile görüşmek de yine eski günlerle bugününün arasını katacak nitelikteydi. Mehmet Fırıncı ağabeyin zerafeti yine belirgindi. Bir punduna getirip elini öpmeyi başardım yine.

Yıllar evvelini yeniden hatırladığım kendisini hatırladığımda risaleleri ve Zafer Dergisi için yaptığı abone faaliyetlerini hatırladığım Mustafa Ertunç ile tekrar görüşmem güzel bir ikram oldu.

Hizmet Vakfı Müdürü Selahattin Arslan Beyi görmek de çok güzel oldu. Önemli hizmetlere imza attıkları aşikar. Yine İstanbul Kültür Eğitim Vakfı yetkilisi Sait Yüce önemli müjdeler verdi. Barla Platformu’nun yaptığı hizmetlere kısaca değindi. Hamidiye Vakfı, Aslan Vakfı ve diğer vakıf temsilcileri de bilgiler sundular. Barla Belediye Başkanı’nın hazır olması da ayrı bir cilvesi oldu bu buluşmanın. Yine Erbil’den ‘Nur Hizmeti’ni yüklenenlerinde buraya gelmeleri incelikli bir duruş oldu zihnimde.

Bir dönem Üsküdar FM radyosunda program yaparak bana katkı sunan Dilruba’nın sahibi Said Özadalı ile eski günlere gittik ayak üstüde olsa…

Kısacası buluşmalar hayata yeniden aşılanmak gibidir.

İstanbul’un yorgun hayatında bir nebze teneffüs sundu bize…

İyi ki davet edildim.

İyi ki gitmiştim.

Bu güzel iftar buluşmasının ayrıntılarına değerli yazar kardeşim Ömer Çelebe’nin haberinden ulaşabilirsiniz:

 http://www.risalehaber.com/news_detail.php?id=152839

 HABER NAME/ 12.08.2012canbolatugur@gmail.com/https://twitter.com/ugurcanbolat/ https://www.facebook.com

 

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
4 Yorum